Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak pokud si s tím člověk pohraje, oblepit určitě půjde, ale otázkou je, jak dlouho to vydrží. Já jsem takhle renovovala skříňky v dětském pokoji a jde na tom vidět každé ťuknutí hračkou.
@Aduš8 a jdou ty fólie po čase třeba strhnout a nalepit nové?
Tyjo těžko říct, já oblepovala synovi do pokoje taky skříňku, ale jenom dvířka, byla dost tmavá, prakticky černá a to se mi do děcáku nehodilo, ale oblepila sem jenom dvířka na světlou barvu, vypadalo to mnohem lépe, ale ty boky a vrchní desku sem si netroufla, nevím jak bych udělala ty hrany aby to nějak vypadalo ![]()
Jde to a celkem to vydrží, ale je potřeba investovat do kvalitní a drahé folie. Ty levné se vytahují a odlepují. Pak je potřeba spočítat, co bude levnější. Jestli nový nábytek nebo renovace.
My jsme oblepovali jen dvířka (korpus byl původně bílý, to se hodilo, dvířka tmavá, takže jsme je přelepili na světlé dřevo a bílou). Máme to tak 8 let a dobrý, jen asi na dvou, třech místech nám dítko do toho udělalo kdysi rýpance. Ale už nějakou dobu se nic dalšího nežádoucího neobjevuje, tak doufám, že to ještě chvíli vydrží ![]()
@aduska912 píše:
Ahoj, uvažujeme o koupi nového (světlého)nábytku do obýváku. Je nám líto vyhodit některé kusy tmavého nábytku, myslíte, že by tato komoda (viz foto), šla oblepit samolepící světlou folií a vypadalo by to hezky? Má někdo s lepením fólií zkušenosti?
Určitě by to šlo a vypadalo by to hezky. Mi dělali s manželem před 11 lety celou rohovou kuchynskou linku, všechny dvířka, police, prostě komplet.Vypadalo to krásně celých 11 let, nikde se nic neodlepovalo, ani v místě, kde šla pára od rychlovarné konvice.byla to docela dřina, dělali jsme se s tím týden, ale stálo to za to.Dělali jsme to DC fixem, prodává se dodnes.Kdybychom se nestěhovali loni na podzim, měli bychom ji dál. ![]()
Tak je fólie a fólie. Obyc fólií bych nedávala. Dala bych ten DC fix. Taková nebo ji podobna se používá běžné u výrobců nábytku a dveri. Já jsem si kopila takovou na dveře. Je silnější, pevnější a má i relief jako dřevo. Jen bych přidala tip. Na rohy a vůbec bubliny atd je skvělá horkovzdusna pistole.
@zrnko píše:
Tak je fólie a fólie. Obyc fólií bych nedávala. Dala bych ten DC fix. Taková nebo ji podobna se používá běžné u výrobců nábytku a dveri. Já jsem si kopila takovou na dveře. Je silnější, pevnější a má i relief jako dřevo. Jen bych přidala tip. Na rohy a vůbec bubliny atd je skvělá horkovzdusna pistole.
Bud ta nebo nám hodně pomohl i fén a pokud ani to nešlo, tak bublinku propíchnout jehlou, je to sice piplačka, ale dá se to a výsledek je krásný ![]()