Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tak do nového domu bych si nechala uděla sítě na míru. Je to sice dražší, ale aspoň to nějak vypadá. Ty nalepovací, to je taková nouzovka. Nikdy se mi nepodařilo to úplně vypnout, někdy se to odchlipává a taky to ustřižení není nic moc. Jako funkci to splní, ale ty dělaný, to je úplně něco jinýho.
@Attila8 do oken bych určitě dala klasické sítě na míru, na balkonové dveře (počítám, že máte) bych koupila v lidlu (od čtvrtku mají) tu nalepovací, samozavírací.
@Attila8 Nalepovací jsme měli, je to fakt provizorium, a navíc nastane kalamita v případě, že oknem potřebujete ven.
My máme udělané s rámy, na tři okna, a už bych si bez nich neuměla představit život - letní večery mít utěsněno atd. (Je fakt, že občas něco proleze, ale je to minimum).
Dělali nám je tihle http://www.mm-zaluzie.com/: rychlí, milí, můžu doporučit.
Tak nevím, my používáme jen ty samolepící a vypnou se krásně
Nic se neodlupuje, vydrží celou sezonu. Nevím o jakých na míru dělaných sítí se tu píše, já viděla jen s dřevěným rámem a to pro mě ztrácí jaksi smysl, chci mít síť v okně i při otevřené větračce. Takže za mě jsou samolepící super, dávám na každé léto nové ![]()
@Attila8 nam ty samolepici na suchy zip nikdy poradne nedrzeli a skoncili sme na tech v ramech…
@araw to jsou sítě na míru, který se přidělají na okno tak, že jsou tam pořád, stejně jako nalepovací..jen jsou hezčí a trvanlivější.. za ty peníze určitě stojí..
@araw píše:
Tak nevím, my používáme jen ty samolepící a vypnou se krásněNic se neodlupuje, vydrží celou sezonu. Nevím o jakých na míru dělaných sítí se tu píše, já viděla jen s dřevěným rámem a to pro mě ztrácí jaksi smysl, chci mít síť v okně i při otevřené větračce. Takže za mě jsou samolepící super, dávám na každé léto nové
Nevím teda jak to myslíš, my máme sítě na míru a jsou tam i když jsou okna na větračku
Jsou přidělané na rámu okna a v případě potřeby se zevnitř vycvaknou. Máme je tu čtyři roky a jsou porád pěkné, na oknech nejsou ani vidět
Tak nejlevnější to bude nejspíš úplně bez sítí, ne? ![]()
máme dům s velkými šoupacími dveřmi na terasu a já se zařekla, že nebudu někoho buzerovat kvůli zavírání… a pak taky dávat sítě na všechna okna by stál majlant, včetně otevíracích sítí nahoře do několika balkonových dveří… děkuju pěkně.
na jednu sezonu mi stačí 1 náplň do toho odpařovače do zásuvky, je tam napsáno „proti mouchám i komárům“. jeden odpařovač stačí NA CELÝ DŮM. dám to tam přes den, když jsme pryč… jak jsme doma, vytáhnu…
otevřeno máte všechno a neřeším nějakou buzeraci kohokoliv kvůli nezavřeným dveřím/síti.
(podotýkám, že bydlíme na okraji vesnice, všichni sousedi mají zvířectvo. hmyz se tu vyskytuje hojně. ve městě bych tohle asi ani neřešila, kvůli pár mouchám co se vyskytnou na psím tentononc někde dole na ulici)
nevím jestli je to nějak škodlivé, možná jo… ale je tam napsáno, že to je pro jednu místnost.. my to používáme na celý barák… tak se toho nebojím víc než cesty do obchodu (chodník vedle silnice)
@araw píše:
Tak nevím, my používáme jen ty samolepící a vypnou se krásněNic se neodlupuje, vydrží celou sezonu. Nevím o jakých na míru dělaných sítí se tu píše, já viděla jen s dřevěným rámem a to pro mě ztrácí jaksi smysl, chci mít síť v okně i při otevřené větračce. Takže za mě jsou samolepící super, dávám na každé léto nové
A ktere konkretne můžeš doporučit?
Já je chci letos taky pořídit, u nás nemá smysl kupovat na míru, jsme v podnájmu a majitel nemá zájem o tenhle zlepsovak
![]()
Tak my koupili taky klasické na suchý zip a je to pecka, jen doporučuji ustřihnout dle rozměrů okna a pak nalepit, první jsem nalepila a pořádně natáhla, pak až ustřihla a asi jsem to natáhla více, než bylo třeba, suchý zip se začal odlepovat, jak ho ta síť táhla. bylo to poprvé, co jsem to dělala a nenapadlo mne to
…barák máme služební, takže jsme nechtěli investovat ani do žaluzií, tak jsme koupili papírové americké, tuším přes vykupto a účel plní taky, nalepí se na rám okna a spustí se, díky kolíčkům se složí na požadovanou délku http://papirove-zaluzie.cz/…y/redishade/
@araw píše:
Dobrý večer, mohu se zeptat, kde jste je koupila? děkuji ![]()