Samostatné pití - od kdy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
samostatné pití
Ahoj, od kdy vaše dítě umí pít z hrnečku? - myslím klasický dospělácký hrnek s ouškem, ne z pítka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dcera uměla jakžtakž bez cintání až po druhém roce. Syn to umí v roce (s cintáním)..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi od 11 měsíců, ale pod dozorem, s přidržováním, jinak to na sebe vyklopí. Starší tak od roka a půl (?).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pil od roka, ale moc jsem ho nenechávala, protože víc žbrindal než pil, neuměl k té sklince zaklonit hlavu, takže jsem mu to čistě držela. Teď ve 20 měsících už pije sám a nežbrindá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pod dozorem a s lehkou asistencí (podat hrnek, vzít si ho od něj) zhruba od roku. Pořádně pije asi od 18 měsíců, ale i tak má někdy geniální nápad obsah hrnečku z ničeho nic vylít na stoleček ![]()
- Citovat
- Upravit
Dcera to uměla taky kolem roku.JAk s hrnčeku, tak ze skleničky nebo kelímku. Používala jsem to ale jen mimo domov, protože jakmile má přístup k tekutině, začne si tam namáčet ruce a hračky a různě to pití přelívat
Jo, má 2,5roku
- Citovat
- Upravit
Naše uměla pít docela brzo, moc jí to bavilo, myslím že někdy ve 14.měsících už to uměla i z normální petky
zato s jídlem je to horor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy mezi tím rokem a rokem a půl. Nacvičovali i ve vaně ![]()
Ale nenechávám, bych tu věčně capala do loužiček, takže na pití má i skoro čtyřletý pohárek s pítkem, normálně tekoucí, to už ví, že to nesmí otáčet vzhůru nohama. Večer po čištění zubů ale například ještě trochu pije a to pije normálně z kelímku a nedělá mu to problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Triletacka umi, ale nenechavam bez dozoru, bo se stejne jednou z 10 pokusu poleje nebo to pak nekam odhodi v zapalu hry
Takze mame hrnecek s pitkem nebo zdravou lahev s tajovou to nasoskou nebo ji aspon davam brcko, tim to umi skvele a necinta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit