Samostatnost při čurání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Samostatnost při čurání
Ahoj, mám asi pěkně blbej dotaz, ale fakt tápu… od kdy zhruba byly vaše dcery samostatný při curani na záchodě? Naše má 2,5 roku a samostatnost nula. Ale tak nějak to ani nejde. Ten záchod je na ni prostě vysokej. Zvazovala jsem schůdky, ale že by se na nich nejak otacela se stazenyma kalhotama nebo rovnou lezla pozadu…No nevím. Teď je to tak, že jdu vždy s ní, dám dětský prkynko, ona si sundá zatím gate a já ji na záchod posadím. Pak utru, sundam a pomůžu s oblečením. Kluci byli v tom věku zcela samostatný, protože stačilo z gati vystrcit pinďu, stoupnout si a čůrat…ale ta holka? Jsem bezradna. A poteebuju ju to nějak naučit, než půjde v září do školky. Je mi jasný, že tam mají zachody malý, na který dosahne a sama si v pohodě sedne, ale když to do té doby nikdy sama dělat nebude, tak to logicky nebude umět ani tam, že… jenže jak to trénovat doma na klasický vysokým záchodě? Pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mame schudky z Ikei a mala si vylezla sama na velke prkenko. To detske jsme nikdy nemeli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady si počkám, řeším úplně to samé. Čerstvě tříletá umí na nočník, i se utřít po malé potřebě bez problémů, po velké celkem obstojně. Ale na velký záchod se sama nedostane, se schůdkama se bojím (dává si kalhotky až je kotníkům, takže se celá předklání). Říkala jsem si, že z tohoto problému prostě vyroste no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do září času dost. Ve školce mají nízké záchody, to dá.
Máte záchod vyšší, manžel má 2m a kdež na něm sedím nemám nohy na zemi, a holky měli schodek. Na ten vylezli, otočili se, sundaly kalhotky a sedly si.
Až ji to docvakne tak tě překvapí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli u záchodu stupínek z ikea. Zavazel tam sice pro nás dospělé, ale dceři pomohl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera měla u záchodu stupínek, který si přisunula. Nandala si prkénko a bylo to. Stoupla na stupínek a tam se svlékala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme ty dvouschůdky a úplně na pohodu. Je tedy pravda, že má máme před záchodem vanu, kde se může chytit. Používá je i u umyvadla. V létě jí budou tři. U nás třeba i ty školkové záchody jsou pro ni ještě malinko vyšší, musí se na něj zvednout rukama, ze stoje nedošáhne- chodí do školky, takže mám přehled ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obe dcery jsem ucila se stolickou, kolem tech 3 let, uz chodily samy. Mladsi dcera to umi, ale boji se na zachod sama, ze je tam bubak. Musim stat vedle dveri a hlidat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych neřešila co jak bude a dělala to tak, jak vám oběma to vyhovuje.
Dceři je necelych 3,5 do školky chodí od zari a do minulého týdne doma používala zásadně nočník. Ve školce zachod zvládá bez problemu. Byly jsme domluvený, že ve školce je záchod a doma jak chce.
Minulý týden si sama řekla, že už nočník nechce a začala chodit na záchod. Nepotřebuje žádnou obsluhu, vyleze si sama,( a to je to prcek necelých 90cm)
Takže moje rada-netlac vodu, teče sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, asi to zbytečné řeším. Já jsem od kluků zvyklá na jiný, no… s tou holkou je tak nejak všechno jinak, kdo by to byl řekl, že
stupinek máme, ale porad je to nízko. Tak asi zkusíme ty schůdky, ale ty tam zase nemůžou být pořád a sama si je tam nedá, takže asi budeme tam, kde jsem. Kurnik
tak možná dvojstupinek, to bude nejspíš nejlepší. Je vyšší a zároveň snadnější na manipulaci. Máme ho v kuchyni, tak pořídíme ještě jeden, že mě to doteď nenapadlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku myslíš, že si to tam sama nepřinese? Ta naše potvora je tahá od těch dvou let po celém bytě, kdykoliv potřebuje něco ve větší výšce
tedy takové ty plastové s obrázky, ty i doporučuji. Naší princezně se dost často podaří načůrat před záchod, když si sedne v blbém úhlu a nedá si tam redukci, tak to proteče pod prkýnkem
takže je jen hodím pod sprchu a jsou čisté
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 ten dvojstupinek si tam sama dá, ale ty schůdky s prkynkem…to teda nevím. Hlavně to malý prkynko si už dvakrát narvala na hlavu, s tím ji nenechávám už samotnou. Sundat z hlavy prkynko byl zahul a co teprve kdyby k tomu prkynku byly pridelany i schůdky
zkusím asi ten stupinek, máme malej, ale ten je nízké, z toho tam nevleze, tak koupím ten dvoj a uvidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doma chodí na nočník, ve školce od prvního dne na záchod - prostě viděla, sedla a bylo, nebylo to pro ni nějak obtížný nebi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@Aduš8 ten dvojstupinek si tam sama dá, ale ty schůdky s prkynkem…to teda nevím. Hlavně to malý prkynko si už dvakrát narvala na hlavu, s tím ji nenechávám už samotnou. Sundat z hlavy prkynko byl zahul a co teprve kdyby k tomu prkynku byly pridelany i schůdkyzkusím asi ten stupinek, máme malej, ale ten je nízké, z toho tam nevleze, tak koupím ten dvoj a uvidím.
To uz jsi asi treti, od koho tohle ctu, my byli s prkynkem na hlave az u sousedu
. Tak me tesi, ze me dite neni jedine. Je to silena past
.
Jinak starsi dcera sla poprve na WC ve skolce
, doma proste nechtela, tam jen nocnik, v MS ji nic jineho nezbylo. Ona byla trochu specificka, ted uz je o dost starsi a ma trochu mene obscesi. Ale nikdy si v MS nedosla na velkou, na prvni skole v prirode v 1.tr. taky ne, sice byli jen do pondeli do patku, ale i tak nic moc. Pak jela na tydenni tabor a tam uz konecne v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit