Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám na vás prosbu. Nesetkal jste se někdo s tímhle podivným zvukem? Když se ukláním ze strany na stranu a mám u toho otevřenou pusu a zadržený dech, tak slyším jakoby v hrdle zvuky vzduchu. Úplně mě to vyděsilo. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je to hodně podivné.
Tak zmáčkneš plíci a ta vyfoukne vzduch. Je to hodně podivné, to se musí prošetřit.
Jelikož zmáčkneš plíce, tak vzduch se posune průdušnicí nahoru, takže to můžeš slyšet. Já bych v tom neviděla nic závažného. Nicméně, pokud se ti to nezdá, tak můžeš zajít za praktikem ať tě poslechne. Teoreticky ti může dát žádanku na plicní. ![]()
Jsem teď dost vypsychlá ze svého zdravotního stavu a strašně se sleduju. Tohle mě překvapitlo, protože jsem si toho nikdy před tím nevšimla. Tak mě zajímalo, jestli to někdo nemá taky.
Omlouvám se. Jsem opravdu velký stresař a hypochondr. Pozítří jdu na CT k vyloučení rakoviny slinivky. Jsem naprosto přesvědčená, že ji mám. Nikdo mi ale nevěří a všichni si myslí, že přeháním. Ale já mám opravdu bolesti, opravdu hubnu a opravdu mi není vůbec dobře. Je mi to moc líto, že jsem tak slabá, ale jsem
![]()