Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojky maminky, chci se zeptat jsem dneska po čištění dělohy po samovolném potratu. Zajímala by mě zkušenost, za jak dlouho jste otěhotněly? A dopadlo druhé těhotenství už dobře? Děkuji za zkušenosti.
Ahoj ja mela sp v 11tt (odpovidalo 9tt) bez revize, otehotnela jsem po prvni popotratove ms, ktera prisla po 35 dnech…Podarilo se mi potratit doma noc pred planovanou revizi…Druhe tehu nebylo planovane tak brzo, pustili jsme to tam kdyz jsem myslela, ze uz je po ovu, ale mela jsem ji pozdeji v cyklu s tak se povedlo…Kdyz byla planovana revize, doktorka v Podoli mi doporucovala pockat 6 tydnu s dalsim snazenim…Nekdo rika 3 mesice, ale doktorka rikala, ze je to zbytecne, ze je to prezitek, zalezi, muze a nemusi se zadarit, ovlivnuje to mnoho faktoru…Otehotnet po takove zkusenosti tak brzy nic prijemneho, byl to desny strach a tak…Ted jsem ve 32tt a zatim vse v poradku…Drzim pesti s preji mnoho sil ![]()
Musíš věřit, že jo ![]()
někdo řekne, že je to „jak když pohnojíš“ a za pár měsíců bude vše OK..
u mne teda SP v 10.TT, pak už vždy jen chemické těhu, nakonec nalezen problém na genetice až po 13letech, psych. zničení a 3ivf.. ale byla jsem blbá vyjímka..
samovolky jsou prostě normální, člověk se musí smířit a jít dál, i když teď to bolí
zas to ber tak, že je to lepší, než vychovávat celý život těžce postižené dítě, ležáka nebo tak.. příroda prostě dělá selekci, poradí si ♥️ tak hlavu vzhůru, mně tehdy říkal gyndař, že stačí i dva tři cykly a klidně znova..
@Kobrakai píše:
Ahoj ja mela sp v 11tt (odpovidalo 9tt) bez revize, otehotnela jsem po prvni popotratove ms, ktera prisla po 35 dnech…Podarilo se mi potratit doma noc pred planovanou revizi…Druhe tehu nebylo planovane tak brzo, pustili jsme to tam kdyz jsem myslela, ze uz je po ovu, ale mela jsem ji pozdeji v cyklu s tak se povedlo…Kdyz byla planovana revize, doktorka v Podoli mi doporucovala pockat 6 tydnu s dalsim snazenim…Nekdo rika 3 mesice, ale doktorka rikala, ze je to zbytecne, ze je to prezitek, zalezi, muze a nemusi se zadarit, ovlivnuje to mnoho faktoru…Otehotnet po takove zkusenosti tak brzy nic prijemneho, byl to desny strach a tak…Ted jsem ve 32tt a zatim vse v poradku…Drzim pesti s preji mnoho sil
Děkuji moc za zkušenosti, asi počkáme trochu díl. Stalo se to malinko neplánovaně takže nejdřív malinko šok a když jsme se zacali těšit tohle takže nás to semlelo hrozně muž přišel poprvé za 5 let ožralí jak nevím co. Každopádně ti přeji ať to dobře dopadne a hodně sil k porodu.
1. Zamlklé těhotenství s revizí (11.tt), otěhotněla jsem za půl roku, dopadlo to špatně, 2. Spontánní potrat v 6.tt, otěhotněla jsem za rok, opět to dopadlo špatně, 3. Porod mrtvého miminka, následovala revize, otěhotněla jsem 5 týdnů po revizi a teď jsem ve 33.tt
![]()
Já tomu po revizi ve 12tt dala čas. Nějak mě to rozhodilo. Další po roce (mezitím operace a léčba něčeho jineho) dopadlo dobře
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky maminky, chci se zeptat jsem dneska po čištění dělohy po samovolném potratu. Zajímala by mě zkušenost, za jak dlouho jste otěhotněly? A dopadlo druhé těhotenství už dobře? Děkuji za zkušenosti.