Samovýroba čehokoli v domácnosti, tipy :-)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@zichisek Šikovná
Já nevyrábím nic, ale ráda si tuhle diskusi počtu a přiučím se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek, já občas kouknu sem:
http://carujeme.cz/…jak-usetrit/
Chci zkusit aviváž.
Jinak si dělám doma pampeliškový med, sirup z květů černého bezu.
Ocet u nás taky hodně frčí při úklidu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radúna Díky za tip na web. Já aviváž nepoužívám, ten mýdlový sliz tak hrozně krásně voní ![]()
Já ještě dělám doma jogurty a chci zkusit i chleba z kvásku, na ten jsem se ještě neodhodlala ![]()
- Citovat
- Upravit
@zichisek octovy cistici prostredek vydrzi me cely rok
na kuchyn nic jineho nepouzivam…jinak pecu svuj chleba, sve pecivo obcas, vyrabim si dzemy, caje, sirupy, likery, tinktury, bylinne pletove oleje…atd atd ![]()
- Citovat
- Upravit
Chleba z kvásku jsem dělala já a žervé (jo kdyby byly ještě z domácích jogurtů
) taky rybízovou marmeládu. Teď na Vánoce jsem koukala na šumové koule do vany a vůni z jedlé sody a romaoleje - třeba jako dárek. A taky mám v plánu pečený čaj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáte třeba někdo tip na domácí „jar“? Já mám ze všeho úplně rozežrané ruce ![]()
- Citovat
- Upravit
Ten octový čistič mám vytuněný tak, že dám obyč ocet do zavařovačky, do toho nacpu celou skořici a pomerančovou nebo mandarinkovou kůru a nachám minimálně 14 dnů odležet ve sklepě, pak scedím do rozprašovač. Ta vůně je pak k sežrání
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chci zkusit výrobu vlastního mýdla z rostilnných tuků a hydroxidu. Chachá, malý chemik hadr, tak držte palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 Na mýdlo jsem si ještě netroufla. Beru mýdla z čarovného mlýna vč. tuhých šamponů ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nainuva píše:
Chleba z kvásku jsem dělala já a žervé (jo kdyby byly ještě z domácích jogurtů) taky rybízovou marmeládu. Teď na Vánoce jsem koukala na šumové koule do vany a vůni z jedlé sody a romaoleje - třeba jako dárek. A taky mám v plánu pečený čaj
Prosím ty šumivé koule se dělají jak? Odkaz nebo návod by nebyl? To by měla kámoška radost, občas jí to kupuju jako dárek za drahý peníze
takhle bych jí toho dala celou horu a ještě pěkně domošroboš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
A chci zkusit výrobu vlastního mýdla z rostilnných tuků a hydroxidu. Chachá, malý chemik hadr, tak držte palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radúna taky se na tu aviváž chystám, chtěla jsem, aby jí sestra vyzkoušela, ale ona raději počká, až jí vyzkouším já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek Díky za založení diskuze
. Ráda se něčemu přiučím. Občas taky doma něco tvořím -zavařeniny, džemy, šťávy, žervé ![]()
@radúna díky za web ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, máte zkušenosti s výrobou čehokoli doma?
Mám na mysli třeba čistící prostředky, vaření, kosmetika apod…
Já peru v mýdlovém slizu, myju vše vodou s octem, na kašel dávám cibulový sirup a chtěla bych se inspirovat dál.
Máte nějaké další vychytávky? Případně tip na nějaké webovky o tomto?
Díky