Samovýroba čehokoli v domácnosti, tipy :-)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
zichisek
26.11.14 14:44

Samovýroba čehokoli :-)

Ahoj, máte zkušenosti s výrobou čehokoli doma?
Mám na mysli třeba čistící prostředky, vaření, kosmetika apod…
Já peru v mýdlovém slizu, myju vše vodou s octem, na kašel dávám cibulový sirup a chtěla bych se inspirovat dál.
Máte nějaké další vychytávky? Případně tip na nějaké webovky o tomto?
Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
26.11.14 14:53

@zichisek Šikovná :-) Já nevyrábím nic, ale ráda si tuhle diskusi počtu a přiučím se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.11.14 15:01

@zichisek, já občas kouknu sem:
http://carujeme.cz/…jak-usetrit/
Chci zkusit aviváž.
Jinak si dělám doma pampeliškový med, sirup z květů černého bezu.
Ocet u nás taky hodně frčí při úklidu :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.11.14 15:20

@radúna Díky za tip na web. Já aviváž nepoužívám, ten mýdlový sliz tak hrozně krásně voní :-)
Já ještě dělám doma jogurty a chci zkusit i chleba z kvásku, na ten jsem se ještě neodhodlala :think:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
26.11.14 15:42

@zichisek octovy cistici prostredek vydrzi me cely rok ;) na kuchyn nic jineho nepouzivam…jinak pecu svuj chleba, sve pecivo obcas, vyrabim si dzemy, caje, sirupy, likery, tinktury, bylinne pletove oleje…atd atd :andel:

• Citovat
  • Upravit
18223
26.11.14 15:43

Chleba z kvásku jsem dělala já a žervé (jo kdyby byly ještě z domácích jogurtů :mrgreen: ) taky rybízovou marmeládu. Teď na Vánoce jsem koukala na šumové koule do vany a vůni z jedlé sody a romaoleje - třeba jako dárek. A taky mám v plánu pečený čaj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.11.14 15:44

Nemáte třeba někdo tip na domácí „jar“? Já mám ze všeho úplně rozežrané ruce :roll:

• Citovat
  • Upravit
23847
26.11.14 15:47

Ten octový čistič mám vytuněný tak, že dám obyč ocet do zavařovačky, do toho nacpu celou skořici a pomerančovou nebo mandarinkovou kůru a nachám minimálně 14 dnů odležet ve sklepě, pak scedím do rozprašovač. Ta vůně je pak k sežrání :* :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.11.14 15:48

A chci zkusit výrobu vlastního mýdla z rostilnných tuků a hydroxidu. Chachá, malý chemik hadr, tak držte palce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
26.11.14 15:55

@Gina108 Na mýdlo jsem si ještě netroufla. Beru mýdla z čarovného mlýna vč. tuhých šamponů :palec:

• Citovat
  • Upravit
23847
26.11.14 15:55
@Nainuva píše:
Chleba z kvásku jsem dělala já a žervé (jo kdyby byly ještě z domácích jogurtů :mrgreen: ) taky rybízovou marmeládu. Teď na Vánoce jsem koukala na šumové koule do vany a vůni z jedlé sody a romaoleje - třeba jako dárek. A taky mám v plánu pečený čaj :palec:

Prosím ty šumivé koule se dělají jak? Odkaz nebo návod by nebyl? To by měla kámoška radost, občas jí to kupuju jako dárek za drahý peníze :pocitac: takhle bych jí toho dala celou horu a ještě pěkně domošroboš :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.11.14 15:56
@zichisek píše:
@Gina108 Na mýdlo jsem si ještě netroufla. Beru mýdla z čarovného mlýna vč. tuhých šamponů :palec:

fler? ja zase od BON SAVON :pankac:

• Citovat
  • Upravit
12154
26.11.14 16:08
@Gina108 píše:
A chci zkusit výrobu vlastního mýdla z rostilnných tuků a hydroxidu. Chachá, malý chemik hadr, tak držte palce :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
26.11.14 16:32

@radúna taky se na tu aviváž chystám, chtěla jsem, aby jí sestra vyzkoušela, ale ona raději počká, až jí vyzkouším já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
26.11.14 16:52

@zichisek Díky za založení diskuze :palec:. Ráda se něčemu přiučím. Občas taky doma něco tvořím -zavařeniny, džemy, šťávy, žervé :palec:
@radúna díky za web :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat