Jaký šampon na mastné vlasy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
22.10.24 09:22

Šampon a vlasy

Zdravím, mám takový problém a zároveň otázku (myslím že nás ženy to trápí většina)
Jde o mastné vlasy. Mám husté a zcela normální, občas nějakou vyrážku ekzém v zadu na hlavě.

Ale šíleně se mi mastí. Možná to myji špatně ale spíš bude problém jinde. Umeju a druhý den odpoledne už mastné🤫 🥲
Někdy je lepší i obyč šampon než zbytečně drahý? Třeba kopřivový?

Budu moc ráda za radu, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
22.10.24 16:37

Ahoj, jsem na tom podobně :zed: na mastné vlasy jsem se ptala kadeřnice, a ta mi v podstatě řekla, že je to typem vlasů a jinej šampon mi moc nepomůže. A že pokud si je nechci mýt tak často, tak by mi doporučila suchý šampon. Takže po něm občas sáhnu a je to fajn.

Ale mám taky citlivou pokožku hlavy, a některé drahé šampony fakt mít nemůžu, takže zkouším drahý a co nejcitlivější. A ano, jsou na bázi kopřivy, tak klidně zkus levnější kopřivový ;)

Takže ať dělám co dělám, vlasy musím mýt obden, a občas to prodloužím o další den tím suchým ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.10.24 10:22

@Falballa Je to těžké. Někdo říkal že pomůže i barvení ale barvit se každý měsíc to opravdu ne😆 No holky to mají prostě složitější. Děkuji, něco zkusím vymyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
23.10.24 13:15

U mastících se vlasů je to vždy problém pokožky. Ta reaguje zvýšenou tvorbou mazu na okolní vlivy. Ano je to běh na dlouhou trať, ale něco málo se udělat dá. Pro začátek správná technika mytí a vhodné produkty. Je určitě lepší jít cestou jemných čisticích profesionálních přípravků než nějaké řady na mastné vlasy z drogerie. Pokožka hlavy se musí jemně očistit, ale třeba předejít zbytečnému podráždění. Takže mýt vlasy akorát teplou vodou, vyvarovat se přílišnému drbání pokožky, ale zároveň šampon do vlasů dobře vmasírovat. A také produkty (šampon, kondicionér, masku) z pokožky dobře vymýt. No a po umytí vždy prosušit vlasovou pokožku fénem.
A ten suchý šampon opravdu jen ve výjimečným situacích. Pokožku totiž hodně vysušuje a ta na to zase reaguje zvýšenou tvorbou mazu. Takže takový začarovaný kruh. Plus tedy počítat s tím, že pokožce i při vhodné péči bude nějaký ten čas trvat než si na změnu zvykne a projeví se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
24.10.24 08:49

@Karinkas no vida, jsem se dozvěděla něco nového, díky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie