Šampon Arpalit na vši u dítěte?

13.6.24 21:47

Šampon Arpalit na vši u dítěte?

Dobrý večer, mám otázku, zda někdo z Vás použil šampon na vši a blechy Arpalit neo určený pro psy na vši u dítěte? Malému je tři a půl roku a zatim nic nepomohlo a nezbavili jsme se jich. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1170
13.6.24 21:54

Když jsem ještě dělala na veterině, čas od času si pro to maminky chodily s tím, že už nic jiného nezabralo. Konkrétní zpětnou vazbu na účinnost nemám, pomoct by to mělo, a vzhledem k tomu, že čas od času nějaká přišla, tak to asi zabíralo. Alergická reakce na to může být asi stejná jako na všechno ostatní, obecně šampony pro psy jsou jemnější než pro lidi, tak by to nic udělat nemělo. Navíc by to mělo mít i nějakou repelentní účinnost pár dní po použití. Za mě - proč to nezkusit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5977
13.6.24 22:01
@Kristyna43 píše: Více

A zkusila jsi zábal že slivovice nebo něco podobného smíchané s olejem? A neuvažovala jsi ostříhat úplně na kraťoučko? To se toho zbavíš hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
13.6.24 22:06

Ano, použila, na sebe. Vší to přežily, zato ta alergická reakce fakt stala za to. Mrkni na www.bezvsi.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.24 22:16

U nas byly vsi pred tydnem, dali jsme olejovy nater a po umyti dali kondicioner a vycesali Nit Free hrebenem. Ted se to po tydny chystame opakovat.
Musim rict, ze mne hlava uz zase malinko svedi, jak si na to vzopenu (chytla jsem to taky), takze jdu na to hned… Ale doufam v to pravidelne olejovani a vycesavani, ze zabere. Ten kreben je fakt husty a dost vesek zachytil. Vsechny navody hlasaji, ze udusit olejem nebo kondicionerem, ale je to moje prvni zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
79935
13.6.24 22:17

@Kristyna43 tak malého chlapečka bych hlavně vzala dohola nebo ostříhat na 2 mm - na tak kraťoučkých vlasech se vši neudrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.24 22:17

@ugluk To je on, ten Nit Free. Tak snad je tak kouzelny, jak pisou :)

• Citovat
  • Upravit
69142
13.6.24 22:19
@Anonymní píše: Více

Za mne byl, fakt to zabralo skvělé, s obyc kondicionérem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9070
14.6.24 05:20

Ano, ve třídě u dcery nosí někdo vši pořád.. v zimě je měla celá třída. Používám arpalit sprej. Ale dcera je velká. Nikdy jsme nikdo reakci neměli. A vždy je to zabije. Myslím, že na obalu je i napsáno, že ničí všechna stádia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
14.6.24 13:03

Pokud vam nevadi, ze to neni pro lidi certifikovano a ze spousta drive pouzivanych se nepouziva kvuli tomu, ze byly karcinogenni (a take si na ne vsi udelaly imunitu, coz je jiny problem) :-)
Ten zminovany Nit Free hreben je fakt dobry a zadna chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí