Sanitářský kurz, co potom?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sanitářský kurz co potom ?
Ahoj holky ![]()
Dělám sanitářský kurz nemám zdrávku a ráda bych se zeptala zda někdo víte jak bych dál mohla pokračovat je to můj první zdr. kurz…někdo říká všeobecná sestra… budu ráda za každou radu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@A.Suky
No pokud si to dobre pamatuji, tak sanitarky kurz trva par dni a pak delas sanitarku. Co se tyka skoly, tak tohle ti v tom nijak nepomuze a muzes si vybrat jakoukoliv skolu podle toho, co bys chtela delat. Pokud sestru, tak zdravku, ale klasika 4 roky denniho studia nebo nejak dalkove
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@A.Suky
Po kurzu můžeš dělat v nemocnici, domově důchodců, atd sanitářku. Ze své zkušenosti ale vím, že bohužel jsou tato místa víc osázená absolventy zdravotnických škol, pro které nejsou místa v oboru. Měla jsem to také tak - zdravka - maturita a sanitárka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@A.Suky po sanitářském kurzu budeš sanitárka. pokud by si chtěla být všeobecnou sestrou tak musíš mít maturitu a jít na VOŠ.
myslím, že pokud budeš ochotná za prací dojíždět tak jako sanitárka místo seženeš v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že místo sanitářky se dá sehnat, ale často to taky dělají sestry co maj jen 4 zdrávku a nemají VŠ, taže tý práce bude míň a míň
ovšem je to dřina a špatně placená
sanitářka a sociální služby jsou prostě katastrofa na peníze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetma U nás má sanitářka vyšší výplatu než holky v marketu či v továrně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@A.Suky A bavila by tě práce sanitářky? To je nejdůležitější otázka. Práce je hezká, ale jen pro toho kdo k ní má vztah-a takových lidí moc není-jinak je to utrpení pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 já jí dělala za 9 tis čistého
ale je to už taky 5 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady na inzerátu na místo sanitářky byl uvedený plat 8 500 Kč hrubýho
Možná nějaký příplatek k tomu ještě nějakou korunu hodí, ale nad 10 000 Kč hrubýho se sanitářka počítám nedostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda jak kde
ale určitě za tu dřinu je to práce podceněná
H
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetma píše:
@aprazanda jak kdeale určitě za tu dřinu je to práce podceněná
H
Jo, jak kde, tady u nás bohužel to tak je a to bych musela ještě dojíždět a dát za bus skoro 2 000 Kč za měsíc. Mám zdrávku a vůbec se s ní nechytám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v soc. službách jsem měla plat 9 800 Kč základ + cca 1 500 Kč na příplatkách, to vše v hrubém, o čistém platu škoda mluvit, přitom práce v nepřetržitém provozu na ošetřovatelském oddělení se 40 klienty upoutaných na lůžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala zdravotní sestru na interně a potom sanitárku na chirurgické klinice. Jako sanitárka jsem v té samé nemocnici měla vyšší plat. A to jsem nedělala dvanáctky, ani noční. Smutné, ale pravdivé
. Také na té interně jsem neměla osobní ohodnocení. Na druhé klinice od 1000-2000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
Tady na inzerátu na místo sanitářky byl uvedený plat 8 500 Kč hrubýho![]()
![]()
Možná nějaký příplatek k tomu ještě nějakou korunu hodí, ale nad 10 000 Kč hrubýho se sanitářka počítám nedostane.
Já měla jako sanitárka 16.tis hrubého + osobní ohodnocení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit