Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vy kdo máte doma kočku, máte pro ni na zahradě nebo v květináči v bytě šantu kočičí? Dřív jsem ji neznala, ale mluvili o šantě v jednom díle Zahradních proměn v tv. Tak jsem o tom něco načetla. Stále budujeme naši zahradu a uvažujeme o koupi kočičky, tak bychom i dopředu mohli zasadit něco pro ni. A tak se ptám, skutečně ji kočky miluji? Máte s ní někdo zkušenosti?
Měli jsme zasazenou v květináči, ale po té nám moc nešla. Teď máme látkovou hračku a uvnitř šantu, ta ji baví hodně 😊
Měla jsem v květináči, ale umořila jsem ji. Nicméně různé polštářky se šantou či s kozlíkem moje kočky milují.
My si přivezeme kotě v září. Šantu už mám v květináči. Akorát pro malé kotě je šanta nevhodná.
Ne všechny kočky na to reagují. Máme/měli jsme několik koček a je to tak 50 na 50m půlka z toho šílí a půlka si toho ani nevšimla.
Doporučuju před tím zkusit na nějaké hračce. Bývá to pod názvem catnip (označeno takovými zelenými lístky).
Podobně reagují kočky na kozlík lékařský, bVa pod názvem baldrián
Je to pro kočky vlastně droga a některé kočky mohou reagovat i agresivně, hlavně kocouři. Ale účinek trvá jen chvíli cca 10-20 minut.
Na cerstvou kocour moc nešel, ale jak se doma ocitla sušená, choval se jak fetak ![]()
Naše kočky taky polštářky s kozlíkem - prý uklidní, no ani boha - a šantou - prý LSD pro kočky, to odpovídá. Dávám jim to na chvilku, pak zabalím a dám za nějakou dobu, a to je v pohodě. Šantu jsem nesázela, ale měli jsme oseníčko v truhlíku, to žraly a válely se v tom.
Kytku doma nemám, ale cokoliv se šantou nebo kozlíkem moje kočky ignorují. ![]()
Mam ji v trvalkovem zahonu a jak na jare rasi, kocka mi ji vzdycky celou rozvali. Ale vedle mam dva ruzove kultivary a na ne kocky nejdou.
My kocourům kupujeme sušenou a funguje perfektně, občas ji přidáváme do krmiva, ale nejlepší je zašít ji do látkoveho pytlíku… Kočky jsou pak dobře naladěné, mazlivé, akorát hodně slintají, ale to ničemu nevadí ![]()
A jinak funguje pro kočky starší 10 měsíců, koťátka na ni nereagují
@Eemii píše:
Jo kozlik a santa, valej se pak jak sjeti, milujou to.
Naše kočky taky. Mají ji v pytlících.🐈