Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím holky o radu, které jméno se Vám pozdává více a které se dle Vás hodí více k příjmení?
@xantipi píše:
Obe jsou hezke a dobre zni
Děkuju, to je právě ale ten problém, jak se teď rozhodnout? ![]()
Děkuji za názory, u nás se to měni co hodinu
do teď vedla spíš Viktorka, teď převzala vedení Sárka, potřebujem to rozseknout
a nakonec vyleze kluk jako buk a bude rozhodnuto ![]()
Obě jména jsou hezká, ale mně se s vaším příjmením o fous víc líbí Viktorie.
Sára. Viktorie je v kombinaci se čtyřslabičným příjmením moc dlouhá.
Mě se víc líbí Viktorka. A co se týče délky jména + příjmení, to bych vůbec neřešila. Sama mám dlouhé jméno i příjmení. A jestli má člověk ve jméně např. o 6 písmenek víc nebo míň je fuk.
A co Sára Viktorie?
Taky máme holčičku, která má dvě jména - obě jsou nádherná a krásně spolu souzní. I po více než 5 letech se nám to líbí a jsme rádi, že jsme jí to dali. Taky je to v kombinaci s příjmením dlouhé, ale my jsme se i přes to tenkrát rozhodli..
Ale doporučuju dvě jména použít jen, pokud Tě chytnou „za srdce“ a to „soujmení“ Ti bude krásně znít. Musí k sobě patřit jako šálek s podšálkem.
Mladší holčička má jedno jméno, původně jsme taky přemýšleli od dvou, aby si holky v budoucnu nezáviděly, ale nic nás tak neoslovilo jako jména první dcery.
Pokud jsi už z principu proti dvěma jménům, tak tato možnost samozřejmě nepřipadá v úvahu.
Sára Viktorie Budařová se mě osobně hodně líbí, právě v tomto pořadí, s tím, že se rozhodnete, které budete používat..Musí sice úředně používat obě, ale minimálně na školních sešitech bude stačit, když se u toho druhého jména použije jen iniciála - Sára V. Budařová..Tak budeme učite podepisovat se starší dceru.
My dceru běžně oslovujeme prvním jménem a někdy používáme to druhé v jednom vybraném tvaru.