Změna křestního jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.1.14 17:09

Změna křestního jména

Ahoj holky, mám dotaz..:) byli jsme na matrice aby jsme přiznali otcovství a ve slabé chvíli jsme i určili křestní jméno. Jenže - mám prostě pocit že jsme nevybrali dobře.. už před tou matrikou sem přítele přemlouvala ať vymyslíme „třetí jméno“ protože jsme pořád měli dvě varianty a celý těhotenství to bylo rozdělený na dva tábory - osobně mi to začalo už potom vadit, jedna rodina preferovala jedno, druhá rodina druhý, my dva taky byli 50:50 a fakt už sem měla pocit že to cpeme tak nějak přes moc, že to prostě nevyplynulo přirozeně… No a teď když to samozřejmě máme na matrice vyřízený včetně křestního jména tak jsme včera jak mávnutím proutku vymysleli jméno jiné, na kterém jsme se jako zázrakem shodli hned.. no a co teď? :/ krom toho že na matrice řekli že mi to už nezmění a že se mám zeptat v porodnici tak na mě koukali jak na blbce. Uznávám no, je to možná divný, ale tak když prcek ještě není na světě tak se s tím dá něco dělat ne? nemáte s tím někdo nějakou zkušenost prosím? a to že měsíc před porodem chci změnit křestní jméno mě snad ještě nedělá špatnou matkou..:( :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
8.1.14 17:11

Cooo? Jmeno prece urcujes az pri porodu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.14 17:12

Na matrice jsou fakt divný.. proč by to nešlo změnit? jde všechno, kor když prcek ještě není na světě. ideál je mít jméno vybrané, ale na matrice udělat dohodu jen o příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
8.1.14 17:13

Ja bych to skusila jeste v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
8.1.14 17:15

Náss se taky ptaliuž na matrice, kde dělali zápis o otcovství. museli jsme uvét jméno jak pro holku, tak pro kluka. myslím že to změnit jdea jestli ne na matrice co máte zápis, tak jděte na jinoua nechte si ho udělaz znova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.14 17:17

No v porodnici vyplníme dohodu o jmeně ale z matriky bude jiný jméno, bude se shodovat jen příjmení, tak by mě právě zajímalo co bude následovat..:D :D :D (doufám že ne psychologické testy rodičů dítěte) :D :D

• Citovat
  • Upravit
691
8.1.14 17:18

Tak běžte na jinou matriku a udělejte nové prohlášení s novějším datem… nešlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
8.1.14 17:19

Proč by to nešlo změnit? Já psala jméno v porodnici, my chtěli dvě jména, druhé bylo cizí (přítel je cizinec), na matrice nám ho neschválili, do rodného listu napsali jen první, pak jsme dodali potřebné dokumenty a jméno nám bez problémů změnili. Dostali jsme nový rodný list, kde je v poznámce napsáno : Jmenovaná užívala do data x jméno y. Tak i kdybys to měnila měsíc po porodu, dostaneš prostě nový rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
8.1.14 17:19

Já bych to na tom z matriky přepsala :) tam jde přeci jen o příjmení ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.14 17:20

@eetkikinka no upřímně mě to nenapadlo.. já taky nevím proč to nejde stornovat, dneska jsem tam byla se zeptat a řekli mi že teď už to zastavit nemůžou a ať to nechám až na porod, že máme do toho dotazníku napsat jména který chceme že si s tím poradí.. spíš mě zajímalo jestli třeba někdo tuhle situaci nezažil a popř. jak to řešil..:D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.14 17:23

@lenna1810 jooo, ani nevíš jakou si mi udělala radost..:) tak já to nechám teda ažna tu porodnici, podle mě by taky stačila udělat jen nějaká dodatečná dohoda kterou my dva podepíšeme s tím že jsme se k dohodli na jiném křestním jménu..

• Citovat
  • Upravit
9315
8.1.14 17:25

Jak jsme byli na matrice, tak nám ta matrikářka řekla, že se to změnit nedá. Ale jak jsem byla v porodnici, tak mi sestřička normálně řekla, že to jde, že oni to přepsat můžou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
8.1.14 17:30

To je divný. Mě matrikářka v porodnici říkala, že křestní jméno mohu změnit do 14dnů věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.1.14 17:41
@martina.se píše:
Na matrice jsou fakt divný.. proč by to nešlo změnit? jde všechno, kor když prcek ještě není na světě. ideál je mít jméno vybrané, ale na matrice udělat dohodu jen o příjmení.

Proč divný? Nás se při sepsání otcovství taky ptala na jména a upozornila na to, že pak už to změnit nejde, tak že je máme nahlásit, jen jsme-li si opravdu jistí. Ten papír jsem pak odevzdala v porodnici a oni ho po porodu rovnou poslali na matriku. Kdo to neměl rovnou, dostal formulář v porodnici a s tím pak musel sám na matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
8.1.14 17:51

Neboj se, změnit to určitě jde. V porodnici se mnou byla maminka a ta měnila jméno až po porodu. (dítě se narodilo na tatínkovy narozeniny, tak se rozhodli dát jméno po něm) Na zavinovačce měl ještě malý „špatné“ jméno, ale v rodném listě už to bylo v pořádku. Určitě to jde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze