Jaké příjmení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
6.1.14 16:45

jaké příjmení?

Ahojky :mavam:

mám dotaz - máme s přítelem pohodový vztah a teď v březnu čekáme miminko. od první chvíle, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná jsem byla pevně rozhodnutá, že dám mimču mé příjmení. Nejsme s přítelem svoji a až tak naivní nejse v tom, že se může z pohodového soužití stát opak. Ale i tak jsem začla přemýšlet, jestli přeci jen nedat příjmení po přítelovi. Máme jít na matriku a tam již musím být pevně rozhodnuta.
je tu také někdo, kdo jsi nebyl jistý?. :nevim:.

Děkuji Vám všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
6.1.14 16:47

Já nechtěla

Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
6.1.14 16:47

Kdyby si me nevzal, dala bych svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
6.1.14 16:49

Já bych určitě dala příjmení svoje. přeci jen k lékaři a tak podobně budeš s dítětem chodit ty a vždycky vysvětlovat že to tvoje dítě je, ale má příjmení po otci by mi vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237

Od našich známých dcera si nechala syna po sobě, až si ji přítel vzal, tak měl malý příjmení po taťkovi. Řekla příteli, že nebude chodit k lékaři, později do školky a ona bude vysvětlovat, že není paní „XY“. Když měl malý asi 1,5 roku, tak se brali a už mají příjmení všichni stejné, takže bude psát všude i své rodné příjmení ;-). Sousedka to má taky tak (jen má holčičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
@pikola píše:
Kdyby si me nevzal, dala bych svoje.

i já…asi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.1.14 16:50

Jednoznacne svoje, nechtela bych se jmenovat jinak nez moje vlastni deti.

• Citovat
  • Upravit
882
6.1.14 16:51

Taky bych dala svoje kdybych nebyla vdaná, o tom jsem byla vždy přesvědčená. já s dítětem chodím k doktorovi, ja budu chodit do školky, já budu podepisovat žákajdu apod. chtěla bych prostě mít stejné příjmení jako mé dítě.. když se jednou rozvedu, pořád se budeme jmenovat stejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys

Já byla od začátku rozhodnutá, že dítě se bude jmenovat po příteli. Právě proto, že k doktoru a všude možně s ním budu chodit já, tak bude jasný, že jsem jeho matka. Tak ať je taky jasný, kdo je jeho otec.
Nikdy mně nepřišlo na mysl, dát dítěti svoje jméno

Příspěvek upraven 06.01.14 v 16:51

• Citovat
  • Upravit
17363

Pokud bych nebyla vdaná, dítě/děti by se jmenovaly po mně. Nevidím důvod, abych se jmenovala jinak, než děti, které jsem porodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122

Syn má příjmení po otci, oba jsme to tak chtěli. Zatím jsem nikde nemusela vysvětlovat, že se jmenuje jinak, neřeším to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
6.1.14 16:52

Já jsem taky synovi chtěla dát svoje příjmení, ale bohužel se ještě jmenuju po bývalým manželovi a nechtělo se mi v těhotenství obíhávat úřady a dělat si nový doklady. Přítel chtěl aby se malej jmenoval po něm Josef :roll: já cchtěla Jakuba, takže když se nás na matrice zeptali na jméno, rychle jsem vyhrklaJakubakdyž se ptali na příjmení, zase mě předběh přítel a rychle řek to svoje. Nicméně vždycky se můžeš i bez souhlasu přítele nechat přejmenovat po dítěti - pro případ, že by otálel sesvatbou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.1.14 16:53

Tak si napiš do dvou sloupků důvody, proč dát miminu příjmení po otci, proč příjmení po matce a něco vyhraje :)

Hm, já chtěla, aby se kluk jmenoval příjmením po otci, holka po mně (nevěděli jsme pohlaví), ale ono to při sňatku takhle nejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
6.1.14 16:53

Já jsem dala partnerovo příjmení, přece jen je tradice, že dítě se jmenuje po otci - teda pokud ten otec je normálně v rodině:) a věřte, že s tím, že se jmenuje jinak než já, problémy nikde nejsou - nikdo to vysvětlovat nechce, je to naprosto běžná věc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.1.14 16:54

@mahdalka rychle vyhrknul? 8o každej má svůj styl, asi bych velmi pomalu dodala, že takto vyplněný papír teda nepodepíšu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze