Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@koprovka89 Nj, tak to jsou třeba ty, co jsou vdaný
Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:01
@koprovka89 Ty ženské, co by byly schopné dát příjmení po sobě, jsou totiž schopné i dohnat chlapa k svatbě ![]()
@Knihomyš píše:
@koprovka89 Ty ženské, co by byly schopné dát příjmení po sobě, jsou totiž schopné i dohnat chlapa k svatbě
a to je teprv neco
![]()
A co s tou matrikou?…když bude příjmení po mě tak i tak se musí jít s přítelem nebo nemusí.. ![]()
@Knihomyš já jsem paní říkala, že chci příjmení po dceři, vím, že po chlapovi by to nešlo
Ale kdyby to nešlo, udělám to jak píšeš, holt je to jeho problém, já už to neřeším…ale znám asi 3 holky, které si příjmení po dítěti změnit nechaly a nebyl problém, tak to určitě půjde, i kdyby na jiné matrice ![]()
@Verdys píše:
A co s tou matrikou?…když bude příjmení po mě tak i tak se musí jít s přítelem nebo nemusí..
ano, tam se jde především kvůli uznání otcovství, aby byl přítel v rodném listě, příjmení je věc druhá ![]()
Verdys - Musíš jít na matriku, kvůli uznání otcovství, jinak ti otce nezapíšou do rodného listu. Příjmení, na kterém jste se domluvili tam musíte nahlásit.
Jinak dala jsem prijmeni po pritelovi. Prislo mi to automaticky. A nemela jsem stim problem…
holky vy ale řešíte blbiny…A co když se matka rozejde, vdá a dítě bude mít stále původní příjmení a ty další zase příjmení po dalším otci?
Mám děti každé s jiným příjmením, jim to problém nedělá, mě taky ne. Už jsem si zvykla, že ve školce jsem paní X a ve škole paní Y.
Zakladatelko- dej, jaké uznáš sama v sobě za vhodné. Do budoucna je to stejně jedno ![]()
My nejsme jeste manzele, mame spolu tri deti a deti maji prijmeni po me ![]()
Berry4 - To bych tedy nechtěla, aby každé moje dítě mělo jiné příjmení
Moje děti mají každý jiného otce a příjmení mají moje. Já si také nechala své příjmení i po svatbě, takže žádný problém v eventuálních rozchodech, rozvodech nebo svatbách nevidím ![]()
@Verca1989 ona je jedna věc, co ti paní matrikářka řekne, aby tě třeba odradila (ty nedáš žádost - ona s tím nemá práci) nebo dohnala k svatbě (pokud je zastánkyně svateb) a druhá, co napíše do rozhodnutí, které musí případně obhájit.