Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky si myslím, že moje dítě, je moje dítě, i když to je zároveň i naše dítě
A jsem opravdu moc ráda, že se mé děti jmenují po mě a nemusím nikde vysvětlovat, že se nejmenuju tak, jako partner, který si mě nevzal. Stále se ještě najde dost lidí, kteří se na vás soustrastně dívají, že nejste vdané, i když je to samozřejmě volovina. Ale proč to mám řešit já. Pokud nejsme manželé, děti se jmenují tak, jak se rodiče dohodnou. A my se dohodli takto. Někdo to v zamilovanosti cítí jinak, jeho věc. A je pravda, že jiné to je, pokud vztah dál existuje a jiné to je po rozchodu, to si myslím, že i zaryté zastánkyně příjmení po otci hodně litují
. Málokterý vztah v dnešní době trvá celý život, to je bohužel skutečnost.
Příspěvek upraven 07.01.14 v 17:57
@Knihomyš píše:
@kattkka Slovíčkaření. Když jdeš do školky, ptáš se „Kde je moje dítě?“ nebo „Kde je naše dítě?“Fakt mluvíš důsledně o děcku jako o „našem“ - nepoužíváš výraz „moje“? Myslím, že je to nevypovídající detail.
Je to hodne vypodajici detail v tehle diskuzi. ![]()
Ve skolce je to je to neco jineho. A mimochodem nerikam to ani ve skolce pouzivam jmeno.Kde je Barca apod a ne jen ve skolce…Proste mi prijde divne napsat je to PRIJMENI JE TO MOJE DITE PRIJMENI BUDE MIT PO ME.No nic mene se potom se nedivim ze spousta chlapu to nevydrzi po porodu kdyz slysi moje dite…
@tutinka : ja treba nelituju a to se prvorzena narodila za svobodna a prijmeni dostala ted uz po manzelovi tenkrat pritel a nelitovala jsem. A u druheho jsme se vzali. ![]()
@kattkka no ale vy jste se vzali, kdyby váš vztah nevydržel a rozešli jste se, asi bys to tak pozitivně nevnímala. Já taky věřila, že vztah s mužem, se kterým čekám dítě, vydrží, nevydržel a jsem ráda, že mě tenkrát on sám přesvědčil, že příjmení má mít po mě a až si mě vezme, budeme se jmenovat všichni stejně. U dcery už to bylo jasné, děti se jmenují stejně, jsou to sourozenci ![]()
@tutinka píše:
@kattkka no ale vy jste se vzali, kdyby váš vztah nevydržel a rozešli jste se, asi bys to tak pozitivně nevnímala. Já taky věřila, že vztah s mužem, se kterým čekám dítě, vydrží, nevydržel a jsem ráda, že mě tenkrát on sám přesvědčil, že příjmení má mít po mě a až si mě vezme, budeme se jmenovat všichni stejně. U dcery už to bylo jasné, děti se jmenují stejně, jsou to sourozenci
Nemyslim si. Mimochodem po rozvodu budes nosit jak ty tak dcera, syn jeho prijmeni tak nechapu kde je zakopany pes. ![]()
@kattkka Pokud si vás partner vezme, pak budete nosit dál stejné příjmení. Pokud si matku partner nevezme, což je většina případů, co tak vidím kolem sebe, pak bude mít matka jiné příjmení než dítě navždycky, max si ho může změnit po ex partnerovi resp. dítěti, což si myslím udělá jen málokdo.
Syn má jiného otce než dcera, ale oba mají stejné příjmení - moje, přijde mi to lepší varianta než, aby se syn jmenoval X, já Y a dcera Z
Přičemž většinu věcí kolem dětí nezařizuje otec, ale matka. Nebudu nikde vysvětlovat, že nejsem ani paní X ani paní Z, ale paní Y a že děti jsou opravdu sourozenci. Prozatím jsem vdaná nebyla a ani to není v dohledné době v plánu. Čekáme třetí miminko, které se už automaticky bude jmenovat po mě. Takže i přes to, že neplánujeme rozchod, vidím to jako praktičtější.
Já se vždy směju, kam ty diskuze dospějou..:-)))) startovací otázka je jiná než cíl
… ![]()
Naprostý souhlas s tutinkou, nenapsala bych to lépe
Za svobodna zásadně dávat matčino příjmení. Aby to nedopadlo tak jak jsem psala předtím o těch 4 různých příjmeních na poštovní schránce jenom proto, že maminka dávala dětem příjmení po tatíncích
. Ani s jedním jí to nevyšlo ![]()
Vše jsem přečetla a mám problém se rozhodnout.Byla jsem vdaná, dcera má otcovo příjmení, po rozvodu jsem si vzala rodné. Ted mám syna, příjmení mé, páč tehdy byl vztahový chaos a já se zatvrdila. S přítelem jsme dva roky v poho a přál by si aby kluk nesl jeho příjmení. Dobře je postarší a je jeho jediný, já se vdávat už nechci.Jak se to dá provést? poradíte některá? předem děkuji