Jaké příjmení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
6.1.14 17:37

@Knihomyš jojo, je mi to jasné, já se tenkrát ptala spíš teoreticky, tak to asi nebrala tolik vážně. Přítel loni naznal, že se vezmeme, jak bude druhé dítě. Jelikož to vypadá, že jsem těhotná, tak by mohl udělat kompromis a mohli bychom se vzít před porodem ale jak jsem psala, nutit ho nebudu, když nebude chtít, zajdu si na matriku a bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.1.14 17:43

@koprovka89 :lol: zase mají každý jméno jiného otce. Oni lidi nejsou blbí, stejně všude předkládáš r. listy, uvádíš jména, je to prašt´,jako uhod´.
Nemám potřebu si hrát na dokonalou, nenapadlo mě, jen kvůli tomu, že je otec jiný to nějak maskovat svým příjmením. Dítě je naše, jmenuje se po otci a hotovo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.1.14 17:45
@berry4 píše:
@koprovka89 :lol: zase mají každý jméno jiného otce. Oni lidi nejsou blbí, stejně všude předkládáš r. listy, uvádíš jména, je to prašt´,jako uhod´.
Nemám potřebu si hrát na dokonalou, nenapadlo mě, jen kvůli tomu, že je otec jiný to nějak maskovat svým příjmením. Dítě je naše, jmenuje se po otci a hotovo. :kytka:

to je jak když my jsme se brali a paní nám na úřadě řekla, že si můžu předělat RL dítěte tak, že tam budem mít s mužem stejné příjmení. Fakt jsem nepochopila, proč bych to dělala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
6.1.14 17:52

Berry4 - tak ono to není o maskování, ani dokonalosti, nebo nedokonalosti. Prostě jsem chtěla, aby jsme se všichni já i děti jmenovali stejně. Je to daleko praktičtější, nechtěla bych, aby mě všude oslovovali příjmeními mých dětí, po jejich otcích :nevim: Abych třeba byla Nováková, pro učitelky syna Svobodová, protože on by se po otci jmenoval Svoboda a pro učitelky dcery Hradecká, protože by se po otci jmenovala Hradecká. Ale pokud to tobě nevadí :? proti gustu.. :)

• Citovat
  • Upravit
19075
6.1.14 18:20

Tak já jsem zastáncem příjmení po matce. Pokud otec chce, aby se dítě jmenovalo po něm, není problém si matku dítěte vzít ;-)
Už to tu někdo zmiňoval, tradice není, aby se dítě jmenovalo po otci, ale aby se celá rodina jmenovala stejně. Pochopím, že rozvedená znovu vdaná maminka má jiné příjmení než dítě z předchozího vztahu, ale může si nechat i své druhé příjmení a tím pádem být „spojená“ i s dítětem.
Nechápu, proč by matka měla mít jiné příjmení než její děti, dost scestné, ale někteří to považují za normální.
Obě mé děti se jmenují po mě. Pokud bych se vdala, tak dcera převezme příjmení svého otce, syn bude mít moje a já obě. Není to ideál, ale lepší než aby se teď děti jmenovaly každé jinak a já také jinak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
6.1.14 18:30

Mě teda ani na chvíli nenapadlo dát malýmu příjmení po mě :think: to snad jen kdybych měla být svobodná matka. Zrovna dnes jsme byli na matrice kvůli otcovství a syn bude mít tatínkovo příjmení.

• Citovat
  • Upravit
85295
6.1.14 19:12

Kdybysme nebyli manželé, dala bych určitě svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.1.14 19:25

Pokud by jsme nebyli manželé, tak určitě svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
6.1.14 19:29

Dala bych svoje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.14 19:29
@Knihomyš píše:
@martina.se nee… ty budeš mít své rodné, tvoje starší dítě po svém otci (s tím asi nehneš), mladší dítě taky tvoje rodné, no a chlap se může přejmenovat podle vás, to mu na matrice uznaj :mrgreen:
:mrgreen: chlap si moje současné, ani minulé nevezme.. ale rozhodně díky za tip, jsem se u té představy fakt nasmála :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
6.1.14 19:31

Z okolí hodně slýchám argumenty, že když je toho a toho (pána), tak má mít i jeho příjmení 8o – jasně, matka se tam jen nějak zašolichá nebo co :zed: Viděla jsem to v práci, matka Kropáčková, dítě Adamec, druhé dítě Juráček, není lepší Kropáčková, Kropáček, Ḱropáček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.1.14 19:51

No mě by na tom příjmení po tatínkovi nejvíc vadilo, že v případě rozchodu, se dítě bude stále jmenovat po něm a já to budu všude vysvětlovat a příjmení mu bez souhlasu otce nezměním. A oni ti otcové ten souhlas nedávají.
Jinak známá dala příjmení po tatínkovi a tatínek je pár týdnů po porodu nechal svému osudu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.1.14 20:53

Já ti měla nějak zažitý, že dítě nosí příjmení po otci. A syn se nám narodil před svatbou, ale nikdy jsme nikomu nemusela vysvětlovat, že je to moje dítě, přestože má jiné příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.1.14 20:55
@dani24687 píše:
to je jak když my jsme se brali a paní nám na úřadě řekla, že si můžu předělat RL dítěte tak, že tam budem mít s mužem stejné příjmení. Fakt jsem nepochopila, proč bych to dělala :zed:

Mně po svatbě RL syna přepsali automaticky, nikdo se mě neptal, jeslti to chci. Nějak jsem nepochopila, jaký k tomu je důvod, když v době, kdy se narodil, jsme se prostě jmenovala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.1.14 21:46

Dite ma prijmeni po me, pokud bude nekdy svatba, tak budeme mit vsichni partnerovo prijmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze