Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
holky prosím pomoc:-)
chceme našemou prckovi pořídit šátek. Tatínek by chtěl taky nosit, ale je větší postavy, 2m a docela i objemný. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli mu postačí 5 metrový šátek nebo se mám porozhlídnout po větším. Děkuju za rady.
Lesino děkuju, já jsem koukala, kde bych to našla, ale už jsem nějaká utahaná a nevykoukala jsem to. ![]()
Tak my jsme na tom podobně. Přítel je sice atlet, ale dva metry má taky. Kluk je velký po něm a já měřím 185 a kozy mám jak vozy
Před porodem jsem koupila jen pětimetrový od Šanami a teď si za to nadávám. Sice je to šátek kvalitní, má i zdravotní atest, ale tu délku jsem neodhadla
Když chci uvázat nejoblíbenější úvaz kříž s kapsou, tak já to mám jen tak tak a přítelovi pár cm chybí. Radši ber těch 5,5m víc se asi stejně nedělá. No zas jsme tomu nošení moc nepropadli, Míšovi se tam moc nelíbí, tak jen občas když jdeme na výlet. Ale jestli si oblíbíte jiné úvazy, např. ty kolíbky, tak vám stačí i kratší šátek. A teď babo raď!
Já radím jen z titulu obří rodinky
jinak jsou tady lepší šátkové odbornice ![]()
Se bavím
My máme Vatanai - před šesti lety nic jiného nebylo. A jak je naším dobrým zvykem, koupili jsme zmetek - má ŠEST metrů
A už šest let se chytám ho zkrátit ![]()
Každý úvaz zakončujeme otočkou kolem boků.
L.
Do šesti metrů by se umotaly skorem dvě Lentilky
(teď nemyslím zakladatelku, protože tu neznám - trošku tu v těch bonbónech nadělám čurbes
).
Gina - zakázkově Ti jistě udělá každý šátek, jaký budeš potřebovat. Aj Šanami, aj někdo jiný
.
A bude ten tatínek opravdu nosit? Miminko? Já bych ho totiž nedala
(plus kdo kdy viděl chlapa vázat šátek, tak mou motivaci snadnějí pochopí
). Koupit šátek přehnaně dlouhý kvůli tatínkovi je trošku na oběšení. Na šátku, ale i jinak
.
Didymos dělá nejdelší 5,7m, tak asi to někdo potřebuje
. Ale může se našít i delší, tak možná někdo potřebuje i to
.
No… u šátků se drobná postava vyplatí fest.
No a ty jsi o hodně menší než tatínek? Asi jo, co? ![]()
Ono tu délku u tatínků má málokdo v oku, taky nedkážu říct, jak dlouhý šátek by pro něj byl potřeba. Můžete udělat pokus s mašlí, nebo spíš někam vyrazit a vyzkoušet.
Jestli jsi ale o hodně drobnější, tak kupovat dlouhý šátek s tím, že bude pro oba fakt není moc idální, když jsou ty přebytky moc velké, tak látku zbytečně taháš po zemi, nekonečně dlouho jí pak protahuješ uzlem, všude se to plete… a k tomu pak hodně záleží, jaký šátek pořídíš, třeba ještě ten Vatanai je slabý a látky kolem tebe by nebylo omotáno tolik, kdybste vybrali nějaký tlustší, tak bys pak mohla být jak mumie.
Není to lehké rozhodování. Ideál pro dva takhle rozdílné rodiče jsou prostě šátky dva. Ono pokud taťka bude opravdu nosit hodně, tak u toho stejně zkončíte.
Ale ještě jsem chtěla napsat k tomu Šanami. U jejich šátků se zkosenými konci se délka počítá i s OBĚMA cípy. Takže v reálu je pak využitelná délka o nějakých 30cm kratší, než u většiny jiných šátků, kde se délka počítá jen s jedním cípem a druhý je jakoby navíc. A ono to je znát a musí se s tím počítat.
Věrka
nejde se mi přihlásit
lleennttiillkkoo , mám relativně dlouhý šátek, teď nevím jestli 4,6 nebo 4,8. Zatím teda zvládám jen kříž z kapsou, kusy šátku mi jdou od uzle přes zadek, možná bych a tipťop dotáhla 4,2m, ale nevím. Ale jsem celkem hubená, až na kozy, tam mám 80D.
Doporučuju koupit šátek na míru pro tebe a manželovi zvlášť (třeba mu Lesina prodá ten svůj, bude hezky zanošený
). A co třeba zkusit koupit šátek jen na tebe a manželovi nosítko? Pokud nosit nebude, nosítko můžeš používat i ty, nebo ho lehko bez velké ztráty prodáte.
Já mám šátek i nosítko, šátek používám teď, ale nosítko bude vhodnější v době, kdy mi dítko už bude chtít častěji vystupovat.
Zdravím všechny…
Mám dotaz myslím zejména na Len-til-kah. Potřebuju vědět jaký se dá koupit nejkratší šátek (potřebuju jen ten rozměr), viděla jsem 2,6m a netuším, či se dělá i menší… No a taky potřebuju vědět, jaké jdou úvazy, z tak krátkého šátku
Stačí jen vyjmenovat, já už si návod dohledám…
Mám totiž na cestě šátek elastický od Medley v délce 5m a chci si ho zkrátit… jsem drobná a potřebuju to na pohodlné a rychlé vázání pro mimi(teď 3měs.).
Už mám doma šátek tkaný, je pevný a dlouhý, to mi vadí. Pro starší dítko jsem s ním spokojená - hlavně si ho váže i manžel a zvládá kříž s kapsou akorát… já to tedy musím ještě znovu kolem pasu omotat.
Tak se těším na vaše odpovědi…
Dajma píše:Dajmo - no. Asi Tě nepotěším. Prvak elastik potřebuješ dlouhý, abys z něj vázala třívrstvé úvazy, on jinak nedrží. Ne nadarmo se dělají jen v délkách kolem pěti metrů.
Zdravím všechny…Mám dotaz myslím zejména na Len-til-kah. Potřebuju vědět jaký se dá koupit nejkratší šátek (potřebuju jen ten rozměr), viděla jsem 2,6m a netuším, či se dělá i menší… No a taky potřebuju vědět, jaké jdou úvazy, z tak krátkého šátku![]()
![]()
Stačí jen vyjmenovat, já už si návod dohledám…
Mám totiž na cestě šátek elastický od Medley v délce 5m a chci si ho zkrátit… jsem drobná a potřebuju to na pohodlné a rychlé vázání pro mimi(teď 3měs.).
Už mám doma šátek tkaný, je pevný a dlouhý, to mi vadí. Pro starší dítko jsem s ním spokojená - hlavně si ho váže i manžel a zvládá kříž s kapsou akorát… já to tedy musím ještě znovu kolem pasu omotat.
Tak se těším na vaše odpovědi…
Anebo ještě babyvak. Teď má nový vak (nevím, proč to nazvali babyvak, to se trošku rozchází s tím, co je u nás pod tím pojmem zažité) Haipa-daipa. Nemám miminko, abych zkusila dát ho tam naležato, ale na stojáka je tam dítě opravdu rychle a celé to sedí nádherně.
A ještě dáš dítko rychle do ring-slingu - to je na manipulaci jednodušší ekvivalent kraťoučkého šátku, ale tam jsem zkoušela taky jen nasvislo.
Jejda, tak to jsem netušila, mě teda nenapadlo se o tom radit..
a brala jsem si ho teď, že byl dost levný, tak jestli náhodou bude špatný, tož to stejně nějak využiju a nebude mi tolik líto..
Ale co je ten 3vrstvý úvaz
to jako že si to zas musím několikrát motat kolem sebe? To si fakt moc nepomůžu… ale chtěla jsem fakt spíš šátek než vak, či nosítko..
No snad to nějak vykutím
![]()
Třívrstvé jsou kříž s kapsou uvnitř a venku + kolíbky, kapsa na záda nebo double hammock (to Ti asi nic neřekne, ten se nám tu rozmohl až nedávno
). Prostě že jdou přes dítě tři vrstvy látky. Ono by to jinak nedrželo.
Víš co, můžeš si to u mě vyzkoušet. Třeba od té Haipy to je materiálově elastiku hodně podobné, právě jsem se divila, proč to nazvali babyvak, odpovídá to spíš pojmu pouch, což je vlastně elastický pruh sešitý do kruhu. Takže vlastně jakoby kraťoučký elastik, ale materiál je silnější a má to dvě vrstvy, aby to dokázalo miminko udržet.
Ahoj, když už tady probíráte šátky, chtěla bych se zeptat na Baby vak, našla jsem na netu za dobrou cenu Baby vak Emitex, co si o něm myslíte?
Díky
@CokeLady Na netu je spousta obrázků/videí… Nemyslím, že to je něco těžkého, aspoň mně to problém nedělalo. Jinak mám Vatanai v této délce - stačí a Eleville Zara 5,2m - to je zbytečně moc na mě.
Ahoj, minimálně tady http://www.vbavlnce.cz/…m/view/id/1/?… najdeš fotonávody krok za krokem ![]()