Které ergo nosítkoy a kde ho pořídit?

boruvcicka27
29.7.09 11:12

Které ergo nosítko a taky kde ho pořídit?

Je tu spoustu diskuzí o ergo nosítkách, ale moc moudrá z toho nejsem. Ráda bych si pořídila pro mou 6-ti měsíční dcerku nějaké ergo nosítko a nemůžu se nějak rozhodnout jaké. Rozmýšlím se mezi Ergo carrier, manduca, ale taky mě na netu zaujaly levnější nosítka jako je baby carrier holiday http://deti.bazos.cz/…ve-zbozi.php, je levnější a fakt nevím, jaký bude rozdíl oproti těm drahým, nemáte ho náhodou někdo pro srovnání?
Nebo ještě: http://www.aukro.cz/…nositka.html.
Jestli je někdo máte, tak prosím poraďte. Nebo i jiné a kde jste ho pořídily, na jakém internetovém obchodě?

A ještě dotaz: je možné v takových nosítkách absolvovat i celodenní výlety? Třeba už teď v těch 6-ti měsících? Díky moc za odpovědi. Potřebovala bych ho tak nejdýl do 14 dní a tak sháním co nejvíc informací, na mateřský je peněz málo, tak nechci koupit něco špatně, ale zase radši pro pohodlí malý do toho i zainvestuju, když bude potřeba.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1854
29.7.09 11:36

Uff zase budu za rejpala......ale to druhe moc ergo neni… Detatko nema podsazenou panev, takze vlastne nesedi ale visi, sice ma mezi nozkama vic latky, nez v klokance, ale i tak pater trpi :( Navic uz jen to, ze v navodu pisou, ze se v tom muze dite nosit celem od sebe… to taky neni moc ok. Zkratka je to totez co trochu vylepsena klokanka…
Navic, chces to pro sestimesicni holcicku a to na aukru je jen do 12ti kilo, takze bys to moc dlouho neunosila. Klasicke ergonomicke nositka jsou minimalne do 15ti, spis do dvaceti kilo.

To Holiday mi prijde v pohode, to je opravdu ergonomicke nositko. Ale zkusenost s nim nemam.,… ;) ale urcite se tu nekdo najde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
29.7.09 11:40

Velkou chvalu jsem cetla na nositko Liliputi. Je to u nas novinka, co do kvality a pohodli se to pry vyrovna Ergu i Manduce, jen stoji skoro o polovinu mene :) Kdyz si to zadas do googlu, vyjede ti i par odkazu na recenze..... Cetla jsem o nem diskuzi na modremkoniku a hodne si to tam chvali… Sama o nem premyslim, jenze ja uz mam prcka odrostlejsiho a pochybuju, ze by se mi to ted jeste vyplatilo :(

Mrkni http://www.branakdetem.cz/…liliputi.htm

Tady jsem nasla to info na slovenskem modremkonikovi, doporucuju precist :) Moc se mi to zamlouva… :) http://www.modrykonik.sk/forum/show.php?…

Lentilko jestli nakouknes… nemas s nim zkusenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.7.09 11:56

TEda ja jsem porad nalomena na nositko a musim rict, ze Liliputi mne nadchlo. Puvodne jsem mela vybranou Manducu, ale cenou je to dost silene na to, jestli ho budem hodne vyuzivat nebo ne.

Je tu nekdo, kdo Liliputi ma?

• Citovat
  • Upravit
1854
29.7.09 12:02
Hanka1 píše:
TEda ja jsem porad nalomena na nositko a musim rict, ze Liliputi mne nadchlo. Puvodne jsem mela vybranou Manducu, ale cenou je to dost silene na to, jestli ho budem hodne vyuzivat nebo ne.Je tu nekdo, kdo Liliputi ma?
Ja jsem taky nalomena a kousu se do prstu abych nenapsala inzerat na prodej satku a nekoupila misto toho Liliputi :oops:

Na Slovensku je to uz znama znacka, u nas zatim moc ne… Takze veskere nazory co jsem nasla jsou ve slovencine… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.7.09 12:39

Liliputi jsem zaznamenala někdy včera :oops: ? Takže tady neposloužím.

Druhý odkaz mi nefachá, první odkaz je prý padělek Erga, nevím nevím.
Celodenní výlet - já nevím, nesedící dítě dávám zá:,–(ně do šátku a hezky látku až nahoru na krček, nejsem si jistá, jestli třeba na mně, když jsem drobná, by to Ergo šlo přitáhnout dost nafest, aby to s tím šátkem bylo srovnatelné. To už je potom o osobním pocitu.
Víc sešněrovaná je Manduca, tam je těch prvků na přitažení fakt hodně, takže osobně bych pro takové mrně na dlouhé trasy volila spíš tu.
Jinak ale kdyby někdo chtěl hodně ušetřit, zrovna mi přebývá doma jedno dost nošené modré Ergo, na které budu smolit inzerát.

Btw nosítko se dá v pohodě za nějaký poplatek půjčit, ale já to nikomu moc nedoporučuju, protože tohle se strašně dobře prodává z druhé ruky… když si někdo koupí dejme tomu Ergo, které stojí nové 2590, hezky si v něm rok ponosí, a nějak zá:,–(ně ho neponičí, tak ho potom s přehledem prodá za bratru 1900, jen se po něm zapráší (nehledě na to, že když se člověku rovnou podaří ulovit bazarový kousek - což je trošku kumšt, fakt to mizí strašně rychle - tak prodá klidně s nulovou ztrátou, což není marné půjčovné 8) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
29.7.09 12:46

Lentil u druhyho odkazu jen umaz tecku na konci, ta je tam navic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.7.09 13:03
Danylea píše:
Lentil u druhyho odkazu jen umaz tecku na konci, ta je tam navic
Ááááá, díky, mi se to tu leskne, tak jsem nezkoumala, kde je problém.
Tak to je opravdu ergonomické nosítko jak byk (čelem k nosiči i od nosiče, hm?). Nožičky nádherně ergonomicky visí, teda teda. Navíc je to jen na bok. Oni tam cosi píšou i o dalších polohách, ale před nosičem to vidím jen naležato a navíc velmi podivně naležato, au. Je to prostě klokanka na bok. Za mě ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boruvcicka27
29.7.09 18:06

No mě se to druhý taky moc nezdálo, ale to první… no jde o to, že paní, co ho prodává bydlí 30km od nás, což znamená, že si ho budu moct i vyzkoušet. Jen mě mrzí, že na netu jsem se o něm vůbec nic nedozvěděla.

• Citovat
  • Upravit
16365
30.7.09 09:50

za mě, jako uznavače kvalitních věcí a milovnici nosítka manduca :wink:

to druhé určitě ne :oops:
to první by asi bylo potřeba vidět, z obrázku mi to přijde jako sice levnější, ale ne moc vypracovaná kopie erga, která nebude pohodlná ani pro nosiče ani pro dítko, ale je to asi potřeba vidět. Pokud máš možnost zkoukla bych ergo nebo manducu, jak jsou propracovaný a pak jukla na tohle a budeš mít jasno, jestli to i za tu skvělou cenu nejsou vyhozené penízky. :wink:
Ty liliputi vypadají nadějně a cena taky pěkně, ale je to asi dost nový a bude problém najít někoho se zkušeností.
Za sebe pokud bych potřebovala na tomhle ušetřit tak se přilepím k inetu a budu hledat zachovalé ergo nebo manducu z 2. ruky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boruvcicka27
31.7.09 07:50

Tak jak píšete o tom „padělku“ erga, tak na to radši kašlu, protože nebudu riskovat malé zdraví.
Teď už se jen rozhoduju nad tím, zda koupit to liliputi, protože po přečtení té diskuze na modrém koníkovi to nebude asi špatné nosítko, jsou tam z něj docela nadšený. Už jste si ho někdo tady objednal?
Nebo jsem na netu našla kolem 1700Kč starší ergo nosítko, tak ještě přemýšlím nad tím. No jsem nerozhodná, ale potřebovala bych ho tak do 14dnů, tak se budu muset rozhodnout brzy :D

• Citovat
  • Upravit
24
28.5.13 18:44

Ahoj holky, dostala jsem teď od známých nosítko Ergo baby a moc se mi nelíbí barva a navíc už jsem dost zvyklá na manducu. Je klasicky tm. modré, jednobarevné. Prodám za 1500 Kč. Nechtěla byste některá? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.8.13 15:28
@MamkaKika píše:
Ahoj holky, dostala jsem teď od známých nosítko Ergo baby a moc se mi nelíbí barva a navíc už jsem dost zvyklá na manducu. Je klasicky tm. modré, jednobarevné. Prodám za 1500 Kč. Nechtěla byste některá? :)

Ahoj, mám taky manducu.. Ale celou dobu mě žere jestli Ergo není přece lepší.. Manducu jsem kupovala narychlo a rozhodla ta novorozenecká vložka a cena… Ale zpětně koukám, ze v Ergo se dá nosit miminko v té vlozce i nasikmo.. A hlavně Ergo ma spousta vychytavek.. Tašky, batuzky a i v základu ma parádní kapsicky.. To mi u manducy moc chybi :( ale na jinou stranu velký plus je možnost prodloužení zad a možnost nosit popruhy křížem.. I když nevím jestli to fakt využiji.. Malé je 3 mesice a rozhodne chceme další miminko, tak nevím jestli to nemám radši rovnou vyměnit, dokud tu manducu mám novou a neosoupanou :)) prosím o radu.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13787
24.8.13 15:32

@Bee Maya vyzkoušej si ho někde ;) Takhle to nejde říct. Jinak si myslím, že možnost nošení „v kolíbce“ není až tak rozhodující, je to jen na chvíli. Kapsičku nebo ledvinku můžeš pořídit dodatečně, nemusí to být originál Manduca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí