Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, holky. Uvažuji o pořízení ergo nosítka - je nějaké vhodné pro novorozence? Nebo se raději poohlédnout po šátku ( tam mám, ale obavu o vázání atd )?
Proto bych raději to ergo nosítko ![]()
Ja jsem se satku bala a proto jsem koupila nositko. Zkousela jsem manducu a bondolino a vyhralo bondolino
Maleho v nem nosime od jeho 4 tydnu
Neni tam novorozenecka vlozka, ktera mi u manducy vylozene vadila.
Mladšího jsem nosila do dvou měsíců v šátku v kolébce, pak v Manduce, šátek mi už nebyl pohodlný. Myslím, že v Manduce by mohl být i dřív. Takže za mě nosítko.
@moby
Ja mam od stokke my carrier a nsprosta spokojnost..maly tam bol jakmile mal vahu..:-)
Já jsem pro oboje
cca do půl roku nosím v šátku, potom v nosítku
Doporučuju manducu, má i novo vložku (já teda osobně novorozence nosím radši v šátku), podobné je ergo, ale novovolžka se musí dokoupit.
Mě osobně se moc líbí kibi, ale to teda určitě není pro novorozence, až tak od 4 měsíců.
Příspěvek upraven 28.10.13 v 16:23
@moby píše:
Koukám stokke my a vypadá dobře
něco v čem se dá nosit čelem od nosiče nepovažuji za ergonomické nosítko. Vybírala bych z tradičních osvědčených značek, nastuduj třeba na nošenídětí, brána k dětem, v bavlnce, co tam prodávají
Já měla obojí, ale víc jsem využila tu manducu, nenosila jsem tedy hned od novorozence (to jsem nosila v zavinovačce v ruce - neměla jsem děti, co by chtěli nosit celé dny) ale až tak od cca 2 měsíců. Šátek jsem vlastně využila pouze když jsem potřebovala nosit na zádech a mimča byla ještě do manducy na záda moc malá.
Mně pro novorozence nejvíc vyhovoval elastický šátek
, později jsem nosila v manduce.
Ahoj, záleží taky, kolik miminko váží a jak moc je pevné. Ale na novorozeně bych pořídila spíš šátek. Já malou nosila celé šestinedělí a šátek byl lepší jak Manduca - líp sedne na tělo.