Šaty pro mámu a pro dceru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šaty pro mámu a pro dceru
Krásný den přeji, jak jsem tak brouzdala po internetu, tak na mě vyskočily stejné šaty pro mámu a dceru. Ale ty ceny…uff. Našla jsem něco i na Aliexpresu, ale do léta by nám nepřišly. Tak mi naskočila myšlenka, že bych si je ušila sama. Jsem však tímto druhem ručních prací nepolíbená, tak jsem přišla poprosit o rady ty zkušenější z vás
. Moje představa je, že vezmu šaty, které mi padnou a překreslim je na látku + něco na švy, stejně tak s šaty pro dceru. Jedná paní od nás by mi je pak sešila. Myslíte, že to vyjde levněji než kupované cca za 1200kc? Jakou byste zvolili látku? Bavlnu? A kolik myslíte, že té látky budu potřebovat? Já mám cca 170 cm, délku si představuji tak po kolena, dcera bude mít 2 roky. Také bych chtěla poprosit, zda už jste takhle některá šaty šily, zda je můžete vložit pro inspiraci. Předem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@NelcaZ někdo tu nedavno psal, že mají tyto šaty v Lidlu… Asi záleží dost na tom jaký chceš střih, pamatuju si, že máma si dělala střihy na takový ten průhledný papir, já bych volila raději krejcovou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na dospělácké šaty většinou potřebuješ délku šatů + délku rukávu, u dětí záleží na velikosti. Metr kvalitního úpletu stojí kolem 300Kč, ty budeš potřebovat tak 2m, pokud budou jednobarevné. Něco zaplatíš za práci. Že jen obkreslíš šaty co máš doma, to fakt nejde, musíš přesně trefit švy a záševky. Každý cm jinak ti to úplně zdemoluje. Pokud by si volila bavlněné plátno či popelín, je potřeba zip a přesné šití. Bavlněný úplet s elastenem je na to nejlepší, obzvlášť pro dítě. Na léto je super i viskózový, krásně chladí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni na bonprix, mají tam stejně šaty v divci i dámské sekci. K šití neporadim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elishka1 a mohu poprosit kde jsi to tam našla? Potřebuji pro dceru velikost 92 a těch tam mají jen pár ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, nevím jaké šaty (jak složité) si představuješ.
Jestli jednoduché úpletové, tak u těch si myslím, že pokud ti je bude šít někdo doma tak se do těch 1200 za dvoje šaty můžeš vejít.
Krejčová, která se tím živí si myslím, že to je za tu cenu neušije. Tedy pokud beru to, že se s tou cenou chceš vejít i s materiálem.
Zakázková výroba je prostě vždycky dražší, jak sériová.
Co se týče vytvoření si střihu podle šatů, je to myšlenka dobrá, řekla bych i správná. Otázka je, kolik máš zkušeností, protože to není tak jednoduché, jak se zdá.
A taky je možné, že ten, kdo to bude šít, nebude chtít, abys mu to předtím nastříhala. Že si třeba nechá od tebe udělat střih, ale stříhat si to bude sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit