Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, dotaz na zkušenosti. Bratr je po třech emboliích plic, bere doživotně léky na ředění krve, užívá 20mg xarelto, něco přibral a začal teď plavat a hýbat se, v bazénu mají saunu, tak by rád na deset minut po plavání zašel…jeho lékařka mu říká že desetiminutový pobyt nevadí. Já si myslím že to horko ovlivňuje krevní oběh a nemusí to dělat dobře hlavně na žíly v dolních končetinách. Mate prosím někdo zkušenosti, třeba i od lékaře?
Jako že jsi chytřejší než jeho ošetřující lékař? Nebo že náhodní kolemjdoucí jsou ti, jejichž hlas je důležitější, než to co chce tvůj bratr dělat svému tělu a co má konzultaovné s lékařem?
To bude moc prima, až příjdeš na vánoce za bráchou a budeš do něj vandrovat, že je úplně blblej a že holky na emiminu říkali, že musí dělat to a to.
Ale jinak - sauna je z hlediska srážlivosti krve naopak žádoucí.
@Ou píše:
Jako že jsi chytřejší než jeho ošetřující lékař? Nebo že náhodní kolemjdoucí jsou ti, jejichž hlas je důležitější, než to co chce tvůj bratr dělat svému tělu a co má konzultaovné s lékařem?To bude moc prima, až příjdeš na vánoce za bráchou a budeš do něj vandrovat, že je úplně blblej a že holky na emiminu říkali, že musí dělat to a to.
Ale jinak - sauna je z hlediska srážlivosti krve naopak žádoucí.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31372865/
Neptal jsem se tě na to zda jsem chytřejší než lékař ale na zkušenosti lidí, kteří s tím mají zkušenosti. Nase babička má 86 let a trpí trombózami a saunu jí vždy nedoporučovali. Tsk si nech ty řeči a nevyjadřuj se k něčemu co neznáš.
@Blashyrk píše:
Neptal jsem se tě na to zda jsem chytřejší než lékař ale na zkušenosti lidí, kteří s tím mají zkušenosti. Nase babička má 86 let a trpí trombózami a saunu jí vždy nedoporučovali. Tsk si nech ty řeči a nevyjadřuj se k něčemu co neznáš.
No a jakou má vaše babička spojitost s bratrem? Jí saunu nedoporučili, jemu na 10 minut ano. Každý člověk je jiný. ![]()