Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Máte někdo zkušenost s oběma značkami, co se týká saviček od lahviček?
Malá se neumí přisávat, takže dávám svoje odstříkaný MM na střídačku s UM, ale z toho Aventu, co mám doma, jí to jde strašně těžce, přijde mi, že jsou na ní ty savičky moc tuhý a velký, i se s nima někdy dáví.
Tak bych chtěla zkusit Medelu… Nebo nějakou jinou značku…?
Zatím jí to jde nejlíp z klasických skleněných lahviček s maličkejma měkkejma silikonovejma savičkama, co e používají v nemocnicích…
já osobně zkušenost nemám, ale kamarádka u druhého kluka používala lahvičku od NUKa a sama nevěřila, že jí z toho tak krásně pil, protože měla několik flašek a z žádné nechtěl
Mám Medelu Calma. Pije z toho dobře, ale možná je taky trošku tvrdší ze začátku.
mám doma to samé-malý se nepřisál, tak už je šest týdnů na mém odsátém MM a zkušenost podobná, sice z Aventu pije, ale mnohem líp a rychleji, bez zbytečnýho nimrání, mu to jde s lahvičkou Tommee Tippee (zatím taky savička č.1), krom toho, že je příjemná do ruky (akorát tam vždy zbyde na dně tak 1ml mlíka), tak se mi fakt zdá, že mu vyhovuje víc
v porodnici byl právě na Medele a taky pil-ale tak to byl přece jen malinkatej, tak si netroufnu posoudit, jak by na ni reagoval dnes
On právě ten nejmenší Avent je dělanej tak, aby to byla fuška usát a nezvykli si na flašku
Když kojíš, tak je to pro ně taky měkná makačka, navíc mají celou bradavku vtaženou v pusině, což je taky celkem délka
Jestli to kojení ještě nechceš vzdát, tak bych vyčkala, zkusila případně i kojící kloboučky, jestli se ještě chytí ![]()
spagetko když ona jak je narozená lehce předčasně (36tt), tak si nemůžu dovolit, aby mi nepřibírala. dost s tím válčíme už od začátku…
byla 6dní na dokrmu stříkačkou, ale 4dny pořád stála na váze, vůbec nepřibírala (2550, por. váha 2840), až dětská sestřička řekla, že už prostě musí začít pít normálně, že už má vypít i větší dávky, který stříkačkou prostě nedávala. Z lahviček hned napoprvý vytáhla o 20ml víc!
No nicméně stejně nijak zázračně zatím nepřibírá, doma mi začala i dost blinkat (při jídle, ne po), takže jsme změnili po poradě s dr. Bebu na Nutrilon AR a světe div se - vyžahla to na ex, vůbec si nnechala tu lahvičku vytrhnout z pusiny na mezikrknutí!
No nic, to jsem se zase rozvášnila o našem krmení ![]()
Já pořád doufám, že se ještě rozkojíme, její bráška se začal přisávat taky až po měsíci… (narozený ve 33tt)
přikládám si jí tak 2-3× denně, aby jí to moc neunavovalo, tak jen na chvíli, aby mi aspoň ožužlala bradavky, ale už se párkrát zvládla přisát líp.
ale ve finále stejně začne řvát.
Avent jsem používala u prvního a vždy bez problému. Naopak mu to šlo hodně lehce, líp než z prsu, což nakonec vedlo k tomu, že chtěl jen fašku (ale byl starší, začala jsem ve 4m jeho věku přikrmovat a v 7m se odstavil od prsu).
Proto jsem do rezervy pro druhýho koupila Medelu, která by víc měla napodobovat kojení (tedy předpokládám, že to z ní půjde hůř/bude to těžší, právě aby se dítko neodstavilo od kojení). Ještě jsem ale nevyzkoušela, zatím nebylo potřeba…
Pokud dáváš flašku a kojit nechceš, tak bych možná dala u toho Aventu savičku č. 2 - půjde jí to líp. Pokud ale kojit chceš, tak nevím nevím. Moc bych to nepokoušela, protože jak dítko zjistí, že je to z flašky snažší, tak se ti na prso vykvákne… ![]()
No já bych samozřejmě kojit chtěla, ale po těch peripetiích s nepřibíráním, nízkou porodní váhou a tak je pro mě priorita, aby baštila, neblinkala a prospívala. Tak nějak už jsem si hodila žebříček hodnot jinak.
Pořád si říkám, že její bráška bych měsíc taky na flaškách a nakonec jsem ho kojia plně 5měsíců a s dokrmem 8měsíců.
Ale zase je pravda, že ač si jsou fyzicky strašně moc podobní, tak v ostatních věcech, kromě eda nepřisávání se, jsou úplně jiní…
Tak uvidíme.
Děkuju všem za odpovědi!
Obrázku, tak jsem zkoušela tu Medelu. A fakt do toho asi nejdi… ![]()
Už jsem byla tak hotová z té frekvence kojení, že jsem si říkala, zkusím mladýho dokrmit a uvidíme, jestli vydrží spát dýl. Nakojila jsem ho z obou prsou, a pak jsem šáhl do mrazáku pro železnou zásobu/rezervu MM, rozmrazila a dala do Medely (cca 50ml). Chudák vůbec nevěděl co s tím…
Ta savička je hodně tuhá, dlouhá, skoro se až dávil, když jsem se mu ji snažila dát hlouběji, aby se dotkl pusinkou té další části co vypadá jako prs… (protože tak by to mělo být). Tak jsem to přelila do Aventu, ale savičku jsem měla novou v zásobě jen č.3. Okamžitě začal tahat a div se neudávil! (no bodejť, když to byla trojka) Vypil cca 25ml (není to sice moc, ale po dvou prsách, kde může být dohromady tak cirka 120-150ml i to je dost) a spal přes 3 hodiny. ![]()
Další kojení jsem opět zkusila tu Medelu (jen ze zájmu, jestli to prostě půjde), ale tentokrát před kojením.
A jak byl hladovej, tak chvilku nechápavě ožužlával a pak začal tahat. Vyzunkl zbývajících 25ml a pak ještě obě prsa.
No, ale těma pokusama jsem ho asi tak znechutila, že přestal dělat štráchy a už 2 dny po vypití obou prsou natáhl spánek na ty 3 hodiny…
![]()
Jo a ještě jsem vůbec nepochopila, jak se u té Medely dá zkusit teplota mlíka. Z toho nic nevymáčkneš! To nereaguje na mačkání (tak jako savičky u ostatních výrobců), ale jen na sání. Tak jedině, že bych to zkusila nasát, ale to jsem to předtím nemusela vyvařovat, že jo..
Takže jsem improvizovala, že jsem to přihřála v Aventu, zkusila teplotu, přelila a dala napít z Medely… ![]()
Závěr: jestli jí to nejde z Aventu č.1, tak nevím, nevím, jestli jí to z té Medely vůbec půjde. Jako fakt je to makačka a navíc ani nevymáčkneš kapičku, abys to dítě navnadila (páč to vymáčknout nejde, jen tahat…). Takže bych zkusila savičku Avent č.2 a doufala, že si nezruším kojení… Tak se držte. ![]()
Ahoj holky, prosím o radu. Mojí slečně je 2,5 měsíce, plně kojím. Od jejích 3 měsíců bych potřebovala být 3× týdně na jedno kojení mimo domov. Pohlídali a nakrmili by buď manžel nebo babička. Na stránkách kojeni.net jsem se dočetla, že v tomhle věku už jako alternativní dokrm nejlíp poslouží lahev (vzhledem k velkému množství mléka). Mám strach, abych se nepřipravila o kojení, jakou savičku byste mi doporučily? Taky budu poprvé zápasit s odsávačkou, líbí se mi ta manuální od AVENTU, snad mi to půjde. Můžu zkusit tu savičku od stejné značky? Máte s ní někdo při kojení zkušenost? A velkost 1 nebo 2? Nebo mám koupit radši tu Medelu, která je dělaná pro kojené děti? Jo a dcerka nechce dudlík, myslíte že to z lahvičky půjde? Díky za odpovědi!
Ahoj, já mám zkušenost s oběma značkama a ani jedna nám nevyhovuje. Malá je na UM od narození, nejdřív jsem dávala Medelu to byla bída, pak jsem přešla na Avent, ta bych řekla, že měla moc dlouhou svaičku na její malou pusinu a nakonec jsme skončili na savičkách od MAM a ty jsou super. Pasují i na lahvičky Avent. Jsou jí dva měsíce, dávám velikost dudlíku č.2 a krmíme Nutrilonem.
Ahoj, já měla ruční pákovou odsávačku od Medely a k tomu tu Calma savičku pro kojené děti a v pohodě, jiné jsem neměla tak nemůžu porovnat ale nemůžu si stěžovat. Na občasné odsávaní stačí ruční(já jsem sice jenom odsávala, ale elektrickou jsem si stejně nepořizovala), jenom někdy když mi mlíko neteklo, měla jsem ho málo, tak jsem tu odsávačkou musela trochu posouvat, prostě aby teklo. A tu savičku jsem používala, aby se malá trochu unavila při pití, aby musela tahat, aby to neteklo samé z flašky. Chvíli trvalo než se z toho naučila sát, tak kdybys to měla tak vytrvej, pořád ji to skoušej dávat, taky jsem nejdřív myslela, že to je na nic, že z toho nebude vědět pít.
Ahojky. mám měsíčního chlapečka, k prsu se nepřisával, zkoušela jsem kloboučky, který pomáhaly tak den, dva a pak se nepřisával ani s kloboučkama, dokrmovali jsme stříkačkou..děs..pak jsme koupili flašku medela calma a malej z ní pije krásně a najednou se umí i přisát k prsu. ted je jen problém nedostatek mlíka..ale já bych teda tu medelu doporučila. ![]()
Taky bych byla pro Calmu od Medely, i když to jde asi líp jak z prsu, ten mechanismus sání by měl být, na rozdíl od klasických saviček, stejný, dítě by mělo zapojovat stejné svaly. A pro takto občasné krmení by to vadit nemělo. Já tedy krmila jen odsátým, takže jsem měla elektrickou Medelu na obě prsa, ale na cestování apod. jsem používala manuální pákovou a spokojenost. A někde jsem dokonce viděla i v akci k odsávačce savičku Calma zdarma.