Sbírka na Donio – David (25)

davsto
20.11.25 15:20

Sbírka na Donio – David (25)

Dobrý den všem, rád bych Vás touto cestou požádal o malou pomoc. Nikdy jsem v životě nežádal o pomoc, sám jsem se snažil pomáhat kdykoliv to jen šlo, teď bohužel potřebuji sám pomoc.

Loni se u mě ze dne na den objevila nemoc kyčle. Dříve jsem sportoval, cestoval a žil naplno. Dnes je moje realita taková, že spousta věcí, které lidi považuje za samozřejmost, jsou pro mě bolestivá nebo zcela nemožná.

Jedinou cestou zpět do normálního života je operace v Belgii. Sám na to nestačím, proto jsem se rozhodl založit sbírku.

Každá podpora – finanční nebo i jen sdílení na sociálních sítí – pro mě znamená obrovskou pomoc.

Děkuju všem, kdo mi v tomhle pomůže. 🙏

Více informací najdete zde: https://donio.cz/p/32444

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
20892
20.11.25 16:08

Tak to je částka na kterou si v pohodě můžeš vzít úvěr, když chceš připlácet za péči v zahraničí a nelíbí se péče u nás ze zdravotního pojištění.

• načítám...
davsto
20.11.25 16:19

@Cenarius Pro člověka, který nemá žádný příjem, nikdo úvěr nedá. Podporu od státu také nedostávám. A léčba na toto u nás není. Vše je popsáno v popisku sbírky.

Věřte mi, že jsem přemýšlel nad všemi možnostmi a nic jiného za poslední půl rok nedělám. Proto sbírka byla nejlepší volba. Dneska se vybírá peníze na kdeco, tak nevidím problém v mém případě.

• Upravit
1551
20.11.25 16:37

V naprosté většině případů když někdo zveřejňuje zbírku sám pro sebe tak je to těžký red flag.

Nerozumím proč nemáš žádný příjem, lidi pracují s mnohem horšími stavy. Navíc jsi byl na Novém Zelandu, kam se naprostá většina lidí jen nepodívá…

Takže… :think: :think: :think:

• načítám...
14600
20.11.25 16:42

No a co rodina, jak se zapojí?

• načítám...
14600
20.11.25 16:44
@HornyHippo píše: Více

No prave, to je docela drahé, tak se lze domnívat, že rodina chudobná nebude.

• načítám...
9025
20.11.25 16:50
@Semtex píše: Více

Nejen Zéland, i Finsko, Samoa, Island. Budiž mu to přáno, jen mam pocit, že když jsou peníze na zábavu, tak by měly být i na zdraví.

• načítám...
14600
20.11.25 16:55

@Serpentini no prave, je to těžký nadstandard. Já chapu, ze někdo dela sbirku, protože záležitost je dlouhodobá, umorna, rodina ma běžné příjmy a brzy se vyčerpá a kor když třeba jeden příjem kvůli nemoci vypadne… ale tady měl kluk jednu operaci, co se moc nepovedla, a už vybírá na lepší… jako a rodina mu přispěje co? Evidentně nepracuje a ani nepracoval, zřejmě ani nemusel, takže odněkud na tu cestu a na život peníze brat musel. Dávky nebere, takže asi není příjem rodiny takovy, aby mu mohly byt přiznány.

Příspěvek upraven 20.11.25 v 16:55

• načítám...
davsto
20.11.25 16:55

@HornyHippo Nevím, co je red flag na tom, že si někdo sám za sebe požádá o pomoc? Na Novém Zélandu jsem byl v rámci Working Holiday, kde většina lidí chvíli pracuje a pak cestuje. Takže není to drahá záležitost.

@Semtex Rodina už se zapojila. Příspěvkem + sdílením na soc. sítích.

• Upravit
davsto
20.11.25 17:01

@Serpentini To už jsem měl před 6 lety na Islandu předvídat, v jaké situaci budu dneska? Pardon, ale toto je k smíchu. :D

Kdo nechce, tak příspěvek může jednoduše přeskočit a dál si nevšímat.

• Upravit
20892
20.11.25 17:08
@davsto píše: Více

Ty to dáváš na veřejné fórum k diskuzi. :nevim:

• načítám...
24654
20.11.25 17:14
@davsto píše: Více

Ano, měl. Vždy je třeba myslet na zadní kolečka. Proč nemáš žádný příjem? Jsou lidé se smrtí na jazyku, co pracují. :nevim: Ne, nepřispěju.

• načítám...
32123
20.11.25 17:21

Studuješ nebo pracuješ? A ano, nelze jet na doraz, cestovat, nic nešetřit. Ale na to už si asi přišel sám. Tohle není částka, kterou bys nemohl splatit sám.

• načítám...
3703
20.11.25 17:51

„Tehdy jsem se nacházel na druhém konci světa – na Novém Zélandu. Místní lékaři si se situací nevěděli rady a bolest neustupovala ani po několika týdnech. Musel jsem se proto vrátit do ČR a zde jsem podstoupil řadu vyšetření.“

Sorry, ale tobě to není fakt ani trochu blbý? Že se nestydíš.

• načítám...
11193
20.11.25 18:06

Nikomu nepřeju zdravotní problémy, ani v 25 letech endoprotézu kyčle. Ale! Na životě tě to neohrožuje a normální klasická operace hrazená pojistovnou by tě vrátila do normálního života. Ano, nemohl bys dělat extrémní sporty, ale tak už to v životě chodí, že člověk většinou nemá všechno co by chtěl. I kdyby si vzali půjčku 250tis tví rodiče, když ty tedy nemuzes, věřím, že by se dala celkem brzy splatit. A ty fotky, to opravdu vypadá jako výsměch.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!