Sbírka na Donio – David (25)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Tak to je částka na kterou si v pohodě můžeš vzít úvěr, když chceš připlácet za péči v zahraničí a nelíbí se péče u nás ze zdravotního pojištění.
@Cenarius Pro člověka, který nemá žádný příjem, nikdo úvěr nedá. Podporu od státu také nedostávám. A léčba na toto u nás není. Vše je popsáno v popisku sbírky.
Věřte mi, že jsem přemýšlel nad všemi možnostmi a nic jiného za poslední půl rok nedělám. Proto sbírka byla nejlepší volba. Dneska se vybírá peníze na kdeco, tak nevidím problém v mém případě.
- Upravit
V naprosté většině případů když někdo zveřejňuje zbírku sám pro sebe tak je to těžký red flag.
Nerozumím proč nemáš žádný příjem, lidi pracují s mnohem horšími stavy. Navíc jsi byl na Novém Zelandu, kam se naprostá většina lidí jen nepodívá…
Takže…
![]()
@HornyHippo píše: Více
No prave, to je docela drahé, tak se lze domnívat, že rodina chudobná nebude.
@Semtex píše: Více
Nejen Zéland, i Finsko, Samoa, Island. Budiž mu to přáno, jen mam pocit, že když jsou peníze na zábavu, tak by měly být i na zdraví.
@Serpentini no prave, je to těžký nadstandard. Já chapu, ze někdo dela sbirku, protože záležitost je dlouhodobá, umorna, rodina ma běžné příjmy a brzy se vyčerpá a kor když třeba jeden příjem kvůli nemoci vypadne… ale tady měl kluk jednu operaci, co se moc nepovedla, a už vybírá na lepší… jako a rodina mu přispěje co? Evidentně nepracuje a ani nepracoval, zřejmě ani nemusel, takže odněkud na tu cestu a na život peníze brat musel. Dávky nebere, takže asi není příjem rodiny takovy, aby mu mohly byt přiznány.
Příspěvek upraven 20.11.25 v 16:55
@HornyHippo Nevím, co je red flag na tom, že si někdo sám za sebe požádá o pomoc? Na Novém Zélandu jsem byl v rámci Working Holiday, kde většina lidí chvíli pracuje a pak cestuje. Takže není to drahá záležitost.
@Semtex Rodina už se zapojila. Příspěvkem + sdílením na soc. sítích.
- Upravit
@Serpentini To už jsem měl před 6 lety na Islandu předvídat, v jaké situaci budu dneska? Pardon, ale toto je k smíchu. ![]()
Kdo nechce, tak příspěvek může jednoduše přeskočit a dál si nevšímat.
- Upravit
@davsto píše: Více
Ano, měl. Vždy je třeba myslet na zadní kolečka. Proč nemáš žádný příjem? Jsou lidé se smrtí na jazyku, co pracují.
Ne, nepřispěju.
Studuješ nebo pracuješ? A ano, nelze jet na doraz, cestovat, nic nešetřit. Ale na to už si asi přišel sám. Tohle není částka, kterou bys nemohl splatit sám.
„Tehdy jsem se nacházel na druhém konci světa – na Novém Zélandu. Místní lékaři si se situací nevěděli rady a bolest neustupovala ani po několika týdnech. Musel jsem se proto vrátit do ČR a zde jsem podstoupil řadu vyšetření.“
Sorry, ale tobě to není fakt ani trochu blbý? Že se nestydíš.
Nikomu nepřeju zdravotní problémy, ani v 25 letech endoprotézu kyčle. Ale! Na životě tě to neohrožuje a normální klasická operace hrazená pojistovnou by tě vrátila do normálního života. Ano, nemohl bys dělat extrémní sporty, ale tak už to v životě chodí, že člověk většinou nemá všechno co by chtěl. I kdyby si vzali půjčku 250tis tví rodiče, když ty tedy nemuzes, věřím, že by se dala celkem brzy splatit. A ty fotky, to opravdu vypadá jako výsměch.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Dobrý den všem, rád bych Vás touto cestou požádal o malou pomoc. Nikdy jsem v životě nežádal o pomoc, sám jsem se snažil pomáhat kdykoliv to jen šlo, teď bohužel potřebuji sám pomoc.
Loni se u mě ze dne na den objevila nemoc kyčle. Dříve jsem sportoval, cestoval a žil naplno. Dnes je moje realita taková, že spousta věcí, které lidi považuje za samozřejmost, jsou pro mě bolestivá nebo zcela nemožná.
Jedinou cestou zpět do normálního života je operace v Belgii. Sám na to nestačím, proto jsem se rozhodl založit sbírku.
Každá podpora – finanční nebo i jen sdílení na sociálních sítí – pro mě znamená obrovskou pomoc.
Děkuju všem, kdo mi v tomhle pomůže. 🙏
Více informací najdete zde: https://donio.cz/p/32444