Scény kvůli školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.1.23 11:58

@Aduš8 nevím proč, mužů se ho zkusit znova zeptat proč nespí jak ostatní mimina kor v zaparkovaným kočáře:) To mi nepřijde divné, starší taky moc nepospalo, ale bylo jen samo no. Starší na druhé koleji opravdu není. Ven chodíme všichni právě proto aby to šlo. To je jedno to není předmětem diskuze. Nechci aby se trápilo ani jedno z našich dětí.
@Midaku to bych chápala, ale u nás to tak není :( nemocné do školky nechodí, ani když sme chodili do práce oba v mém druhém těhotenství. Loni chodilo jen na dopoledne a do ledna 3 dny v týdnu. Od ledna na celý týden. V květnu si řeklo samo že tam chce spinkat a chodi tam 8-14:30. Doma nediskutuje o tom, že chce chodit dom po obídku, ale že nechce jít vůbec. Že je velké a chce chodit do velké školky. Ale tam prostě není teď místo tak co mám dělat. K sourozenci se chová hezky nikdy o něm před náma neřeklo nic špatného ani se k němu nikdy špatně nechovalo.

• Citovat
  • Upravit
8657
9.1.23 11:59

Podle me to děláš obracene. Vždy by se mělo mimino přizpůsobit chodu rodiny, ne tříletý dítě miminu. Ale já tak nějak vlastně nevím, na co se ptáš. Na ty ranní skolkovy scény? Jo, je naprosto logicky, že je ve své situaci dělá. Kdo mu řekl o „velke“ školce? Reknete mu, že on je přece taky ve velké školce. Ukažte mu jesle, to je malá školka. S kamarády ať se vida odpoledne, pokud to jde.

Příspěvek upraven 09.01.23 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 12:00

Za kontruktivni rady moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.23 12:08
@Anonymní píše:
Díky, v okolních školkách je bohužel plno. Do naší spádové volám co 14 dní od června, zatím stále plno. Cestou, že bych ho ze školky stáhla po tom co tam rok a půl chodilo nepůjdeme. Nesouzním s názorem že má být dítě do puberty doma s matkou, protože má sourozence. Snad nejsem jediná komu se dítě seklo a určitě se to někomu podařilo nějak vyřešit ke spokojenosti všech. Za konstruktivní rady děkuji.

Jo, to znám, taky jsem nemohla najít volnou školku.
Jak staré jsou ty děti, se kterými je ve školce? Pokud tam chceš syna nechat chodit, tak by asi bylo dobré zjistit, proč přesně tam nechce chodit. Jaký je rozdíl v chování a potřebách tvého dítěte a ostatních dětí ve školce? Co na to říkají paní učitelky? U nás to učitelky nezajímalo, byť řešení by bývalo bylo jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
18580
9.1.23 12:12

Mimino nespalo první 3 měsíce ve stojícím kočáru s prakticky jen u me v nositku. Brala jsem po obědě, spal jen 2 max 3 odpoledne ve školce. Někdy si ho necham doma jen tak nebo jedem někam na návštěvu/výlet. Pokud jsi doma, tak zkrouhni tu nonstop docházku na 3 dny v týdnu. Klidně se spánkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.1.23 12:20
@Anonymní píše:
@Aduš8 nevím proč, mužů se ho zkusit znova zeptat proč nespí jak ostatní mimina kor v zaparkovaným kočáře:) To mi nepřijde divné, starší taky moc nepospalo, ale bylo jen samo no. Starší na druhé koleji opravdu není. Ven chodíme všichni právě proto aby to šlo. To je jedno to není předmětem diskuze. Nechci aby se trápilo ani jedno z našich dětí.
@Midaku to bych chápala, ale u nás to tak není :( nemocné do školky nechodí, ani když sme chodili do práce oba v mém druhém těhotenství. Loni chodilo jen na dopoledne a do ledna 3 dny v týdnu. Od ledna na celý týden. V květnu si řeklo samo že tam chce spinkat a chodi tam 8-14:30. Doma nediskutuje o tom, že chce chodit dom po obídku, ale že nechce jít vůbec. Že je velké a chce chodit do velké školky. Ale tam prostě není teď místo tak co mám dělat. K sourozenci se chová hezky nikdy o něm před náma neřeklo nic špatného ani se k němu nikdy špatně nechovalo.

Hele, já mám doma stejně starou dceru, v létě jí budou 4. Vyžaduje v tomhle věku fakt hodně pozornosti a neustále se ujišťuje, jestli ji má maminka ráda. Nemyslím ty otázky ani rady nijak zle, jen to z tvého textu tak vyznělo. Starší musí být ve školce déle, protože ruší tátu, nemůže na hřiště, protože by miminko plakalo. Věnujete se dětem jeden na jednoho, ale má tě ten starší opravdu někdy jen sám pro sebe? Tak, aby si neodbíhala krmit/kojit a nebo utěšovat a měl tvoji 100% pozornost? Já nepíšu, že své dítě zanedbáváš, ale někdy člověk v dobrém úmyslu dělá chyby.
Já mám mezi dětmi rozdíl 20 měsíců, staršímu je 5. Když se narodila mladší, klidně jsem ji nechala minutku či dvě poplakat a dodělala to, co jsme začali. Ona si na to zvykla, byla daleko vyrovnanější, než starší. Nenechala jsem ji řvát desítky minut, abychom si rozuměli. Jen jsem nevylítla na každé její zakvíknutí. Když rostly zuby a nebo plakala v kočárku, měla jsem po ruce nosítko. Tam byla spokojená.
Ty starší děti to prostě mají těžší. Po určitou dobu mají rodiče a jejich pozornost jen pro sebe a najednou přijde vetřelec a oni se o vše musí dělit. Máma skáče kolem mimina a na ně nemá čas. Zkus se na tu celou situaci podívat jeho očima. Zamysli se, co v tu danou chvíli cítí. Motivuj ho, že musí do školky, protože tam chodí velké děti a doma je s miminem nuda. Upínáš se na přestup do normální školky, ale i to pro něj může být další rána. V dětské skupině je, pokud se nemýlím, menší počet dětí, mají více pozornosti. Pak přijde do třídy, kde jsou najednou dvě učitelky na 30 dětí. Pro naše otrlé (byli od roka v jeslích) to byl pořádný šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
9.1.23 13:07

No mě spíš zaráží kdo začal rozlišovat dětskou skupinu jako školkh pro malé děti a obyčejnou školku jako školku pro velké. Samozřejmě že chce ve svém věku být ve školce pro velké, přeci podle sebe už není malé dítě. Je starší sourozenec, tedy je velký, tak určitě nechápe, proč musí být v malé školce. U toho bych asi začala já. Ne že ostatní děti šli do velké školky, ale jen do jiné.
A jinak u nás na vsi je většina dětí od sebe, tak jaky máš rozdíl mezi dětmi ty. Normálně v létě i na podzim bývaly všichni s těmi staršími na hřišti. Nás se tam sešlo pět. Mimina do nosítka, nebo láhev do pusy a bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
9.1.23 13:29

Je to predstaveni pro rodice. Za chvilku je vetsina deti ok. Malymu budou v breznu tri. Do skupiny chodi od listopadu na 3 dny a vse zality sluncem. Pomalu ani nezamaval jak tam spechal, po Vanocich dela v satne taky divadlo, odpo “vyklada” jak se mu tam libilo a ze je teta hodna. Dala jsem na radu ucitelky a beru az po spani aby si na to zvykl.
U starsi dcery jsem byla na prasky, ta rvala celej rok… ona teda rve kvuli vsemu a kdybych tedy ( jak tady zazdelo) dite nelamala a nechala ji jak by chtela ona tak je doma doted ( je ji 12).
Ve svem okoli neznam nikoho jehoz dite by si takovym obdobim neproslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 14:48

Děkuji za věci co tu zazněly, nad nějakými se zamyslim. Moje mladší to venku nedává ani v kočárku ani v nosičce ani v šátku. Je to překvapení, starší to milovalo, tohle to nesnáší. Prostě to tak je a dokud z toho nevyroste tak to tak bude. Někomu miminko v kočáře spí, někomu holt ne. První měsíce kdy bylo ještě teplo to nějak šlo. Tak jsem to prostě přijala, že je mladší takové a musí z toho vyrůst. Na jaře/létě ho budu moct dát na zem na deku. Doufám že když bude sedět tak vydrží v kočáře déle než půl hodiny. Teď to udělat nemůžu. Do hernicky s nimi ted chodit kvuli nemocem taky nebudu. Se starší sem v létě chodila. Na jaře zase budu. Potřebujeme přežít následující 3-4 měsíce leden-duben než spousta věcí, které teď nejdou z různých důvodu zase půjde. Nicméně primárně nehledám cestu jak si starší nechat doma, ale jak mu docházku zpříjemnit. Jsem ráda, že mi tu poradily i ženy které si tím prošly, za to moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
3878
9.1.23 20:13
@Anonymní píše:
@Aduš8 Díky, dítěti se pořád věnujeme víc nez miminu. Táta pracuje z domu a když je tu starší tak nemá na práci klid. Mimino nemá za den žádný delší spánek než pul hodiny abych se mohla věnovat starší když mladší spí. Věřím a doufám, že na jaře když bude mladší uz sedět tak půjde být cely den venku s kočárkem a tím pádem i se starší. Teď se v tuto chvíli jejich potřeby nepotkávají. A nenechám miminko hodiny řvát v zaparkovaném kočáru aby mohlo byt starší na hřišti. Staršímu jsem se taky přizpůsobovala. Po manželově práci doma kmitáme kolem dětí a domácnosti oba dva. Jeden rodič - jedno dítě. Takze potřebuji rady jak vyřešit, usnadnit, překlenout toto období.

Miminko jsem na hřišti držela v ruce, tam neřvalo. Případně buďte doma, tatínek se zamkne do pracovny a vezme si sluchátka. Tříletýmu dítěti skolka na dopoledne stačí, ale ty ho tam odkládáš (protože mimino, protože manžel) a on to ví, tak dělá scény. Dost jsme se tu shodly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí