Stoptussin sirup na noc?

Anonymní
30.12.22 21:53

Stoptussin sirup na noc ?

Dobrý večer, potřebovala bych poradit.
Dcera začala hrozné chrchlat, a já mám doma na kašel jen Stoptussin sirup mužů ji ho dat? Aby se vyspinkala?
Popřípadě za jak dlouho zabere?
Vždy jsem dávala fenistíl který krásné zabíral, jenze nám došel a já zapomela dokoupit…
Prosím o radu 🙏.
Dekuju moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
181
30.12.22 21:58

Nám ho doktorka doporučila na dráždivý kašel i na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
30.12.22 22:02

Když nic jiného, tak i Stoptussin dobrý (i když je to farmakologický nesmysl).

V lékárně kupte např. Levopront nebo Robitussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.22 22:03
@pamapi píše:
Nám ho doktorka doporučila na dráždivý kašel i na noc.

Má vlhký 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
77497
30.12.22 22:11
@Anonymní píše:
Má vlhký 🤷‍♀️

no, to je jedno, v noci chceš, aby nekašlal nijak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3461
30.12.22 22:13
@Doctus píše:
Když nic jiného, tak i Stoptussin dobrý (i když je to farmakologický nesmysl).V lékárně kupte např. Levopront nebo Robitussin.

Proč je stoptussin farmakologický nesmysl? V čem je lepší robitussin a levopront?

Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24779
30.12.22 22:22
@roba18 píše:
Proč je stoptussin farmakologický nesmysl? V čem je lepší robitussin a levopront?Děkuji za odpověď

Protože nelogicky obsahuje látky, co jdou proti sobě - na vykašlání i na tlumení. Čili účinek je šul nul. Na utlumení na noc je nejlepší Sinecod nebo již zmíněný Levopront.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
30.12.22 22:24

@roba18
Kombinuje složku proti kašli se složkou na vykašlávání. Jedinou racionální indikací Stoptussinu je psychogenní kašel. Ale v lékárnách jej vesele nabízejí, stejně jako jej doporučuje mnoho lékařů.

Levodropropizin (Levopront™) či dextromethorfan (Robitussin™) působí na potlačení kašle.

Buď chceme kašel tlumit, nebo podpořit vykašlávání. Dohromady to nejde. U průjmu si taky nedáte projímadlo (pokud někdo není masochista).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3461
30.12.22 22:26
@Doctus píše:
@roba18
Kombinuje složku proti kašli se složkou na vykašlávání. Jedinou racionální indikací Stoptussinu je psychogenní kašel. Ale v lékárnách jej vesele nabízejí, stejně jako jej doporučuje mnoho lékařů.

Levodropropizin (Levopront™) či dextromethorfan (Robitussin™) působí na potlačení kašle.

Buď chceme kašel tlumit, nebo podpořit vykašlávání. Dohromady to nejde. U průjmu si taky nedáte projímadlo (pokud někdo není masochista).

Děkuji za odpověď. Zaráží mě, že pediatr i magistr v lékárně je skutečně nabízejí. Takže rada je nepoužívat.

A můžu ještě poprosit co na vykašlávání? Děkuji

Příspěvek upraven 30.12.22 v 22:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.22 22:26

@stinga to ano.
Jen jsem nedostala odpověď zda nám stoptussin sirup zabere, když má pravé teď zmiňovaný vlhký kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
30.12.22 22:27
@roba18 píše:
Děkuji za odpověď. Zaráží mě, že pediatr i magistr v lékárně je skutečně nabízejí. Takže rada je nepoužívat.

Ideálně nepoužívat ani příslušného pediatra a lékárníka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3461
30.12.22 22:28
@Doctus píše:
Ideálně nepoužívat ani příslušného pediatra a lékárníka. :mrgreen:
:mrgreen: lékárníka vyměnit můžu lehce. S pediatrem to bude horší.

Mohla bych ještě poprosit o radu jaké látky použít na vykašlávání? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
30.12.22 22:28
@Alenagaborova píše:
Jen jsem nedostala odpověď zda nám stoptussin sirup zabere, když má pravé teď zmiňovaný vlhký kašel.

Těžko říct. Víte, efekt léků na utlumení kašle je nevalný sám o sobě, zlí jazykové jej přirovnávají k placebu. To si člověk nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
30.12.22 22:31

Nam zabiraly fenistil kapky, davala jsem na nic a dcera kupidivu nechrchlala a vyspala se, poradila ni to detska, byt to nejsou kapky na kasel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
30.12.22 22:31
@roba18 píše: :mrgreen: lékárníka vyměnit můžu lehce. S pediatrem to bude horší.
Mohla bych ještě poprosit o radu jaké látky použít na vykašlávání? Děkuji :kytka:

Šetrnější jsou fytofarmaka, např. hedera-saponiny (Hedelix, Prospan), navíc ani moc nezahleňují.

Spíše bych se vyhnul ambroxolu (proklamované Mucosolvany atd.), který u dětí může způsobovat paradoxní hypersekreci. Pokud se užívají ATB, tak rozhodně ne N-acetyl-cystein (ACC Long atd.). Od 30 kg výše lze použít Erdomed sáčky (sirup a kapsle jsou bohužel na předpis).

A asi nejdůležitější sdělení - na krabičce je uvedeno 3× denně, přebohatě postačí jen ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí