Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Happy Hippo píše:
Krásný večer, mám stručnou otázečku.
Baví vaše malé děti deskové hry? Vydrží u nich? Mluvím o hrách cca od 2 - 3 let. Pro tuto kategorii existují úplně úžasné hry, ale ten náš u toho zatím nevydrží.![]()
jasně, je to chlap a nejradši by lítal
Snad ho to časem chytneDěkuji za zkušenosti a můžete přihodit tipy.
![]()
od 2-3 let rozhodně dceru deskové hry nebavily, je hyperaktivní a také pořád někde lítá, deskovky začala brát na milost od 4 let
My máme : Hledej a najdi, Batanimo (přebíjená ve velikostech zvířat), Pin pon, série Little cooperation (záchrana zvířátek na severním pólu), Příšerky ze skříně
atd.
Příspěvek upraven 28.12.22 v 22:40
@Happy Hippo píše:
My máme : Hledej a najdi, Batanimo (přebíjená ve velikostech zvířat), Pin pon, série Little cooperation (záchrana zvířátek na severním pólu) atd.
Starsiho deskovky ani nahodou. Tam tak max pexeso/domino od tech 3,5 roku. S mladsim se dalo jako s triletym hrat. Byl uplne jinde. Kazde dite bavi neco jineho a ma jine schopnosti, dovednosti, pozornost, trpelivost. Dvouletaku hrajici deskove hry moc nebude.
@stinga je toho fakt dost…lehká pravidla, velmi krátka hrací doba…a často se hraje proti hře. Že není vítěz jeden z hráčů, ale hra nebo hráči
zkuste vygooglit ty názvy a nebo najeďte např. na Agatinsvet.cz ![]()
@Happy Hippo píše:
@stinga je toho fakt dost…lehká pravidla, velmi krátka hrací doba…a často se hraje proti hře. Že není vítěz jeden z hráčů, ale hra nebo hráčizkuste vygooglit ty názvy a nebo najeďte např. na Agatinsvet.cz
To je super, ze tam odpada ten vztek, ze vyhral nekdo jiny
. V nejhorsim se muzete vsichni spolecne zlobit na hru, ze vyhrala ona
.
@Happy Hippo máme Little circuit, Tři prasátka (deskovka pro 1 hráče) a Ovocný sad a baví ji a hraje podle pravidel pouze Ovocný sad. U ostatních nechce hrát podle pravidel, i když zpracování her se jí líbí. Ježíšek od babiček, který ještě nedorazil, má nadělit ještě Little action a Jengu se zvířátky, tak uvidíme, zda něco z toho už chytne. Ještě neměla 3 roky.
@Happy Hippo ve 2 letech miloval pexeso (třeba 4×4), domino nebo cernyho Petra, clovece nezlob se s krtkem. Ve 3 hodně prsi, nějaký stavení žížal… ve 4 se to teprve rozjíždí - klasicky clovece, halma, teď ho učím damu a mlejn, ale je vidět, ze mentálně na to ještě nemá. Pak má rad z pohádky do pohádky, smolicka (to by dal i triletak), zbodni salát - tady umí vybirat karty na základě bodovací, ale ještě nezvládá myslet a kalkulovat dopredu
@Snehurkaa7trpasliku Jenga u nás taky jela mezi 2-3 rokem fakt hodně a byl sikovny
@hospodki jo - klasika Z pohádky do pohádky, to už jsem měla i já v dětství
super hra, akorát to někdy hrozně dlouho trvá - už jsme to hráli i dvě hodiny jednu hru
Batamino od září taky hrajeme, potom Kde je myška to malé celkem jde, zvířecí domino a malé pexeso ( to ale moc nedává když se jí nedaří). Krtečkova zahrádka se taky moc nedaří, nechápe že chybně nalezený předmět musí vrátit. Pohádkové hraní je lepší. A zvládá zvířecí loto.
@Happy Hippo a měli jsme pujcene toto a taky to bylo fajn a určitě už pro triletaka https://www.agatinsvet.cz/…karetni-hra/?…
A ty žížaly jsou tohle z Pepca : https://www.zatrolene-hry.cz/…cervi-12550/
A s kamarádky dvouletackou jsem hrála nějakýho krtecka - bylo to ve stylu někoho obejmi, zamavej.. spis takové seznámeni
Krásný večer, mám stručnou otázečku.
jasně, je to chlap a nejradši by lítal 

Baví vaše malé děti deskové hry? Vydrží u nich? Mluvím o hrách cca od 2 - 3 let. Pro tuto kategorii existují úplně úžasné hry, ale ten náš u toho zatím nevydrží.
Snad ho to časem chytne
Děkuji za zkušenosti a můžete přihodit tipy.