Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím o radu. Syn má teď několik dní horečky, které srážíme. Teď v noci jsem ho ale měřila a teploměr mi ukázal 36,7 na hlavě a i pocitově když na něj sáhnu, má teplotu normální. Tělo má ale rozpálené. Čím se tedy řídit? Díky.
@Verych kde a čím měříš teplotu? Na čele které nemá pod peřinou je logicky studený. A ten teploměr na čelo je jen orientační kalkulačka. Zkus měřit v podpaží ![]()
Záleží čím jsi ho měřila, jestli bezdotykovým, tak tomu bych věřila asi jako na Ježíška
ten už jsem dávno vzdala. ![]()
@BarušKAhap bezdotykový ale né pro lékařské účely měří krásně ale musíš mít ruku u těla a pak tam vrazit teploměr a hned změřit. Chyba byla oproti rtutovemu cca 0.2 stupně obyčejný parkside za 300 ![]()
Digitálnímu ani bezdotykovému teploměru nevěřím.
Měla jsem na rtuťovém nějakých 38.7, ve špitále mi pak bezdotykáčem změřili 36.7 a digitálním 37.6. Poslali mě domů a za dva dny jsem se vrátila a jiný lékař se zhrozil (protože pooperační komplikace).
@JiříkMazlík píše:
@Verych kde a čím měříš teplotu? Na čele které nemá pod peřinou je logicky studený. A ten teploměr na čelo je jen orientační kalkulačka. Zkus měřit v podpaží
když máš horečku, tak máš horké čelo, i když čelo logicky nemáš pod peřinou ![]()
@Verych píše:
Holky, prosím o radu. Syn má teď několik dní horečky, které srážíme. Teď v noci jsem ho ale měřila a teploměr mi ukázal 36,7 na hlavě a i pocitově když na něj sáhnu, má teplotu normální. Tělo má ale rozpálené. Čím se tedy řídit? Díky.
zrejme se uz zbavuje teploty, roztahl si vlasecnice na rukach a nohach a proto je ma pocitove horke. Zmer teplotuv podpazi ci konecniku, bude uz taky klesat.
A bezdotykovym da merit spolehlive, kdyz vis, jak funguje, a respektujes jeho omezeni.
@Pudloslava píše:
A bezdotykovym da merit spolehlive, kdyz vis, jak funguje, a respektujes jeho omezeni.
přesně tak, musí se to umět, mám bezdotykový z lékárny za cca 1000 a už 6 let funguje bezchybně - se rtuťovým jsem to x krát kontrolovala