Schválená hypotéka, byt či dům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Rud
18
24.5.14 22:07

schválená hypotéka, byt či dům?

Dobrý večer, bydlíme v pronajatém bytě, kde platíme se vším všudy 8tis., přítel plat cca 30tis a já plus minus na brigádě 6-8 tis. Schválili nám hypotéku až na 3 miliony a já teď nevím a bojím se.. Kolik vás stojí bydlení v rodinném domě? Hypo+plyn+elektřina+voda.. Klidně anonymně, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
24.5.14 22:12

@Rud To na co se ptáš se ale nedá brát tak obecně, jak si myslíš. Každý může mít naprosto rozdílnou spotřebu elektřiny a někdo vodu neplatí, někdo zas ano. Někdo má plyn, někdo zas ne. Já osobně jsem při hypotéce trvala na takové výši splátky, kterou bychom dokázali zaplatit v případě, kdyby jeden z nás přišel o práci. Stát by se mohlo, že přijdeme i oba, ale to už je fakt co kdyby. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
24.5.14 22:15

Taky bych se bála. Platby za energie hodně závisí na velikosti a stavu domu. Co děti máte nebo plánujete? A u tebe je šance na zvýšení příjmů? Mě se ta hypotéka zdá hodně vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 22:21

My bydlime v byte, hypo momentalne 3.09% na ca 3200000 (celkova cena bytu je vyssi), platba hypo ca 13200, „najem“ (udrzba, fond oprav, uklid, komin, osvetleni…)+voda (pro 4) neco pres 3000, plyn 1200, elektrika 900.
Pak pridej pojisteni nemovitosti (1× rocne, ale myslim ca 3500?), dan z nemovitosti (taky 1× rocne).
Telefon, internet, zivotni pojisteni (aspon 1×, vetsinou podminka hypoteky, pokud budete brat hypo dohromady, musite byt asi pojisteni oba - takze bych rekla min ca 2000 mesicne).
Je dobre mit rezervu pro pripad oprav, rozbije se pracka atd.

• Citovat
  • Upravit
2111
24.5.14 22:24

.

Já bych si určitě tak vysokou hypotéku nebrala. Chtěla bych se zadlužit co nejmíň. Takže i když mně by schválili třeba hypotéku ve výši 3 milion korun, vzala bych si jen takovou částku, která by mi stačila na splacení akceptovatelného bydlení. (Tedy např. byt pro jednoho člověka 1+kk, nic velkého.) Abych neměla hypotéku na 20 let, ale třeba jen na osm. Za osm let je menší pravděpodobnost, že se stane nějaký průšvih a já nebudu moct splácet. Taky bych si vzala hypotéku takovou, abych ji mohla splácet i s nižším příjmem, než mám teď.

Prostě kdyby mi schválili hypotéku 3 mil, tak si nikdy hypotéku 3 miliony nevezmu. Ony se banky tváří, jak je to výhodný, jednoduchý, jak to má každej. Ale pořád je to hnusnej dluh, který když nesplatíš, tak můžeš přijít o střechu nad hlavou.

Já jsem v tomhle asi trochu srab :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
24.5.14 22:28

@enyf nejsi srab, máš rozum :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 22:32

Tak my byt 3+1 hypotéka 2,69% cena bytu 1.010.000,– splátka hypo 4000,– + 500,– pojištění, ostatní služby za byt cca 4500,– (elektrika, voda, plyn, fond oprav, správa domu) pojíštění bytu 1200,– ročně a dan z nemovitosti 700,– ročně… Vždy mě pobaví jak si mladí lidi hrozně plánují že by chtěli barák a přitom na to nemají a dalších několik let bydlí v nájmu a pak stejně skončí v bytě :-D :-D Ale tím nemyslím Váš případ. anonym T.

• Citovat
  • Upravit
1311
24.5.14 22:32

To, že máte předschválené 3mil, neznamená, že vám je fakt půjčí…vše záleží na současné a budoucí(po rekonstrukci) ceně domu…my měli předschválené 4,cena budoucí byla 3,2 z toho nám měli půjčit 90%,takže 2,880 a nakonec nám banka odhad ještě podcenila…což velmi rády dělají a půjčili nám „jen“ 2,240…platit budeme na 30let 9700…co se týče enegií, tak jak už bylo uvedeno-záleží na velikosti domu, spotřebě, také na lokalitě-jiná je sazba za vodu v sev. čechách jiná v Praze…v některých městech platíš navíc stočné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.5.14 22:33
@Anonymní píše:
My bydlime v byte, hypo momentalne 3.09% na ca 3200000 (celkova cena bytu je vyssi), platba hypo ca 13200, „najem“ (udrzba, fond oprav, uklid, komin, osvetleni…)+voda (pro 4) neco pres 3000, plyn 1200, elektrika 900.
Pak pridej pojisteni nemovitosti (1× rocne, ale myslim ca 3500?), dan z nemovitosti (taky 1× rocne).
Telefon, internet, zivotni pojisteni (aspon 1×, vetsinou podminka hypoteky, pokud budete brat hypo dohromady, musite byt asi pojisteni oba - takze bych rekla min ca 2000 mesicne).
Je dobre mit rezervu pro pripad oprav, rozbije se pracka atd.

mam otázku jak dlouho budete platit? Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
24.5.14 22:56

My máme dům (6+2) je nás tu 4 dospělí, 2 děti a pes. Hypo 9800,–(30let), voda 1000,–, elektrika 3000,–(všechny spotřebiče máme na el.), plyn 2000,–(jen kvůli kotli, nechtěli nám to snížit, i přes to, že jej nepoužíváme), daň roční 1000,–, internet 350,–, televize+radio(kon. poplatky) 2300,–/rok, pojištění 2400,– /půlrok. Jednou ročně je třeba kominík 500-1000,–
Plyn, elektrika a voda - vždy máme přeplatek, raději měsíčně zaplatíme víc, ať pak nedoplácíme šílené částky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
24.5.14 22:58
@gatubela píše:
To, že máte předschválené 3mil, neznamená, že vám je fakt půjčí…vše záleží na současné a budoucí(po rekonstrukci) ceně domu…my měli předschválené 4,cena budoucí byla 3,2 z toho nám měli půjčit 90%,takže 2,880 a nakonec nám banka odhad ještě podcenila…což velmi rády dělají a půjčili nám „jen“ 2,240…platit budeme na 30let 9700…co se týče enegií, tak jak už bylo uvedeno-záleží na velikosti domu, spotřebě, také na lokalitě-jiná je sazba za vodu v sev. čechách jiná v Praze…v některých městech platíš navíc stočné… :nevim:

Takže nakonec zaplatíte 3,5 mil. Za půjčku 2,2 mil. To je přece děsný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
24.5.14 23:09
@Anonymní píše:
Je dobre mit rezervu pro pripad oprav, rozbije se pracka atd.

Po nás nikdo životní pojištění nechtěl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.5.14 23:22
@enyf píše:
Takže nakonec zaplatíte 3,5 mil. Za půjčku 2,2 mil. To je přece děsný :nevim:

A co chces jiného delat?? Lepsi napad v dnesni době? Podnajem a obecni byt vyjdou skoro nastejno…Takze leppsi napad není nez si pujcit…Aspon to rve clovek do svého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
24.5.14 23:24
@kattkka píše:
A co chces jiného delat?? Lepsi napad v dnesni době? Podnajem a obecni byt vyjdou skoro nastejno…Takze leppsi napad není nez si pujcit…Aspon to rve clovek do svého…

Já jen říkám, že je to děsný. To není nic proti tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.5.14 23:26
@enyf píše:
Já jen říkám, že je to děsný. To není nic proti tobě

Jak oje to desne. To mas pravdu ale co jiného ti zbyva? Nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí