Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ve 13t jsem byl na screeningu. Vše vyšlo v pořádku, na ultrazvuku bylo vše na svém místě. Teď jsem v 21t a čekala jsem že mě pošle po druhé na screening, ale řekla doktorka řekla že není potřeba. Podle zprávy z prvního UT je vše v pořádku. Zarazilo mě to. Je to v normální..?? Pohlaví mi řekla na 80 %. Přijde mi divné že jsem tam byla jen jednou. Když to vezmu z holek kolem sebe jeli 2× a tam jim řekli pohlaví atd.. díky ![]()
Ano, je to divné. Screening ve 20.tt je důležitý, prohlíží se pozorně obličej, všechny orgány, končetiny atd. Vyžádej si ho, je placený z veřejného pojištění.
Na druhém screeningu trvej. Kontrolují se tam ještě jiné věci než na prvním a klidně se může přijít na nějaký problém, ačkoliv první screen byl v pořádku. Nevím, co máš za doktorku, ale moc profesionálně na mě nepůsobí.
Pohlaví je jen informace pro tebe, o to nejde. A na 100 % ho skoro nikde říkat nechtějí, protože je vždycky šance, že se seknou.
Objednej se sama, ve 20tt je dulezity, možná i důležitější, než ten první. Stejně si to člověk platí sám ![]()
Já tedy jdu i na ten třetí. Na každém se zjisťují a kontrolují jiné věci.
Přesně tak, nenechej se odbit. Kontrolují se tam jiné věci jako na prvním.
Mě pak 2. a 3. screening dělal můj doktor, tak jestli to nemyslela taky tak, případně se můžeš objednat sama kamkoliv..
Druhy screening je snad důležitější než první. Objednej se na nej sama, stejně se to většinou platí.