Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem
Chystáme se s přítelem a 2 psy v létě pod stan do kempu vlakem a busem a tak bych potřebovala poradit, co nejdůležitějšího vzít, aby toho nebylo moc. něco co se vejde do baťohů a sporovní tašky… Už teď nad tím přemýšlím, abych případně ponakupovala, co bude třeba
Za tipy díky ![]()
Tak psum hlavne zradlo vodu a voditko ne
ja byla letos s mym vorechem. Jedny kamaradce pochcal stan, druhy spacak
letos ho asi vemem k mori, tak sem na to zvedava.
Pro psy s sebou:
Zatím mě víc nenapadá, snad jsem trošku pomohla. ![]()
Loni jsme byli s jedním a všechno o. k., věřím, že i tentokrát to zvládnem
No a to by jsme měli věci pro mazlíky
ale co dál? Spacáky jsou jasný, pro psy beru deky, do sportovky narvu malej skládací stolek a 2 ty rybářský stoličky… Jedeme na tejden a chci si to užít ale zároveň co nejvíc usnadnit
Naštěstí nemusíme tahat jídlo (jenom granule a už ty budou vážit dost).
@BQ Takova zodpovedna panicka
se muzu jit se svym zradlem a vodou vycpat
ja taky krmim masem, ale na vylety to nehrotim kupuju takovy ty misky v lidlu a k svacine pikador jako panicka ![]()
@Boudová Bohužel, téhle zodpovědnosti předcházely nemilé příhody, takže tohle je jen výsledek zkušeností.
A ono je jednoduší si tohle vézt s sebou, než pak někde, kde se nevyznám shánět veterináře (natož, když nebudou mít auto).
Maso suším jen proto, že pes mi granule ani jinou stravu víc jak dva dny nezvládne zažíváním, má průjem a přestane žrát (kvůli němu jsem na maso přecházela). Na sušeném je ok. ![]()
@BQ píše:
@Boudová Bohužel, téhle zodpovědnosti předcházely nemilé příhody, takže tohle je jen výsledek zkušeností.A ono je jednoduší si tohle vézt s sebou, než pak někde, kde se nevyznám shánět veterináře (natož, když nebudou mít auto).
Maso suším jen proto, že pes mi granule ani jinou stravu víc jak dva dny nezvládne zažíváním, má průjem a přestane žrát (kvůli němu jsem na maso přecházela). Na sušeném je ok.
Tak to jo. Ten muj muze sezrat vsechno a my moc na noc nejezdime. Tak ze nemam spatne zkusenosti.
Jinak zakladatelko vic ti neporadim, me uz pod stan dlouho nikdo nedostane. Nedovedu si predstavit co vse s sebou aby to tam bylo pohodlne. ![]()
I ti naši sežerou cokoli
Já už si nedovedu představit, že bych každé léto nejela se psem (teď dvěma) pod stan - tak mě to loni nadchlo
Ale to jsme fakt jeli na lehko na 3 dny dny. Dost se toho dá sehnat v kempu nebo v městečku kousek, ale nechci utrácet zbytečně…
Už nějakých 15 let jezdíme s kamarádkama na každoroční dámský čundr. Dohromady 3 baby a 3 fenky /když jen ženský, tak jen ženský/
Spíme pod širákem, pod stanem, pod převisem atd. Vždy perfektní a bez psů by to nebylo ono. Takže zkušenosti mám veliké…základ je dobrej spacák a karimatka /mám samonafukovací a nedám na ní dopustit. Pro většího psa beru starej, hodně skladnej spacák, pro druhou nic, má 5 kilo a spí se mnou ve spacáku
nezapomeň očkovák a košík, v případě cestování vlakem atd. lékárnička už tady byla řečená a to jak psí, tak lidská. V rámci ušetření místa v báglu beru cestovní kosmetiku /koupíš třeba v DM..malinká pasta, šampon, sprcháč/to je velká úspora místa. Pak záleží jestli si budete vařit, pak malou bombu a vařič, já mám colemana. Spočítej si zhruba jak často budete vařit, jen jestli ráno čaj nebo i jídlo…ta nejmenší bomba vydrží tak cca 5 dní, ale jen na ohřátí vody na čaj ráno. Další nezbytnost je nůž, ešus /zas jak budete jíst, to nevím/cestovní příbor, hrnek. Další nezbytnost jsou hodně dobrý, naimpregnovaný boty a nějakej nepromok na sebe. Páč základ je zůstat v suchu že
jo a tím mě ještě napadá, vemte si nějakej starej ručník i pro psy, když je venku bahno, mokro…ať to pak nemáte vše ve stanu, to je dost vopruz. Dál mě už nic nenapadá…
Z toho, co tu ještě nepadlo, mě teď napadá:
Děkuji všem
skoro všechno jsem si už napsala, maličkosti doplňuju
Naštěstí nevaříme, takže vařič a jídlo atd tahat nemusíme. Chci toho mít tím vlakem fakt co nejmíň. Stačej ty 2 psíci, k tomu stan, spacaky, baťohy, sport. taška…
Tak jsme prubli stanování na 3 dny se psem minulý víkend
Hafan to zvládl výborně, první noc sice byl neustále ve střehu, neboť jsme stanovali na hřišti všichni závodníci s hromadou psů, takže neustále se z venčí nesly neznámé zvuky. Dobrým „pomocníkem“ bylo auto zaparkované poblíž a po ruce s ostatními věcmi ![]()
Ale super, nezmrzli jsme, podali jsme v sobotu docela uspokojivý výkon, stan přežil bez újmy a my ve zdraví ![]()