Se psy pod stanem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
24.3.15 18:50

Se psy pod stanem

Ahoj všem :-) Chystáme se s přítelem a 2 psy v létě pod stan do kempu vlakem a busem a tak bych potřebovala poradit, co nejdůležitějšího vzít, aby toho nebylo moc. něco co se vejde do baťohů a sporovní tašky… Už teď nad tím přemýšlím, abych případně ponakupovala, co bude třeba :-) Za tipy díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6100
24.3.15 18:56

Tak psum hlavne zradlo vodu a voditko ne :) ja byla letos s mym vorechem. Jedny kamaradce pochcal stan, druhy spacak :mrgreen: letos ho asi vemem k mori, tak sem na to zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
24.3.15 19:04

Pro psy s sebou:

• akutní lékárničku - samodržící obvaz (koupila jsem u veta), něco na tahání klíšťat, peroxid na případné vyvolání zvracení + stříkačku bez jehly, smectu na případný průjem, + další věci dle jednotlivých psů (léky, atd.)
  • fajn jsou skládací misky na žrádlo a vodu - beru jen jednu pro každého psa - přes den mají vodu, před krmením vyleju, dám krmení, pak znovu naliju vodu
  • osvědčily se mi ručníky z Decathlonu - ty co se skládají do roličky, jsou extra savé a rychle schnou, zaberou minimum místa
  • krmím syrovým masem a na cesty teda vozím sušené maso - je lehké, skladné a v sušeném stavu se dává cca třetina než v syrovém stavu (při velké zátěži samožřejmě více)

Zatím mě víc nenapadá, snad jsem trošku pomohla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.3.15 19:16

Loni jsme byli s jedním a všechno o. k., věřím, že i tentokrát to zvládnem :-D No a to by jsme měli věci pro mazlíky :-) ale co dál? Spacáky jsou jasný, pro psy beru deky, do sportovky narvu malej skládací stolek a 2 ty rybářský stoličky… Jedeme na tejden a chci si to užít ale zároveň co nejvíc usnadnit :-) Naštěstí nemusíme tahat jídlo (jenom granule a už ty budou vážit dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
24.3.15 19:21

@BQ Takova zodpovedna panicka :) se muzu jit se svym zradlem a vodou vycpat :) ja taky krmim masem, ale na vylety to nehrotim kupuju takovy ty misky v lidlu a k svacine pikador jako panicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
24.3.15 19:30

@Boudová Bohužel, téhle zodpovědnosti předcházely nemilé příhody, takže tohle je jen výsledek zkušeností. :-D A ono je jednoduší si tohle vézt s sebou, než pak někde, kde se nevyznám shánět veterináře (natož, když nebudou mít auto). :) Maso suším jen proto, že pes mi granule ani jinou stravu víc jak dva dny nezvládne zažíváním, má průjem a přestane žrát (kvůli němu jsem na maso přecházela). Na sušeném je ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
24.3.15 19:36
@BQ píše:
@Boudová Bohužel, téhle zodpovědnosti předcházely nemilé příhody, takže tohle je jen výsledek zkušeností. :-D A ono je jednoduší si tohle vézt s sebou, než pak někde, kde se nevyznám shánět veterináře (natož, když nebudou mít auto). :) Maso suším jen proto, že pes mi granule ani jinou stravu víc jak dva dny nezvládne zažíváním, má průjem a přestane žrát (kvůli němu jsem na maso přecházela). Na sušeném je ok. :)

Tak to jo. Ten muj muze sezrat vsechno a my moc na noc nejezdime. Tak ze nemam spatne zkusenosti.

Jinak zakladatelko vic ti neporadim, me uz pod stan dlouho nikdo nedostane. Nedovedu si predstavit co vse s sebou aby to tam bylo pohodlne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.3.15 19:41

I ti naši sežerou cokoli :-) Já už si nedovedu představit, že bych každé léto nejela se psem (teď dvěma) pod stan - tak mě to loni nadchlo :-) Ale to jsme fakt jeli na lehko na 3 dny dny. Dost se toho dá sehnat v kempu nebo v městečku kousek, ale nechci utrácet zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
24.3.15 20:22

Už nějakých 15 let jezdíme s kamarádkama na každoroční dámský čundr. Dohromady 3 baby a 3 fenky /když jen ženský, tak jen ženský/ :mrgreen: Spíme pod širákem, pod stanem, pod převisem atd. Vždy perfektní a bez psů by to nebylo ono. Takže zkušenosti mám veliké…základ je dobrej spacák a karimatka /mám samonafukovací a nedám na ní dopustit. Pro většího psa beru starej, hodně skladnej spacák, pro druhou nic, má 5 kilo a spí se mnou ve spacáku :mrgreen: nezapomeň očkovák a košík, v případě cestování vlakem atd. lékárnička už tady byla řečená a to jak psí, tak lidská. V rámci ušetření místa v báglu beru cestovní kosmetiku /koupíš třeba v DM..malinká pasta, šampon, sprcháč/to je velká úspora místa. Pak záleží jestli si budete vařit, pak malou bombu a vařič, já mám colemana. Spočítej si zhruba jak často budete vařit, jen jestli ráno čaj nebo i jídlo…ta nejmenší bomba vydrží tak cca 5 dní, ale jen na ohřátí vody na čaj ráno. Další nezbytnost je nůž, ešus /zas jak budete jíst, to nevím/cestovní příbor, hrnek. Další nezbytnost jsou hodně dobrý, naimpregnovaný boty a nějakej nepromok na sebe. Páč základ je zůstat v suchu že :mrgreen: jo a tím mě ještě napadá, vemte si nějakej starej ručník i pro psy, když je venku bahno, mokro…ať to pak nemáte vše ve stanu, to je dost vopruz. Dál mě už nic nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
24.3.15 23:53

Z toho, co tu ještě nepadlo, mě teď napadá:

• nějakou svítilnu, čelovku
  • kousek špagátu mebo prádelní šňůry - na sušení oblečení, dodatečné zavětrování stanu…, prostě hodit se může vždycky
  • pokud si budete vařit, tak kromě vařiče, sirek a nádobí taky houbičku, malou lahvičku s jarem a utěrku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.3.15 09:50

Děkuji všem :-) skoro všechno jsem si už napsala, maličkosti doplňuju :-) Naštěstí nevaříme, takže vařič a jídlo atd tahat nemusíme. Chci toho mít tím vlakem fakt co nejmíň. Stačej ty 2 psíci, k tomu stan, spacaky, baťohy, sport. taška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.6.15 08:35

Tak jsme prubli stanování na 3 dny se psem minulý víkend :) Hafan to zvládl výborně, první noc sice byl neustále ve střehu, neboť jsme stanovali na hřišti všichni závodníci s hromadou psů, takže neustále se z venčí nesly neznámé zvuky. Dobrým „pomocníkem“ bylo auto zaparkované poblíž a po ruce s ostatními věcmi :)
Ale super, nezmrzli jsme, podali jsme v sobotu docela uspokojivý výkon, stan přežil bez újmy a my ve zdraví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí