Se školkou do divadla - jaké oblečení?

1209
5.10.11 10:38

Se školkou do divadla - jaké oblečení?

Ahoj všichni, v čem chodí vaše holčičky oblečené, když jdou se školkou do divadla? Zajímá mě, jak moc slavnostní je to oblečení :think:

Předem děkuji za příspěvky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5697
5.10.11 10:41

My nosíme vždy sukýnku a lepší tričko, svetřík nebo něco pěkného, popř. šatičky, v zimě punčošky a jinak podkolenky. Ale tak střídmě, prostě pro holčičky. Taky má kabelku malou, odmalička ji vedu k tomu, na co jsem byla zvyklá, tedy že je to příležitostné a sluší se to. Ale jak pozoruji ve školce, už se to moc nedrží :-( podle mě je to škoda, já bych holčičku v riflích do divadla neposlala, ale každého věc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
5.10.11 10:42

No mi malé vždy oblékli něco pěkného, když bylo teplo sukýnka nebo šatičky, jinak dostala kalhoty a nějaké pěkné tričko, mikču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.10.11 11:29

Zrovna teď to taky řeším, a nevím jak. Páč dneska ráno malej došel v jedněch teplákách do školky jak lovec, a převlíkala jsem ho do druhých (které po návratu ze školky letí do pračky - to je spotřeba větší než když byl doma!!! :zed: :zed: :zed: ). Dát mu kalhoty už ráno na cestu, to prostě postrádá logiku. A i kdyby mu ta učitelka ty kalhoty oblíkla, až tam půjdou, nikde není zaručeno, že tam čistej dojde … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
5.10.11 15:31

Moc bych to s tím hezkým oblečením nepřeháněla - viděla jsem holčičku, která si nehrála ve školce s ostatními dětmi, když byli všichni venku. Místo toho brečela, protože „maminka se bude moc zlobit, že jsem si umazala oblečení“ (strčil do ní nějaký kluk a ona spadla a umazala se).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
7.10.11 20:44

Tak je něco jiného dávat hezké oblečení každý den nebo když se jde do divadla. My máme ve školce přímo „nařízení“, že mají děti mít starší věci, které se mohou ušpinit. Ale do divadla bych dala něco hezkého. Zatím nebyli, k synovi divadélko chodí do školky, tak to neřeším. Ale kdyby někam šli, oblékla bych ho pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
20.1.17 13:24

Zdravím,

dcera jde se školkou do divadla.
Do školky půjde jedině v zateplených kalhotách - v těchto mrazech ji jinak nepustím…
Myslíte, že budou děcka v divadle svlíkat i z kalhot nebo zůstanou tak?
Netuším, jak ji oblíct :-(
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.1.17 13:33

@Fircon V těchto mrazech bych udělala vyjímku a šla by do toho divadla v těch zateplených kalhotech (čili ne zcela společensk vhodně oblečená).
A je teda otázka, jak se tam budou dopravovat. Pokud pojedou třeba autobusem od školky a vyezou před divadlem, tak bych jí třeba dala i nějaké zateplené legíny a delší šaty či sukni. Pokud ale pojedou MHD s nějakými s ěšími přesuy nebo čekáním delším než 5 minut, tak prostě obléknout teple bez ohledu na módu.

Jinak v prosinci jsme byla v divadle se synem. Byla taky zima i když ne taková jako teď. A některé holčičky tam přišli v kombinéze nebo zateplených kaťatech pod kterými měli normálně hezké „divadelní obečení“. jenže z tech kombinéz jim pomáhali rodiče. Nemůžeš po učitelce ze školky chtít, aby v divadle převlékala 20 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
20.1.17 14:10

Kalhoty si v divadle asi sundávat nebudou, ne?
Já teda musím říct, že ani já, ani kluci nemáme žádné oblečení do divadla. Pokud by šli se školkou, tak bych staršímu dala normální kalhoty a triko. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.1.17 14:48

Syn jezdí se školkou do divadla celkem pravidelně. Na zimu dávám zateplené mažestráky nebo zateplené rifle a svetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin