Se školkou přišel zlozvyk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.10.22 21:24

Se školkou přišel zlozvyk

Ahoj maminky, jsem trochu v rozpacích. Moje malá má 3,5 roku, má dysfázii, nemluví. Nastoupila do školky, bez problémů se začlenila prý do kolektivu, hraje si tam sama i s dětmi, nepláče. Nicméně její třídu vedou dvě staré učitelky, řekla bych že jsou poměrně přísné a nemají s dětmi moc trpelivosti. Jedna mi říkala, že když děti zlobí, tak za trest musí nějakou dobu sedět u stolku a čekat. Celkově se mi jejich přístup moc nelíbí (několikrát jsme slyšela, jak na děti docela řvou atd, ale zatím malou jinam dávat nechci. Tím, že mi nemluví, tak se od ní nedozvím, jak se tam k ní učitelky chovají. Zatím do školky chodí ráda, ale začala si z ničeho nic najednou kousat nehty! Trochu mě to znervoznělo a nějak si s tim nevim rady… Proč to začala dělat? vubec nic mě nenapadá :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
19.10.22 21:28

Může to být ze stresu ve školce, řekla bych, že se tam necítí úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
19.10.22 21:32

Stres. Evidentně ve školce není až tak úplně v pohodě.
Ono to třeba není tak špatné, že by z toho brečela, nebo tam nechtěla chodit. Ale evidentně ty výlevy učitelek v dětech vyvolávají tenzi… no a ony si pak nějak musí ulevit. Někdo si cucá palec, někdo se počůrává, jiný si kouše nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
19.10.22 21:41

@LilyJane To přeci nemusí být výlevy učitelek, to může být něčím jiným, co dítě ve školce prožívá. Děti, začlenění do kolektivu, plnění úkolů, rozdíl oproti ní a dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
19.10.22 21:45
@Cuddy píše:
@LilyJane To přeci nemusí být výlevy učitelek, to může být něčím jiným, co dítě ve školce prožívá. Děti, začlenění do kolektivu, plnění úkolů, rozdíl oproti ní a dětmi…

taky bych řekla, že nástup do školky je pro většinu dětí hodně zásadní změna, které přináší určitou míru stresu i kdyby učitelky byly andělé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
19.10.22 22:09

Jo, muze to byt ze stresu, ale klidně i z nudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.22 08:37

Mám taky syna s VD, dnes je mu 9 let. Mluvit trošku funkčně, tak aby mu rozumnělo okolí začal kolem 4,5 - 5ti let.
Asi bych trošku zapřemýšlela, zda je opravdu dcera ve školce v pohodě, ono tím, že ti to neumí říct, tak se hůř vyrovnává s tím, že jí ve školce něco nesedí…
Dokážeš z ní otázkami ano/ne dostat, co cítí, co ji trápí, co potřebuje?
Celkově bych se přikláněla ke školce, která s těmito dětmi cíleně pracuje. Než nastoupí do školy je to ta doba, kdy se člověk musí různými metodami a terapiemi dotáhnout na tu nejvyšší možnou hranici, kterou dítě zvládne, aby nástup do školy zvládlo, co nejlépe. Je to náročné, my ještě v těch devíti pořád makáme a máme spoustu co dohánět.
Takže pokud na dcerce vidíš, že ve školce není úplně komfortní, chyběla by mi ta zpětná vazba aspoň od učitelek ( tu jsem ve školce měla já), zvážila zda jí nedat do školky, kde s dětmi budou více pracovat a vnímat jejich hendikap a snažit se jim pomoci

• Citovat
  • Upravit
3907
20.10.22 09:00
@Cuddy píše:
@LilyJane To přeci nemusí být výlevy učitelek, to může být něčím jiným, co dítě ve školce prožívá. Děti, začlenění do kolektivu, plnění úkolů, rozdíl oproti ní a dětmi…

Tak samozřejmě, že nemusí být vina JENOM na straně učitelek.
Ale pokud jsou - tak jak autorka píše - dost přísné a občas na děti křičí, tak tomu opravdu nijak nepomáhají. Pro dítě, které ještě neumí mluvit a nedokáže tak vyjádřit co potřebuje, to musí být náročné na zpracování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.10.22 09:14

Nevylučuji stres, ale klidně by si mohla začít kousat nehty jen tak, i kdyby byla doma. Děti na to v tom věku přijdou náhodou a už je boj s odstraněním zlozvyku. Opřela bych se o to, že tam dcerka chodí ráda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
20.10.22 09:38

Výjimečně jsem dceru vyzvedávala po obědě. Když na mě čekala, hlasitě si povídala s kamarádem a rušila děti, které poslouchaly pohádku a usínaly. Takže ji učitelka posadila samotnou ke stolečku. Tento trest naprosto schvaluji.
Na druhou stranu řvaní po dětech by mi vadilo. Jak víš, že po nich křičí? To si dovolí, když tam jsou rodiče? Jak často? Dokážu pochopit, když někomu jednou ujedou nervy. Jsou to taky lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.10.22 14:29

@Lucie008 Tys nikdy neslyšela učitelku ze školky, jak překřikuje dav dětí? :D Spíš bych to křičení po dětech viděla takhle, než že by vyloženě křičela - peskovala dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
21.10.22 08:15
@Petule030 píše:
@Lucie008 Tys nikdy neslyšela učitelku ze školky, jak překřikuje dav dětí? :D Spíš bych to křičení po dětech viděla takhle, než že by vyloženě křičela - peskovala dítě.

To je fakt. Klidně to tak mohlo být a hned se to dá překroutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí