Seborea - lze úplně vyléčit?

12
25.2.20 22:42

Seborea - lze úplně vyléčit?

Ahoj holky, ano jsem tu s častým tématem a to seborea. Pročetla jsem dost diskuzí, ale pořád beru další zkušenosti :palec: U kožařky jsem s tím nebyla, mám příšernou :pocitac: Propuklo mi to cca před rokem..tak na jaře..to mi lékarnice řekla, že pokud to nemám na obličeji tak to seborea neni (mam ji jenom ve vlasech) a šoupla mi konopný šampon, kterej byl hroznej a zadna zmena :D V létě jsem to teda měla horší..svědivé žluté a mastné lupy a krusty ve vlasech..zachránila me kamaradka, která to řešila s kožařkou v praze a ta jí doporučila volně dostupný francouzský šampon Blue Cap..ma teda silenou cenu, ale opravdu mi pomohl..no v návodu psali, že pokud to ustoupí, tak ho prostě dobrat. Musim říct, že aspoň za tu cenu vydržel tak 1,5-2 měsíce. No ale tak 14 dní po dobrání se mi to začalo dělat znovu ale malinko, a pak to zazracne zmizelo samo..měla jsem klid tak ctvrt roku a ted v zime mi to propuklo znova..ale teda uuuplne opačně. Nesvědí..nepálí..ani nevim, že to mam ve vlasech, ale teď to jsou suché lupy/mapy ve vlasech a bílé..v pěšince to jde vidět. Začala jsem to opět řešit a chtěla jsem si koupit zase ten Blue Cap, ale lékarnice mi doporučila mycí gel (pouziva se i jako sampon) od Uriage, ktery pomohl i tchýni. asi po šesti umytích mi to z toho místa opravdu zmizelo, ale ted jsem si vsimla, že se to udělalo zas na jiném místě. Takže jako šampon super, ale chtěla bych něco, po čem to zmizí uplně a ne na chvíli :roll: Proto se ptám - Lze se toho zbavit úplně? Většinou píšou, že ne, ale ja mam stale naději. Bojím se léta, protože to to bylo fakt hrozný..zlatá seborea v zimě :D Nebráním se zkusit něco nového…V seznamu mam Biodermu Nodé a Nizoral..nebo se vrátit k tomu francouzskému Blue Cap? Ten je méně známý, což je škoda, protože si myslim, že zatim z mých zkuseností nejlepší. A jaké jsou vaše zkusenosti? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21593
25.2.20 23:43

To slysim poprve, ze seboreu muze mit i dospelak. A co na to kozarka? Zni mi to spis jako plisen, ta dokaze taky delat zlute a mastne krusty.

Sla bych k dermatologovi na spravnou diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18648
25.2.20 23:49

U decka. Jeden den CcA hodinu před koupanim mastit slunecnicovym olejem z lékárny. Pak procesat a skládaným obvazem utrit od cela k temeni/ druhy den nic a třetí den postup opakovat. Většinou stačí promastit 2× a mizi

Příspěvek upraven 26.02.20 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
26.2.20 11:59

Já na to hodně trpěla když mi bylo asi 18 a mohla bych ti vyprávět úplný story :roll:
Hele bez kožaře se toho nezbavíš, pokud se ti to nepovedlo běžně dostupnými šampony.
Já lítala od čerta k ďáblu, nic pořádně nepomáhalo, nic nebylo dlouhodobé. Časem se mi to dostalo z hlavy i do obočí a řas.
Pak jsem se dostala do rukou kožařky ve Fakultní nemocnici, která (jako první) z toho udělala stěry na rozbor do laborky) a už to lítalo. Řekla, že tohle doma jen tak nevyřešíme a byla z toho asi desetidenní hospitalizace, ostříhání a promazávání několikrát denně nějakýma „sajrajtama“. Kvůli nepéči dřívějších lékarů se z toho udělala chronická nemoc.

Dodnes se mi občas udělá nějaké ložisko, ale už né tak tragické, jako tehdy. Stačí mi používat šampon na vlhké lupy od Vichy (občas prostřídám s konopným přímo na seborheu). Nesmím chodit spát s vlhkou hlavou, nesmím si vlasy gelovat ani jinak „temovat“ kůži, vždy se mi to zhorší na zimu a zlepší zjara. Čepice jsou tabu, kůže nedýchá a za pár dní je problém opět na světě.

Ale první krok je kvalitní kožař!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
26.2.20 12:01

Hlavně to nevyčesávej silou, podráždíš kůži ještě víc, já to zkoušela a pak sem byla jak s leprou a bolest hrozná, dělaly se mi i lysiny… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek