Seborea v 6 letech

461
15.10.17 19:03

Seborea v 6 letech

Trápíme se od miminka se seboreou, dr. nám říkala, že to do pěti let zmizí, dcera bude mít v únoru sedm let a má to ještě horší, suché šupiny ve vlasech, které i když sem tam vyčešu (ale je jich strašně moc), tak se tam zase objeví. Má delší vlasy, takže nějaké promazávání je horší, má toho plnou hlavu - vypadá to hrozně, jako velké množství lupů, dceru to svědí…Vyzkoušely jsme různé šampony z lékárny, kortikoidům se chceme vyhnout, i když nám dr. napsala nějakou vodičku, tak jsem to použila asi dvakrát, ale efekt nula. Má s tím někdo v takovém věku také problémy? Co s tím??? Fakt už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2129
15.10.17 19:06
@bedrunec píše:
Trápíme se od miminka se seboreou, dr. nám říkala, že to do pěti let zmizí, dcera bude mít v únoru sedm let a má to ještě horší, suché šupiny ve vlasech, které i když sem tam vyčešu (ale je jich strašně moc), tak se tam zase objeví. Má delší vlasy, takže nějaké promazávání je horší, má toho plnou hlavu - vypadá to hrozně, jako velké množství lupů, dceru to svědí…Vyzkoušely jsme různé šampony z lékárny, kortikoidům se chceme vyhnout, i když nám dr. napsala nějakou vodičku, tak jsem to použila asi dvakrát, ale efekt nula. Má s tím někdo v takovém věku také problémy? Co s tím??? Fakt už nevím.

Mám ji jako dospělá. Nezbývá než zkoušet dál. Je to na ho.vno, no. :cert: Důležité je po koupaní vysoušet vlasy do sucha, nesmí být vlhké, okamžitě se tvoří zapářka a následně právě ty krusty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
15.10.17 19:08

No toho se bojím, že jí to zůstane, kurnik, jsme neměli dr. poslechnout a malé jsme to měli vyčesávat a mazat, když byla mimino, nechtěli jsme ji tím zatěžovat, když prý to zmizí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
15.10.17 19:10
@bedrunec píše:
Trápíme se od miminka se seboreou, dr. nám říkala, že to do pěti let zmizí, dcera bude mít v únoru sedm let a má to ještě horší, suché šupiny ve vlasech, které i když sem tam vyčešu (ale je jich strašně moc), tak se tam zase objeví. Má delší vlasy, takže nějaké promazávání je horší, má toho plnou hlavu - vypadá to hrozně, jako velké množství lupů, dceru to svědí…Vyzkoušely jsme různé šampony z lékárny, kortikoidům se chceme vyhnout, i když nám dr. napsala nějakou vodičku, tak jsem to použila asi dvakrát, ale efekt nula. Má s tím někdo v takovém věku také problémy? Co s tím??? Fakt už nevím.

Jo a zkoušeli jste šampon Kelual? Ten nejvíc pomohl mně. A pak konopný Cutis help. a sušit. a taky mořská voda dělá dobře, což se dá aspoň trošku pořešit vysypání mořské soli (např z DM) do vany a ráchat(samozřejmě moře to nenahradí, ale lepší něco, než nic)…a zkoušet i přírodní šampony, který to nebude dráždit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
15.10.17 19:11
@bedrunec píše:
No toho se bojím, že jí to zůstane, kurnik, jsme neměli dr. poslechnout a malé jsme to měli vyčesávat a mazat, když byla mimino, nechtěli jsme ji tím zatěžovat, když prý to zmizí!!!

Já to měla jako malá, ca do 3 let prý. Pak celý život atopák až do dospělosti. Pak asi 5 let klid (ale zase sem tam kožní problém neznámého původu, plíseň, alergii,… :roll: ) a po porodu seborea :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
15.10.17 19:12

Tez to mam v dospelosti, jakykoli drogerkovy sampon spatne, na znormalizovani sampon bioderma Nodé DS+ urceny na mastne svedive lupy. A na udrzeni mam ozkouseny, ze jakztakz funguje Head and shoulders, v soucasne dobe jsem objevila kosmetiku Bione a jakztakz to funguje. Mam ozkousene i jine sampony bio, ajurvedske, taky vadily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
15.10.17 19:14

@luca241 Zkusíme :palec: Jo teď koukám na ten kelual a měli jsme ho :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
15.10.17 19:18

Jo a jeste oplachovat hlavu octovou vodou, neutralizuje to zbytky samponu a ulevuje od svedeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 19:18

Naše děti to mají dodneška (II.st. ZŠ), ale jen několik ložisek.

Manžel toho má plnou hlavu (vlasy i obličej) + hruď i záda, u něj to je pravděpodobně z léků.
Docela hodně mu pomohl šampon Capillus Seborea, ale nezmizelo to zcela. Chvilku ten šampon neměl a opět se mu to slušně rozjelo.

Kožní mu kdysi psala nějaké šampony, to také pomohlo, ale i k tomu pak říkala, že by snad měl držet protikvasinkovou dietu - už si to moc nepamatuji, bylo to před cca 15-ti lety.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.17 19:20

Jo a nevím čím to, když je muž u moře a vykoupe se, tak do dvou dnů se mu to zcela ztratí, ale do 2 týdnů pak vrátí.

• Citovat
  • Upravit
15.10.17 19:20

Taky máme, věk stejný, husté vlasy, že to není vidět, ale aspoň to nesvědí, tak neřešim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
15.10.17 19:21

@bedrunec Mám tříletou dceru, seboreu má od malinka. Poctivě jsem mazala a vyčesávala a efekt vždy jen tak na měsíc. Nic nepomáhá. Dělá se jí to i za ouškama a v obočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
15.10.17 19:26

Taky jsme to měli, pořád se to vracelo. Nakonec paní doktorka poradila šampon Sebclair (https://www.drmax.cz/…sampon-100ml?…) a do tří týdnů po problému. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
15.10.17 19:37

Sama na to trpím i v dospělosti, musím dodržovat nějaký pravidla a je to v pohodě, žádné šampony z drogérek se silikony, ihned vlasy vysušit po vykoupání. Dcera na to trpěla do roka a vyčesávání, ani mazání nepomohlo, až šampon sebclair z lékárny jí toho zbavil.

• Citovat
  • Upravit
461
16.10.17 09:37

@odlaska tak to ještě zkusíme, dcera má řídké vlasy, takže jí ty šupiny jdou vidět, když jí udělám dva culíky a pěšinku, je to maras, když se podrbe, má to roznesené všude po vlasech :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí