Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Našemu synovi dva a půl se asi před třemi měsíci udělali stroupky na hlavě a pomalu se mu to zhoršovalo. Měla jsem strach aby mu nevypadly všechny vlasy, jelikož ty stroupky odpadávaly i s vlasy a tak jsem dneska vyslala tatínka s malým k doktorce, nešla jsem s ním mezi nemocné sama, jelikož jsem těhotná. No a oni došli s tím, že to je Seborea a přinesli kortikosteroidní mast. Nevíte někdo, jestli by na to nezabralo i něco jiného než kortikoidy? Nejsem moc jejich příznivec =( ale kdyby nic nebylo tak bych samozřejmě dala je. Děkuji za informace =)
Já mám dojem, že náš malej měl jako maličkej totéž a hlavičku jsme promazávali
Excipialem.
To je blbost kup si od Biodermy krém stíjí teda kolem 250,– a za týden je to pryč a je to kosmetika. Obě holky to mněly a do týdne pryč. Teda pokud to je opravdu Seborea
@Trolíci my máme teda teprve 7m a máme na to omývací mastičku od Biodermy - Bioderma Babysquam a přes den mažeme Excipialem - krém z močovinou. Obojí se dá sehnat v lékárně ![]()
Ja to malymu mazala normalne detskym olejickem a vycesala hustym hrebinkem a za chvilku to bylo pryc.
@Blanka S píše:
To je blbost kup si od Biodermy krém stíjí teda kolem 250,– a za týden je to pryč a je to kosmetika. Obě holky to mněly a do týdne pryč. Teda pokud to je opravdu Seborea
Prosímtě a jak se jmenuje? No já u té doktorky nebyla tak netuším ale jsou to takové žluté strupy první to měl jen na jednom místě na hlavě a teď už to má asi na půlce hlavy. Uvolňuje se to i s vlasama =(
Vepřové sádlo s ureou, viz můj příspěvek v diskuzi „pozůstatky krusty, načervenalá hlava“.
@Trolíci píše:
Prosímtě a jak se jmenuje? No já u té doktorky nebyla tak netuším ale jsou to takové žluté strupy první to měl jen na jednom místě na hlavě a teď už to má asi na půlce hlavy. Uvolňuje se to i s vlasama =(
poslala jsem ti odkaz http://bioderma.cz/…m-krem-40-ml
Bioderma, která tu už padla, je dobrá. Zeptej se v lékárně, oni budou vědět.
Bioderma ABCDem Babysquam - krém na šupiny ve vlasech ![]()
opsáno z krabičky
Holky tak vám strašně děkuji, moc jste mě potěšily a zítra razím pro tu biodermu =)Jen nechápu proč nám dr. hned napsala kortikoidy. Ale netuším co jí tam chlap řekl, nebo ona jemu, jen přišli s tím, že je to Seborea a kortikoidama =)