Neocate - čím přebít jeho chuť?

742
28.2.13 14:34

Neocate - čím přebít jeho chuť?

Ahoj,

chtěla bych se zeptat vás, co dáváte dětem Neocate, jestli máte nějaký vyzkoušený trik, čím by šla přebít jeho pachuť? U dcery (10 měsíců) ho zkoušíme teprve krátce (2. balení), ale není schopná ho pozřít. Z lahve nic nepije, takže ho přidávám do jídel - instantní i domácí kaše, ovoce, doslazuji glukopurem, ale pořád to cítí a zvrací… Máte něco, co zabíralo na vaše děti, nebo jim to snad i chutnalo? Za jak dlouho si na něj zvykly? A kolik ho zhruba denně dětem dáváte? Případně považujete Sinlac za náhradu mléčné dávky?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
28.2.13 15:00

Kdyz ho zvraci, tak ho nedavej

10 mesicni dite uz muze byt klidne bez UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.2.13 15:05

@jizvíková no jo, ale když nemá vůbec žádný mléčný výrobky, tak se bojim, že zeleninou a masem ty bílkoviny a podobně nedoženeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
28.2.13 15:09

Nemám sice dítě s ABKM, ale vím, že existují i jiné značky vhodné při ABKM. Tak se zkus poptat doktorky, jestli by jsi je mohla zkusit. Např. Nestlé Althéra (od výrobce Beby). Pak možná dělá něco i výrobce Nutrilonu. Třeba by chutnalo líp. Ale nemám s tím zkušenosti, tak těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
28.2.13 15:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
28.2.13 15:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.2.13 15:13

@Petra8a no už máme vyzkoušený Nutrilon Alergy Care, taky se neujal, od Nestlé jsme ještě nezkoušeli. I když než se ABKM začala řešit, tak malá byla od narození na Bebě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
28.2.13 15:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
28.2.13 15:19

@Madel Ono to asi bude všechno hořký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.2.13 15:33

Tenhle Nutrilon jsme přesně zkoušeli, tu 2. Já nevim, ona prostě jakmile vycítítu chuť, tak hned nadavuje tak, že se z toho samozřejmě pozvrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
28.2.13 15:34

@Madel
Sinlac mozes povazovat za mliecnu davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
28.2.13 15:36

@Madel
Jo a este som zabudla napisat - ak jej Sinlac chuti, kludne ho mozes davat aj 2× denne (my sme ho jedavali rano a vecer)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
28.2.13 20:46

Ja davala NC obema, ale od mladsiho veku. starsimu od 4,5 mesice, mladsimu od mesice. Je tedafakt, ze ten mladsi ho pije daleko lepe, starsi kolem roka uz nepil skoro nic a v kasi to taky moc nemusel. Rvala jsem to vsude. Dokonce jsem upekla detske susenky s NC.
kamaradka mela strategii „neni jidlo bez NC“ a davala to i do ovocnych vyziv, aby proste holcicka nemela zadny lepsi a nevyhledavala ho

jinak ja teda bilkoviny honila masem, lusteninama a vejcem. mladsi vejce nemuze taky, starsi mohl a to bylo super, to je uzasna potravina a deti ho miluji. porce masa nadmerne a z lustenin zejmena hrasek ma hodne bilkovin - prej 20% jako maso - tim se teda asi zrejme mysli suchy. niocmene stejne dobry,. nejsou to esencialni AMK, ale tech staci malo, na to staci trocha masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
1.3.13 09:13

@Pudloslava díky za tip. Všimla jsem si už v jiných diskuzích, že s ABKM máš dost zkušeností. Moje dcera vajíčko asi může, to zatím vyloučený nemáme, takže jí žloutek 1× týdně do jídla dávám, mohla bych už třeba ted v 10 měsících i třeba 2× týdně? Hrášek (dávám teda zatím jen zelený) a maso má často. Takže by případně nevadilo, kdybych byla schopná během dne do jídel zamíchat cca 10 odměrek a víc ne? Zatím jsem měla opačnou strategii :) - 3 jídla nabušený s NC a 2 bez, abych jí to nějak vynahradila. Ale asi je pravda, že pak ty s NC bude zvládat hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
1.3.13 11:22

Ještě mě napadlo, nerozděláváte někdo třeba Neocate do ovocné šťávy? Napadlo mě zkusit třeba šťávu od Hippu a do toho přidat NC a nemléčnou kaši. Myslíte, že by to tomu NC vadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek