Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla bych se zeptat vás, co dáváte dětem Neocate, jestli máte nějaký vyzkoušený trik, čím by šla přebít jeho pachuť? U dcery (10 měsíců) ho zkoušíme teprve krátce (2. balení), ale není schopná ho pozřít. Z lahve nic nepije, takže ho přidávám do jídel - instantní i domácí kaše, ovoce, doslazuji glukopurem, ale pořád to cítí a zvrací… Máte něco, co zabíralo na vaše děti, nebo jim to snad i chutnalo? Za jak dlouho si na něj zvykly? A kolik ho zhruba denně dětem dáváte? Případně považujete Sinlac za náhradu mléčné dávky?
Díky.
Kdyz ho zvraci, tak ho nedavej
10 mesicni dite uz muze byt klidne bez UM
@jizvíková no jo, ale když nemá vůbec žádný mléčný výrobky, tak se bojim, že zeleninou a masem ty bílkoviny a podobně nedoženeme…
Nemám sice dítě s ABKM, ale vím, že existují i jiné značky vhodné při ABKM. Tak se zkus poptat doktorky, jestli by jsi je mohla zkusit. Např. Nestlé Althéra (od výrobce Beby). Pak možná dělá něco i výrobce Nutrilonu. Třeba by chutnalo líp. Ale nemám s tím zkušenosti, tak těžko říct.
@Petra8a no už máme vyzkoušený Nutrilon Alergy Care, taky se neujal, od Nestlé jsme ještě nezkoušeli. I když než se ABKM začala řešit, tak malá byla od narození na Bebě.
Tenhle Nutrilon jsme přesně zkoušeli, tu 2. Já nevim, ona prostě jakmile vycítítu chuť, tak hned nadavuje tak, že se z toho samozřejmě pozvrací.
@Madel
Jo a este som zabudla napisat - ak jej Sinlac chuti, kludne ho mozes davat aj 2× denne (my sme ho jedavali rano a vecer)
Ja davala NC obema, ale od mladsiho veku. starsimu od 4,5 mesice, mladsimu od mesice. Je tedafakt, ze ten mladsi ho pije daleko lepe, starsi kolem roka uz nepil skoro nic a v kasi to taky moc nemusel. Rvala jsem to vsude. Dokonce jsem upekla detske susenky s NC.
kamaradka mela strategii „neni jidlo bez NC“ a davala to i do ovocnych vyziv, aby proste holcicka nemela zadny lepsi a nevyhledavala ho
jinak ja teda bilkoviny honila masem, lusteninama a vejcem. mladsi vejce nemuze taky, starsi mohl a to bylo super, to je uzasna potravina a deti ho miluji. porce masa nadmerne a z lustenin zejmena hrasek ma hodne bilkovin - prej 20% jako maso - tim se teda asi zrejme mysli suchy. niocmene stejne dobry,. nejsou to esencialni AMK, ale tech staci malo, na to staci trocha masa.
@Pudloslava díky za tip. Všimla jsem si už v jiných diskuzích, že s ABKM máš dost zkušeností. Moje dcera vajíčko asi může, to zatím vyloučený nemáme, takže jí žloutek 1× týdně do jídla dávám, mohla bych už třeba ted v 10 měsících i třeba 2× týdně? Hrášek (dávám teda zatím jen zelený) a maso má často. Takže by případně nevadilo, kdybych byla schopná během dne do jídel zamíchat cca 10 odměrek a víc ne? Zatím jsem měla opačnou strategii
- 3 jídla nabušený s NC a 2 bez, abych jí to nějak vynahradila. Ale asi je pravda, že pak ty s NC bude zvládat hůř.
Ještě mě napadlo, nerozděláváte někdo třeba Neocate do ovocné šťávy? Napadlo mě zkusit třeba šťávu od Hippu a do toho přidat NC a nemléčnou kaši. Myslíte, že by to tomu NC vadilo?