Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petra2829 píše:
@Petra8a dítě na Neocate nesmí nic kde je bílkovina. Ani Nutrilon Ac pro alergiky s BKm kolikrát nestačí.
Přesně tak neocate jsou uz jen aminokyseliny, všechno ostatní jsou hydrolyzaty tudíž porad je základem bkm.
MMch to granko není vůbec spatny nápad, chce si to zjistit složení, a nesmí dítku vadit kakao ktere v tom asi bude a je to alergen.
@Ankili jj je to alergen, ale my třeba máme jen tu bílkovinu klep klel klep…
Ale 10 m pokud je jinak ok tak bych to asi zkusila..nebo koupit krupičku. Myslím že Vitana jí dělala kakovou. Instant..
On sinlac ma taky hodne bilkovin, jen roslitnnych - tedy neobsahuje esencialni aminkokyselniny, ty jsou jen vzivocisnych bilkovinach
a jsou potreba
nicmene - neni jich potreba mnoho. pokud ma dost bilkovin roslinnych, ty zivocisne staci jen doplnovat. roslitny obecne ale maji spise bilkovin malo.
vapnik je taky dulezity, ale s nim je to celkem jednoduche, nejak tabletka se rozdrti do kase - s tim vetsinou neni takvy problem, jako s neocate ![]()
@mia3 @Petra2829 @Ankili
Jj, diskuzi jsem k sinlacu zakladala. Jsem z toho uz lehce silena. Mala ma potvrzenou ABKM, mame vyzkouseny Nutrilon AC a ted nam na gastru dali uz Neocate, ale zvraci mi obloukem porad. Chodime sice k nej doktorovi na klinice na Karlove, ale porad se nemuze prijit na to, proc tak zvraci. Ten NC uz pozna na dalku a zvraci i predem, proto bych ji ho chteka nejak vylepsit. To granko se mi jako napad docela libi, omrknu slozeni a mozna to zkusim. Porad mam strach, ze bude mit nedostatek bilkovin a vapniku, pokud do ni ten NC nenasoukam. Jinak Sinlac samotny ji chutna, ale zase nevim, jestli by stacilo davat jen ten. Popravde si uz pripadam jak cvok, porad to resim dokola ![]()
Dobrý den, nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli to zaznělo, ale v nemocnici mi sestřičky nabízely do Nutrilonu allergy care glukopur.
@Madel píše:
@mia3 @Petra2829 @Ankili
Jj, diskuzi jsem k sinlacu zakladala. Jsem z toho uz lehce silena. Mala ma potvrzenou ABKM, mame vyzkouseny Nutrilon AC a ted nam na gastru dali uz Neocate, ale zvraci mi obloukem porad. Chodime sice k nej doktorovi na klinice na Karlove, ale porad se nemuze prijit na to, proc tak zvraci. Ten NC uz pozna na dalku a zvraci i predem, proto bych ji ho chteka nejak vylepsit. To granko se mi jako napad docela libi, omrknu slozeni a mozna to zkusim. Porad mam strach, ze bude mit nedostatek bilkovin a vapniku, pokud do ni ten NC nenasoukam. Jinak Sinlac samotny ji chutna, ale zase nevim, jestli by stacilo davat jen ten. Popravde si uz pripadam jak cvok, porad to resim dokola
Co do něj zkusit dát glukopur.
@Madel zkus se na to optat dr…zase lámat od mimča něco co stejně vhodí, no to není nejlepší. akorát začne odmítat vše
Je to hroznýýýý. Máme my to pech co.My zas poslední 4 dny měli průjmík. tak sem se pídila co mu může vadit. teď měl bobíka zas jak králík. No picne mně. ![]()
Nemáte někdo zájem o pixlu neo cate? ex 2014 nechce se mi to vyhazovat, pošlu za poštovné