Segedínský guláš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
25.2.18 09:43

Jestli mas problem třeba s dochucenim, tak doporučuju koření na guláš z lidlu, hezky to ochutí a ještě i přidá barvu, takže je gulas krasne tmavy…ja delala segedín jen jednou a byl vyborny…maso jsem mela na mensi kousky nez normalne v gulasi byvaj, mam to tak radsi a dusila jsem maso asi 2,5 hodiny, pak se úplne rozpadalo a dalo se to jist lzickou, ani krájet se to nemuselo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
25.2.18 09:48
@Evulina píše:
Já ho dělám takhle:
Na domácím sádle osmažím cibuli, až je zlatá. Pak přihodím maso a opékám, pustí šťávu, tak počkám, až se šťáva vydusí a maso trochu opeču. Přidám hodně mleté papriky maďarské a drcený kmín, chviličku opeču a pak zaleju vývarem (mám zamrazený vždy domácí vývar), nejlépe hovězím, ale stačí i kuřecí nebo králičí. Osolím a vařím - buď jen na plotně, nebo v papiňáku tak půl hoďky. Pak papiňák „vysyčím“, otevřu a přidám kysané zelí i s trochou nálevu. Chviličku povařím a pak zahustím hl. moukou rozmíchanou ve vodě a nechám jenom tak minutku až dvě přejít var. Někdy pak ještě přidám trochu smetany, jogurtu nebo mléka, ale někdy nic a taky je to výborné.
K tomu domácí knedlíček :jazyk:

taky děláme takto :palec: Maďarská paprika je nejlepší a přidáváme hovězí vývar, s jiným jsem nezkoušela. Jo a zakys. smetanu, jogurt jsem také neskoušela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
27.2.18 13:00

Díky, že jste se podělily o zkušenosti :dance:

Zkusila jsem tedy dnes recept podle @Evulina a je výborný!!! Jen jsem tam přidala místo maďarské papriky - rovnou koření Maďarský guláš a mňamka!

Jinak recept z netu už nepamatuju, který to byl, ale dělal se z vody, v tom byla ta chyba. Dnes s vývarem a úplně jiná liga :mrgreen:.

Takže moc děkuji za recept, jiný už dělat nebudu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.2.18 16:46
@neria55 píše:
Díky, že jste se podělily o zkušenosti :dance:

Zkusila jsem tedy dnes recept podle @Evulina a je výborný!!! Jen jsem tam přidala místo maďarské papriky - rovnou koření Maďarský guláš a mňamka!

Jinak recept z netu už nepamatuju, který to byl, ale dělal se z vody, v tom byla ta chyba. Dnes s vývarem a úplně jiná liga :mrgreen:.

Takže moc děkuji za recept, jiný už dělat nebudu :hug:

Jsem moc ráda, že se ti povedl! :dance:
Jo, z vody nedělat, je to pak..no..prostě vodový :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev