Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
To abych už začala:-) já totiž v tlakovém hrnci nevařím,kdysi mi bouchl a už sem na něho nešáhla.Udělám teda jak z vepřového:-)
Z krůtiho?tak to slyším poprvé:-) a já dělám i z divočáka,výborný.
Já se papiňáku taky vždycky bála, ale teď už ne, mám nový typ, vypustím páru, pak teprve otvírám. jak to probíhá, když bouchne? uprostřed vaření? moc vysopká teplota? teď se zas budu bát, když vím, že se to někomu stalo ![]()
Ale neboj to byla moje chyba:-) já jsem nevypustila páru a hned ho otevřela, a víko mi vyletělo metr dvacet a polévka po celé kuchyni a pak mi nešel ani plynový sporák.
motika píše:
Vše stejné jako z vepřovéo. Taky je výborný z krůtího
Díky! Díky! Díky! A já furt, co budu vařit!!! Segedínek z krůtího! ![]()
megham33 píše:
Z krůtiho?tak to slyším poprvé:-) a já dělám i z divočáka,výborný.
jojo z krůtího a je to fakt moc dobrý
![]()
Ahoj všem,
Poradíte skvělý recept na segedínský guláš z vepřového?
Dělala jsem recept z netu a nic moc, poradíte nějaký váš upravený, dobrý? ![]()
Dekujiii ![]()
@neria55 píše:
Ahoj všem,
Poradíte skvělý recept na segedínský guláš z vepřového?Dělala jsem recept z netu a nic moc, poradíte nějaký váš upravený, dobrý?
Dekujiii
Já ho dělám takhle:
Na domácím sádle osmažím cibuli, až je zlatá. Pak přihodím maso a opékám, pustí šťávu, tak počkám, až se šťáva vydusí a maso trochu opeču. Přidám hodně mleté papriky maďarské a drcený kmín, chviličku opeču a pak zaleju vývarem (mám zamrazený vždy domácí vývar), nejlépe hovězím, ale stačí i kuřecí nebo králičí. Osolím a vařím - buď jen na plotně, nebo v papiňáku tak půl hoďky. Pak papiňák „vysyčím“, otevřu a přidám kysané zelí i s trochou nálevu. Chviličku povařím a pak zahustím hl. moukou rozmíchanou ve vodě a nechám jenom tak minutku až dvě přejít var. Někdy pak ještě přidám trochu smetany, jogurtu nebo mléka, ale někdy nic a taky je to výborné.
K tomu domácí knedlíček
![]()
@neria55 píše:
Ahoj všem,
Poradíte skvělý recept na segedínský guláš z vepřového?Dělala jsem recept z netu a nic moc, poradíte nějaký váš upravený, dobrý?
Dekujiii
A můžeš sem hodit ten recept z netu, jak to tam dělají?
@neria55 na tmavou cibuli maso, orestovat přidávám gulášové koření a i papriku, sůl, pepř a zalít vodou a dusit. Když je maso měkké přidám zelí, provařím cca 10 minut a zahustím moukou, dochutím solí a provařím a hotovo
Smetanu tam nedávám, pro mě by to bylo znehodnocené ![]()
Dobré ránko,dnes musím uvařit segedínský guláš z hovězího,dělám jen z vepřového.Máte nějaké jiné ingredience na hovězí?Děkuji.