Selhání na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co studuješ?
Tyto pocity jsou úplně normální, to mi věř, asi 3× jsem byla na posledním pokusu v průběhu prvních dvou ročníku no a v posledním, to si poslechni, odevzadana bakalarka, vše hotové, chyběl mi poslední jeden kredit (protože mi neuznali neoc z predchoziho studia, to je jedno) a byl to předmět (uplne mimo obor ale potrebovala jsem tej kredit), kde byl pouze zápočtový test, dva pokusy. A já šla na ten druhý (to byly nervy, věděla jsem že když to nedám, nejdu ke státnicím…no masakr…) ale dala jsem to a dneska se tomu smejeme. Ono to zkouškové je fakt náročné, ale je to tvoje první zkouškové, ono se to zajede, uvidíš. Chce to jen čas a umět si to zorganizovat…s dětmi to platí o to více… Spousta z nás to dala při dětech, uvidíš že i ty, držím moc palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli nemas k detem vubec nikoho dalsiho, tak bych snad to studium i zabalila.
Kazdopadne zkus se nad to trochu povznest - pokud zvazujes konec studia, tak se nemuze stat nic horsiho, nez ze tu zkousku neudelas. Mohla bys tak k ni jit s cistou hlavou a bez tremy a to je casto prave to, co rozhodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Perníček22 píše:
Co studuješ?Tyto pocity jsou úplně normální, to mi věř, asi 3× jsem byla na posledním pokusu v průběhu prvních dvou ročníku no a v posledním, to si poslechni, odevzadana bakalarka, vše hotové, chyběl mi poslední jeden kredit (protože mi neuznali neoc z predchoziho studia, to je jedno) a byl to předmět (uplne mimo obor ale potrebovala jsem tej kredit), kde byl pouze zápočtový test, dva pokusy. A já šla na ten druhý (to byly nervy, věděla jsem že když to nedám, nejdu ke státnicím…no masakr…) ale dala jsem to a dneska se tomu smejeme. Ono to zkouškové je fakt náročné, ale je to tvoje první zkouškové, ono se to zajede, uvidíš. Chce to jen čas a umět si to zorganizovat…s dětmi to platí o to více… Spousta z nás to dala při dětech, uvidíš že i ty, držím moc palce.
Děkuju moc za podporu
Všeobecné ošetřovatelství.
Mám pocit, že to nezvládnu po psychické stránce. Je toho strašně moc
půlku mám splněnou a další predemnou a teď když páteční nedám tak končím. Každý opravný test je těžší a fakt jsem se učila. Deti nemám ani kam odložit, abych se mohla naplno věnovat učením.
- Citovat
- Upravit
@Lucie_Sx píše:
Jestli nemas k detem vubec nikoho dalsiho, tak bych snad to studium i zabalila.Kazdopadne zkus se nad to trochu povznest - pokud zvazujes konec studia, tak se nemuze stat nic horsiho, nez ze tu zkousku neudelas. Mohla bys tak k ni jit s cistou hlavou a bez tremy a to je casto prave to, co rozhodne.
Hlídání mám pouze zajištěno, když jsem ve škole ale přes týden nemožné. Ono jde o to, že pracuju, tam kde doplnění vzdělání vyžadují a pro mě by to znamenalo jít na jiné oddeleni, kde to nevyžadují. Tato práce mě baví
- Citovat
- Upravit
Vejška je náročná, zvlášť při dětech. Já je sice neměla, ale i tak jsem z toho byla v prvním zkouškovém na nervy.
Hele. NehroUtit a nehrotit. To ničemu nepomůže. Ber to tak, že je to padesát na padesát a je dobré si v pohodě připustit, že se to nepovede. Ale panebože, vždyť se vůbec NIC neděje.
Předpokládám, že z práce tě kvůli tomu nevyhodí, píšeš, že je to sice žádoucí, ale nikoliv podmínkou. A hlavně, jsi v prváku.
Kdyby tě vylili, tak zbytek roku máš čas na práci a děti. Tak se na přes rok přihlásíš znovu. Děti zase budou o trochu starší, situace se zklidní a třeba to zkusíš zase.
Nebo je i možnost si studium pozastavit (přerušit), dát si individuál.
Místo nervů zajdi na studijní. Oni ti řeknou, jaké jsou možnosti. I to tě uklidní, když to probereš s příslušnými lidmi ![]()
Hlavu vzhůru. I kdybys to nedala, život půjde dál. Člověk nikdy neví, jestli případný nezdar nebude nakonec k něčemu dobrý ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hlídání mám pouze zajištěno, když jsem ve škole ale přes týden nemožné. Ono jde o to, že pracuju, tam kde doplnění vzdělání vyžadují a pro mě by to znamenalo jít na jiné oddeleni, kde to nevyžadují. Tato práce mě baví
A je tam nějaký limit, do kdy musíš to vzdělání doplnit? Já taky studovala při rodině, ale měla jsem velkou podporu od manžela, když jsem se učila, vše zastal a já měla celý den klid na učení. Bez jeho podpory bych to nedala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No chce se to trochu povznest a verit si… 3 body je hracka uz ne? doted jsi se ucila, tak prihod jeste par stranek a 3 body mas v kapse… jooo brecet, ze mas deti a nestihas, vypisovat na konikovi teda muzes taky, ale v testu ti to moc nepomuze
takze hlavu vzhuru, otevri skripta, venuj tomu hodku casu a mas to v kapse… se prece nevzdas, kdyz jsi se do toho uz pustila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezký večer dámy. Ani nevím, co čekám od této diskuze, ale potřebuji se vypovidat
Studují 1.rokem VS. Při mem zaměstnání žádoucí si doplnit vzdělání v určitém oboru. Zkouskove v plném proudu a selhala jsem v jednom předmětu, už podruhé. Druhý opravný test mi utekl o 3.body v pátek jdu na poslední opravny a když neudělám tak končím, protože v LS na tento navazuje. Jsem fakt na zhroucení, totálně ve stresu, protože další dulezita zkouska ve ctvrtek. Nezvládám to, práce, dvě male děti na které jsem sama a učení.
Na jednu stránku by se mi hodně ulevilo odstoupit, protože zdraví mám jedno a na deti jsem neustále protivna, podrážděna a pak mě to mrzí. Moc se omlouvám za sloh, ale muselo to jít ven
nekončíš, jenom ten předmět budeš muset dělat v dalším PS a pak v dalším LS. Prostě toho budeš mít víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klid, zas tak žhavý to nebude, uvidíš co ve čtvrtek, kdyztak zajdi na studijní a zjisti jaké máš možnosti, obzvlášť bych se ptala na rozložení studia, pokud na to nespechas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve čtvrťáku jsem z rodinných důvodů nezvládl tři předměty v letním semestru. S minimem nutných kreditů jsem se dostal do posledního ročníku. Ze čtvrtého jsem měl v zimním všechno splněno, ale v tom pátém jsem musel opakovat ty tři předměty ze čtvrtého. No a protože pátý ročník byl poslední, tak do toho jela ještě diplomka a přípravy na státnice. Krom toho v pátém ročníku byl kvůli státnicím zkrácený semestr - zkouškové v pátém ročníku v letním semestru končilo během prvního zkouškového týdne ve čtvrtém. A to znamenalo, že jsem ty tři zkoušky ze čtvrťáku musel udělat v tom jednom týdnu (kdy začínalo zkouškové ve čtvrťáku). Dvě zkoušky byly v jeden den, prakticky hned po sobě. Kdybych nějakou tuhle zkoušku nezvládl, musel bych opakovat pátý ročník. Nervy jako blázen. Ale podařilo se. Dneska na to rád vzpomínám, že se mi to podařilo takhle zvládnout, když se mi studium takhle zkomplikovalo.
Zatni zuby a půjde to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatnout zuby a požádat o pomoc, alespoň k této zkoušce.
Jsou zkoušky, ktere jde zvládnout lépe, jiné jsou hard core a tím si na VŠ prošel víceméně každý.
Vzdělání je důležité, zatni zuby a prostě to jinak přesuneš, když se nepovede, jen toho bude trochu víc.
První rok je těžký, taková mela.
Druhý rok se mi jevil snazší, potom psaní a učení a vše do kupy a státnice a obhajoba děs, ale pořád to oproti tomu začátku šlo. Člověk nějak otupěl či co…
Bude lépe, nevzdavej to. Teď jsi v tom hodně těžkém začátku. A pokud to takhle zvladas sama, tak jsi vážně dobrá a o to by byla větší škoda to pustit.
Taky jsem měla nervy na dranc a děti a toto a tamto, ale provedlo se a teď už se některým epizodam směju, ikdyž v ten okamžik vůbec.
Posuň své limity, děti jsem posadila k TV a nijak je to ne poznamenalo. Stále mají raději knihy, hracky a pobyt v přírodě, než TV, prostě to bylo v ten okamžik nutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by bylo zvláštní, kdyby tě kvůli poprvé nezvládnutému předmětu vyhodili. To by těch vyhazovů bylo víc, než postupujících
Pokud bys teď nedala, tak zapíšeš znovu v letním (na některých školách můžeš zapsat navazující předmět i společně s původním v jednom semestru, ale ten původní předmět už pak musíš zvládnout) nebo další rok v zimním semestru. Zeptej se na studijním. Jediná nevýhoda je, že ti to pak může trochu komplikovat docházku. Nebo se zkusit domluvit s vyučujícím jestli by tě nepřepsal na pozdější termín, pokud máš pocit, že by ti třeba týden navíc pomohl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, za mne se urcite veci maji delat v urcity cas. Byt sama na praci, studium a dve male deti? To by muselo byt to studium bud primitivni nebo by ses musela moci ucit v praci nebo nevim. Kdyz vzpomenu na sve studium, zadna silena medicina, tak proste to zkouskove se sedelo na zadku a ucilo se. Nejak nevim, jak bych byla k tomu SAMA schopna zvladnout odvozit deti do skol/skolek, k tomu zvladnout pracovni uvazek a odpoledne nejaky servis kolem deti a k uceni zasednou nejdriv v 8 hod po ulitanem dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
A je tam nějaký limit, do kdy musíš to vzdělání doplnit? Já taky studovala při rodině, ale měla jsem velkou podporu od manžela, když jsem se učila, vše zastal a já měla celý den klid na učení. Bez jeho podpory bych to nedala
Limit nemám, ale bylo mi to už dříve naznačovano, nijak netlaceno. Ono jsou tam skoro vseci se specializací. Já jsem prakticka sestra a potřebuji nejdříve všeobecnou a pak specializací.
- Citovat
- Upravit
Hezký večer dámy. Ani nevím, co čekám od této diskuze, ale potřebuji se vypovidat
. Moc se omlouvám za sloh, ale muselo to jít ven
Studují 1.rokem VS. Při mem zaměstnání žádoucí si doplnit vzdělání v určitém oboru. Zkouskove v plném proudu a selhala jsem v jednom předmětu, už podruhé. Druhý opravný test mi utekl o 3.body v pátek jdu na poslední opravny a když neudělám tak končím, protože v LS na tento navazuje. Jsem fakt na zhroucení, totálně ve stresu, protože další dulezita zkouska ve ctvrtek. Nezvládám to, práce, dvě male děti na které jsem sama a učení.
Na jednu stránku by se mi hodně ulevilo odstoupit, protože zdraví mám jedno a na deti jsem neustále protivna, podrážděna a pak mě to mrzí