Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, začínám být zoufalá. Mám osmiměsíční štěňátko. Ze začátku bylo všechno fajn, zvládala být doma sama. Dva měsíce zpět jsem byla ale měsíc na neschopence, tudíž skoro pořád s ní. Od té doby jakmile mám jít pryč, začne divadlo. Nic neničí, ale štěká jak o život. Pořídila jsem jí i protištěkací obojek. Nedává šoky, jen píská při štěkotu. No ani to zřejmě nepomáhá. Jakmile vidí, že se chystám pryč, začne se klepat, kňučet. Nechávám jí i po bytě piškotky, které by jindy hned zblajzla, ale když je sama, nevšímá si jich. Vždy je najdu na stejném místě a ona se do nich pustí až kdyz se zase vrátím domů. Už nevím, co s ní. Sousedi si zatím „stěžovali“ jen jednou. Nebo mi spíš jen řekli, že hodně štěkala asi dvě hodiny v kuse. Ale mně tak ani nejde o sousedy, jako o ni. Dřív to fakt zvládala skvěle, úplně s přehledem.. Teď odcházím z domu pomalu s brekem, když ji slyším tak vyvádět
Vždy je nutné psa před odchodem hodně vyběhat, prostě unavit. Pak začít odchody dávkovat, nejdřív odejít za dveře na minutu, pak na 5 minut, pak jít nakoupit na hodku a postupně to prodlužovat…
Je to běh na dlouho dobu (měsíce), ale dá se to. Je to prostě nutné, jinak budete trápit psa, sebe i okolí.
Tohle bude komplexnejsi problem, ktery obojek fakt nevyresi.
Potrebujes individualni trenink s nekym zkusenym.