Separační úzkost u psa - co s tím?

1
8.7.22 08:53

Separační úzkost u psa-co s tím

Ahoj, začínám být zoufalá. Mám osmiměsíční štěňátko. Ze začátku bylo všechno fajn, zvládala být doma sama. Dva měsíce zpět jsem byla ale měsíc na neschopence, tudíž skoro pořád s ní. Od té doby jakmile mám jít pryč, začne divadlo. Nic neničí, ale štěká jak o život. Pořídila jsem jí i protištěkací obojek. Nedává šoky, jen píská při štěkotu. No ani to zřejmě nepomáhá. Jakmile vidí, že se chystám pryč, začne se klepat, kňučet. Nechávám jí i po bytě piškotky, které by jindy hned zblajzla, ale když je sama, nevšímá si jich. Vždy je najdu na stejném místě a ona se do nich pustí až kdyz se zase vrátím domů. Už nevím, co s ní. Sousedi si zatím „stěžovali“ jen jednou. Nebo mi spíš jen řekli, že hodně štěkala asi dvě hodiny v kuse. Ale mně tak ani nejde o sousedy, jako o ni. Dřív to fakt zvládala skvěle, úplně s přehledem.. Teď odcházím z domu pomalu s brekem, když ji slyším tak vyvádět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
8.7.22 09:39

Vždy je nutné psa před odchodem hodně vyběhat, prostě unavit. Pak začít odchody dávkovat, nejdřív odejít za dveře na minutu, pak na 5 minut, pak jít nakoupit na hodku a postupně to prodlužovat…

Je to běh na dlouho dobu (měsíce), ale dá se to. Je to prostě nutné, jinak budete trápit psa, sebe i okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.7.22 02:35

Tohle bude komplexnejsi problem, ktery obojek fakt nevyresi.
Potrebujes individualni trenink s nekym zkusenym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný