Sephora, Douglas - vzorky

3038
21.3.24 11:33

Sephora, Douglas - vzorky

Zdravím vespolek.
Jelikož věk začíná doléhat a cítím, že v rámci kosmetických produktů se potřebuju posunout někam dál než jsou drogérkové BBkrémy..Našla jsem si dvě značky make upu ze kterých si chci vybrat, ale jsou k mání jen ve výše zmíněných obchodech. Nikdy jsem tam nenakupovala a řeším, jestli je možné tam dostat 2-3 vzorky, abych mohla pořádně zhodnotit odstín, výdrž..než koupím celé balení.
Už jen trefit odstín je problém, jsem hodně světlá.
Vedou tam něco takového, anebo jak to děláte když vybíráte kosmetiku, kterou potřebujete prověřit, než vypláznete litr za balení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ontarova.stara
21.3.24 11:42

Vezmi si svůj kalíšek a odstříkni si z testerů, respektive asistentka ti tam dá vzorek. Nevím jak jinde, ale v Brně to tak běžně funguje (Sephora), pokud nemají vzorky v packu.
Ještě je možnost na Notinu objednat vzorky všeho možného (i make-upu) v těch jednorázových vzorcích. Je tam i speciální sekce.

• Citovat
  • Upravit
3038
21.3.24 12:15

@ontarova.stara Aha, ty kalíšky mě nenapadly, uchýlim se k tomu když neseženu vzorek.
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
21.3.24 13:30

Správně by ti v těchto obchodech měli pomoci si vybrat správný odstín. Většinou tam pracují proškolení makeup artisti, kteří přesně vědí, jaká barva je vhodná. A pokud jsi hodně světlá, o to je to jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
21.3.24 13:42
@LaVida píše: Více

Jenže na prodejnách je umělé světlo, které zkresluje, proto se většinou u dražších značek dávají dva odstíny na odzkoušení domů na denním světle. Navíc těžko bez vyzkoušení říct, jak se bude MU chovat na pleti. I ten nejkvalitnější MU může zrovna na té tvé dělat mapy, oxidovat, být komedogenní atd. A to jsou pak mejkapy typu Dior, Lancome a Sisley celkem drahá sranda.

• Citovat
  • Upravit
3038
21.3.24 13:49

@LaVida Ano správně by měli, ale spoléhat se na to nedá.
Ale hlavně je v obchodě umělé světlo a taky potřebuju vědět jak bude vypadat na pleti po hodině, třech, osmi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
21.3.24 14:03

Vyzkoušej tam vybraný makeup a nech si dát vzorek do kelímku. Oni jsou na to vybavení. Nosit si tam svůj a odebírat si z testeru sama mi přijde velmi nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
21.3.24 14:40
@nozu píše: Více

Shledáváš tuto velikost kelímku (mmch ze Sephory) jako nevhodnou? Oni ho totiž často nemají, nehledě na to, že raději si přinesu svůj vydezinfikovaný, než kdesi ležící.

• Citovat
  • Upravit
2485
21.3.24 14:53
@ontarova.stara píše: Více

Vzhledem k tomu, že jsem dlouhá léta pracovala v kosmetice, tak bych si nechala doporučit odstín make-upu od profesionálek. Klidně ať si nechá dát vzorek domů, aby viděla, jak jí bude make-up vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
21.3.24 14:56
@Kryptozoo píše: Více

To se přeci vůbec nevylučuje. Já jen kolikrát vidím, že domácí výběr barvy make-upu ne vždy končí správným výběrem. Profesionálky ho umí vybrat i pod umělým světlem, jelikož už od pohledu vědí jaký typ barvy pleti to je. V oboru jsem pracovala několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6680
21.3.24 14:56

Douglas v Brně na České dává vzorky do kalíšků sám. Minimálně krémů, holky to i poctivě popíšou. U makeupu není problém, nalíčí, nechají odejít a posoudit jak sedne. Já jsem tam takto testovala i řasenky, jestli nemám alergickou reakci. Prostě nalíčí oči, šla jsem na oběd a do práce, po pár hodinách jsem se zastavila koupila vybranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6680
21.3.24 14:58

Právě tyhle obchody mi na ty drahé značky přijdou fajn. Ono z ničeho nic se zorientovat v Lancome, MAC, Dioru apod. ony chápou, že ne každý to má jako životní cíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
21.3.24 15:00
@Temnástranasíly píše: Více

Já chodím do Sephory do Vaňkovky a tam většinou kalíšky nemají. U řasenek nezkouším, kupuji dle recenzí, ač je to drahá sranda. Nic používaného bych si na oči nedala. Osobně i u MU preferuji pumpičku.

• Citovat
  • Upravit
6680
21.3.24 17:25

Douglas dává na každé nanesení nový kartáček :nevim: nanese a vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
21.3.24 20:03

To jsme se nepochopily. Mě přijde nevhodné přijít tam s vlastní nádobkou a nabrat si sama bez konzultace s obsluhou. Jinak v Praze jsem byla s dcerou v různých provozovnách a vždy kelímky měli. Cca půl roku jsme hledaly pro dceru vyhovující makeup. Nakonec se to teda povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí