Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj včera jsem byla ve FN OL trhat osmičku. Část šla kleštěmi, ale kořeny mi pab doktor musel páčit chirurgicky a ještě zbrušovat kost. Zub v ní měl totiž mírně špatný sklon. Zašil mi to 4mi stehy. Část dásně ale mám přišitou k vnitřní straně tváře. Taky to tak někdo máte?
@Sany80s píše:
Vypadalo to tak, když jsem se podívala.
Dali ti antibiotika?
Nedali, jen při bolesti brát anagetika. Moc mě to naštěstí nebolí, ale beru preventivně Ibalgin abych snížila možnost zánětu
Tak když tě to moc nebolí, tak snad ten zásah do kosti nebyl velký.
Protože kdyby jo, tak je ti nějaký ibalgin proti zánětu dost na nic a měla bys dost štěstí, kdybys mu unikla.
Aha díky za info, byla to moje první vytržená osmička tak ani moc nevím jak to má bolet. Bolí to jen když se pohybuje ten kloub při otvírání pusy a když se dotknu zvenčí čelisti. Ale je to spíš jen chvilkové zabolení, žádné drama.
Jinak po anestezii mě bolely spíš ta horní osmička a sedmička nad tou spodní vytrženou. Potom i místo vpichu anestezie a ty dásně ale jen mírně. Večer jsem se nevědomky vyspala na té špatné straně a tak mě to bolelo i v místě vytržení ale vzala jsem si prášek a klid.
Může to bolet mnohem víc.
Máš štěstí.
Mně pomohly jen léky, které jsou na předpis.
Taky jsem to prozila cca pred dvema lety. Dostala jsem i ATB, ale jsem riziková.