Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ![]()
Malý asi prodělal šestou nemoc, 4 dny vysoké horečky a dneska se mi osypal. Chtěla jsem se zeptat, jestli i Vaše zlatíčka byla hodně unavená a pořád spinkala, malý byl dneska vzhůru asi hodinku a pořád spí. Děkuji za odpovědi ![]()
Ahojky malá má 14 měsíců a šestou nemoc prodělala asi před čtrnácti dny..mylela jsem že má horečky díky rostoucím stoličkám, trvaly dva dny díky podanému čípku panadol, ale když se osypala letěla jsem k doktorce.Tam mi taky oznámila, že to je nejspíš šestá nemoc..předepsala jí fenistil kapky a během dvou dnů byla bez výažky. Ještě tak dva dny potom byla rozhozená, plačtivá a spavá, ale už je zase vše v normálu
Myslím, že tato šestá nemoc není tak děsivá, jako nějaké jiné nemoci, i když jsem byla zpočátku taky pěkně vyděšená ![]()
Ahojky, tak mi jsme také prodělali šestou nemoc u obou dětí, jeden ji dostal ve 14 měsících a druhý o 2 měsíce později. Také vysoké horečky, dokonce jsme u jednoho museli dělat i zábaly, potom najednou horečky ustoupí a dítě se osype, hlavně na hrudníčku. Pamatuji si, že obě děti byli šíleně plačtivé a v podstatě jsem je měla pořád na rukách, jak nic nechtěli a nic je nebavilo
Tělo je těmi horečkami oslabené, mělo by se hodně pít a dítko to musí dospat a odpočinout si
![]()
@kachix jo jo, v 11cti měsících, Anička měla tři dny šílené horečky a najednou nic a hned na to se osypala. Nechtěla jíst a pít, jen se kojila a taky snad 3 dny prospala ![]()