Bolí ji tělíčko. Šestá nemoc? Jaké jsou příznaky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
8.7.10 07:05

šestá nemoc

ahoj, prosím nemáte zkušenosti s touto nemocí? Naše paní Dr. nám řekla, že dcerka (6. měs.) má tzv. šestou nemoc. Začalo to kašlem a po 10 dnech vyskočily hrečky 38,7. Po dvou dnech -dnes ráno horečku nemá, ale bolí jí celé tělíčko. Když jí vezmu do náruče, křičí bolestí, bolí jí každý pohyb. Když leží, tak ječí i když jí třeba jen natáhnu nožku. Teď spinká a stále vykřikuje ze spaní… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4222
8.7.10 07:30

innit,šestá nemoc nezačíná kašlem…

u šesté nemoci jsou typické vysoké horečky trvající 3-5 dní(bez jakéhokoliv jiného příznaku),pak se tělíčko osype červenými pupínky,které se pak slejou do jednoho červeného fleku,ale s nástupem vyrážky,odezní horečky…

To co popisuješ se mi na 6.nemoc nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
8.7.10 07:48

ahojky, souhlasím s kačenkou.Jak píše šestá nemoc začíná vysokými horečkami až 40 st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.7.10 07:48

Mě napadlo, že kašel s tou vaší šestou nemocí nesouvisí. Prostě jen prvně dostala kašel, potom chytla šestou nemoc.
Pokud se malá osype, šestá nemoc to bude.
Celý tělíčko ju může bolet od toho kašle i od vysoké horečky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
8.7.10 08:00

Ahojky, tak Ti nevím, a zkusila vzít Vaše doktorka malé krev a udělala CRP? Nejsem doktorka, ale ty bolesti celého tělíčka mi na 6 nemoc nepřipadají. Malá měla taky šestku - bylo jí tehdy 8. měsíců, ale krom vysokých horeček 40 st. - trvaly 3 dny - neměla žádné jiné příznaky , jenom byla z horečky unavená a hodně spinkala - 4 den se osypala růžovými pupínky (jako by ji někdo poťupal růžovým fixem) a za dva další dny bylo po nemoci . Jo a naše Mudra nás chtěla denně vidět a brala malé CRP - protože dokud se neosypala, tak si nebyla jistá diagnozou a nechtěla nic zanedbat.

Držím palečky, aby to byla 6. nemoc a rychle odezněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.7.10 08:01

Taky se mi to nezdá, malý jako miminko taky 6. nemoc prodělal. Začalo to horečkami, nejvíc měl tedy 39, pak přestaly a osypalo se mu celé tělíčko droboučkou vyrážkou, ale rozhodně ho to nebolelo ani nesvědilo. Doktor říkal, že je to virového původu a samo to odezní, krom léků na snížení teploty jsme nic jiného na to nedostali.

• Citovat
  • Upravit
27
8.7.10 08:02

Moc díky všem…nejspíš s tím fakt kašel nesouvisí. Od včerejška už nekašle. Ted má 39 st. dala jsem nurofen, už aby jí trochu zabral. Snad už to přejde:-( . Chtěla bych jí ještě nějak pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65271
8.7.10 08:16

Innit…pomáháš jak jen to jde… :wink:
taky měl mates 6.nemoc…vysoké teploty,jinak nic,pak přešly a osypal se.....
Tak at je brzy dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.7.10 08:16

CRP naše doktorka udělala, a je O.K. Je normální, že ty horečky tak skáčou? Jsem z toho vystrašená. Počkám do zítra, jestli jí vyskáčou ty pupínky - to bude 4. den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
8.7.10 08:19

innit,je normální,že horečky skáčou,vydrž zítra už bude dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.7.10 08:43

nejvíc mi dělá starosti, to, že se jí jen lehce dotknu a začne plakat. Lehounký pohyb je pro ní bolestivý. Myslíte, že je to tou horečkou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.7.10 09:06

ahoj, tak od ráno bez teplot :palec: doufám, že nám to vydrží :wink: Zatím ani žádný pupínky, tak to byla nejspíš jenom nějaká viróza. Všem díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
9.7.10 10:30

Teda holky já nevím…mě doktor říkal, že šestá nemoc může začínat i kašlem :think: chjo, není nad to, když jsou děti zdravé :think:

Innit my máme podobný problém od neděle-já si od začátku myslela, že jde o šestou dětskou nemoc-v úterý jsem jela s malou na pohotovost, pač měla horečku rovných 40-i Mudr. na pohotovosti naměřil 39,9-a hlavně pořád jí něco budilo ze spaní-chtěla spinkat a po každých deseti minutách se budila s pláčem-já jsem si říkala, aby neměla angínu, pač jsme se v sobotu na baráku cachtaly docela dlouhou chvíli v docela studený vodě-trochu se mi podařilo do toho krku kouknout a zdál se mi zarudlej…Mudr na pohotovosti tvrdil, že vidí čepy-že je to angína-napsal nám atb.-Ospen a malé ve středu horečky ustaly a osypala se na zádech a bříšku a trošku na krku a ve vláskách(spíš teda ve vláskách na krční části) :-o 8-o
takže taky jsem z toho celá tumpachová, pač i nadále máme neprospané noci-malá se celou noc budí i po 5 minutách-a kňourá a pobrekává-takže evidentně jí něco bolí-tak nevim, jestli jí bolí ta vyrážka, nebo v tom krku :?: :think:
Alergie na penicilin by to být neměla-ta se prý projevuje jinak a při té šesté nemoci prý právě může být rýma anebo zarudlej krk-tvrdil náš doktor-a máme dobrýho doktora..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
11.7.10 21:06

Diita77, doufám, že se z toho co nejdřív dostanete. U nás se opravdu jednalo o 6-tou nemoc. Přestala mít horečky za tři dny a pak se na dva dny osypala. Teď už je úplně v pořádku, UFF. Když měla ty horečky, tak taky kňourala a trhala s sebou ze spaní. Ta horečka způsobila i to, že jí bolelo celý tělíčko - jak sem psala:-( Moc držím palece, vím jak je to moc nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
12.7.10 10:11

Innit … jsem ráda, že se potvrdila šestka a že už jste z toho ven :hug: :kytka: … tak už jenom samé zdravíčko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí