Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, prosím nemáte zkušenosti s touto nemocí? Naše paní Dr. nám řekla, že dcerka (6. měs.) má tzv. šestou nemoc. Začalo to kašlem a po 10 dnech vyskočily hrečky 38,7. Po dvou dnech -dnes ráno horečku nemá, ale bolí jí celé tělíčko. Když jí vezmu do náruče, křičí bolestí, bolí jí každý pohyb. Když leží, tak ječí i když jí třeba jen natáhnu nožku. Teď spinká a stále vykřikuje ze spaní… ![]()
innit,šestá nemoc nezačíná kašlem…
u šesté nemoci jsou typické vysoké horečky trvající 3-5 dní(bez jakéhokoliv jiného příznaku),pak se tělíčko osype červenými pupínky,které se pak slejou do jednoho červeného fleku,ale s nástupem vyrážky,odezní horečky…
To co popisuješ se mi na 6.nemoc nezdá ![]()
ahojky, souhlasím s kačenkou.Jak píše šestá nemoc začíná vysokými horečkami až 40 st.
Mě napadlo, že kašel s tou vaší šestou nemocí nesouvisí. Prostě jen prvně dostala kašel, potom chytla šestou nemoc.
Pokud se malá osype, šestá nemoc to bude.
Celý tělíčko ju může bolet od toho kašle i od vysoké horečky ![]()
Ahojky, tak Ti nevím, a zkusila vzít Vaše doktorka malé krev a udělala CRP? Nejsem doktorka, ale ty bolesti celého tělíčka mi na 6 nemoc nepřipadají. Malá měla taky šestku - bylo jí tehdy 8. měsíců, ale krom vysokých horeček 40 st. - trvaly 3 dny - neměla žádné jiné příznaky , jenom byla z horečky unavená a hodně spinkala - 4 den se osypala růžovými pupínky (jako by ji někdo poťupal růžovým fixem) a za dva další dny bylo po nemoci . Jo a naše Mudra nás chtěla denně vidět a brala malé CRP - protože dokud se neosypala, tak si nebyla jistá diagnozou a nechtěla nic zanedbat.
Držím palečky, aby to byla 6. nemoc a rychle odezněla.
Taky se mi to nezdá, malý jako miminko taky 6. nemoc prodělal. Začalo to horečkami, nejvíc měl tedy 39, pak přestaly a osypalo se mu celé tělíčko droboučkou vyrážkou, ale rozhodně ho to nebolelo ani nesvědilo. Doktor říkal, že je to virového původu a samo to odezní, krom léků na snížení teploty jsme nic jiného na to nedostali.
Moc díky všem…nejspíš s tím fakt kašel nesouvisí. Od včerejška už nekašle. Ted má 39 st. dala jsem nurofen, už aby jí trochu zabral. Snad už to přejde:-( . Chtěla bych jí ještě nějak pomoct…
Innit…pomáháš jak jen to jde… ![]()
taky měl mates 6.nemoc…vysoké teploty,jinak nic,pak přešly a osypal se.....
Tak at je brzy dobře
CRP naše doktorka udělala, a je O.K. Je normální, že ty horečky tak skáčou? Jsem z toho vystrašená. Počkám do zítra, jestli jí vyskáčou ty pupínky - to bude 4. den.
innit,je normální,že horečky skáčou,vydrž zítra už bude dobře ![]()
nejvíc mi dělá starosti, to, že se jí jen lehce dotknu a začne plakat. Lehounký pohyb je pro ní bolestivý. Myslíte, že je to tou horečkou??
ahoj, tak od ráno bez teplot
doufám, že nám to vydrží
Zatím ani žádný pupínky, tak to byla nejspíš jenom nějaká viróza. Všem díky. ![]()
Teda holky já nevím…mě doktor říkal, že šestá nemoc může začínat i kašlem
chjo, není nad to, když jsou děti zdravé ![]()
Innit my máme podobný problém od neděle-já si od začátku myslela, že jde o šestou dětskou nemoc-v úterý jsem jela s malou na pohotovost, pač měla horečku rovných 40-i Mudr. na pohotovosti naměřil 39,9-a hlavně pořád jí něco budilo ze spaní-chtěla spinkat a po každých deseti minutách se budila s pláčem-já jsem si říkala, aby neměla angínu, pač jsme se v sobotu na baráku cachtaly docela dlouhou chvíli v docela studený vodě-trochu se mi podařilo do toho krku kouknout a zdál se mi zarudlej…Mudr na pohotovosti tvrdil, že vidí čepy-že je to angína-napsal nám atb.-Ospen a malé ve středu horečky ustaly a osypala se na zádech a bříšku a trošku na krku a ve vláskách(spíš teda ve vláskách na krční části)
![]()
takže taky jsem z toho celá tumpachová, pač i nadále máme neprospané noci-malá se celou noc budí i po 5 minutách-a kňourá a pobrekává-takže evidentně jí něco bolí-tak nevim, jestli jí bolí ta vyrážka, nebo v tom krku
![]()
Alergie na penicilin by to být neměla-ta se prý projevuje jinak a při té šesté nemoci prý právě může být rýma anebo zarudlej krk-tvrdil náš doktor-a máme dobrýho doktora..
Diita77, doufám, že se z toho co nejdřív dostanete. U nás se opravdu jednalo o 6-tou nemoc. Přestala mít horečky za tři dny a pak se na dva dny osypala. Teď už je úplně v pořádku, UFF. Když měla ty horečky, tak taky kňourala a trhala s sebou ze spaní. Ta horečka způsobila i to, že jí bolelo celý tělíčko - jak sem psala:-( Moc držím palece, vím jak je to moc nepříjemný.
Innit … jsem ráda, že se potvrdila šestka a že už jste z toho ven
… tak už jenom samé zdravíčko ![]()