Šestá nemoc bez teplot

1201
7.2.15 21:31

Šestá nemoc bez teplot

Ahoj ženy, M. se mi zdál ve čtvrtek pořád horkej, teplotu ale neměl..Den na to (včera),měl průjem, večer po koupání jsem zaregistrovala lehké osypání bříška, ale ráno nebylo nic vidět..dneska už jen 2 stolice, ale pořád řidké a hlenovité a večer když jsem ho svlékla, tak nohy osypané asi nejvíc až jako červené fleky, ale pod plenkama to skoro neměl, na obličeji vůbec a jinak všude, ale nejvíc na těch nožičkách..Může to být šestka? Nebo má spíš nějakou virózu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12691
7.2.15 21:48

No šestá nemoc se projevuje hlavně těmi teplotami. 3 dny teploty, pak vyrážka. Jestli to nebyla pátá nemoc. U té teploty být můžou a nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
7.2.15 21:50

@Tůmička Já vim že jo, ale už mně nic nenapadá..Pátá to nebude tam jsou typické rudé tváře..to on nemá.. Díky za dpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
7.2.15 21:53

@Leniczka23 Nesnědl třeba jen něco? Malý se mi takhle osypal po řepě a okurkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.2.15 21:56

@Leniczka23 Nevím, kolik je malýmu, ale moje dcera taky skoro neměla teplotu. Ve čtvrtek večer měla asi 38, pak už nic, volala jsem v pátek k doktorovi, abych něco nepodcenila, a sestra říká: tak buď je to 6. nemoc (to se osype do pondělí, kdyby jo, přijďte v úterý), nebo viróza (to dostane během víkendu rýmu), nebo zuby (to se nestane nic). O víkendu byla v pohodě, v pondělí se osypala. Čili měla jeden večer zvýšenou teplotu, a bylo to ono.

Myslím, že by to mohlo být ono i u vás, a doporučila bych, ať doktor koukne a zaškrtne v chorobopisu, že prodělal - ale nevím, jestli to do pondělí nezmizí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
7.2.15 21:58

@Tůmička NO já pátrám, pátrám, ale neměl nic co by to mohlo způsobit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
7.2.15 22:02

@Slečna Ferka Je mu 15 měsíců, zuby mu teď jedou jak blázen,3 stoličky během měsíce, čtvrtá se dere a mám pocit, že možná i špičáky..Zajdu určitě..díky za info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
7.2.15 22:30

Zuby můžou způsobit cokoliv :zed:
Jinak jen přidám svoji zkušenost. Byli jsme s malou na pohotovosti, měla první den horečky, ale fakt veliký a já jako prvomatka měla strach. Doktorka očividně otrávená, nepřijemná. Koukla na ni a říká - vidíte tu vyrážku? To je šestá nemoc. A já, že jsem si myslela, že se dítě osype až ten 3.den. Ona na to, že nemám věřit všemu, co si přečtu na netu :zed:
Něco podobného měla asi 3 měsíce před tím (zase víkend, takže pohotovost). Doktorka jen mrkla, že je to angina a dala atb. Naší doktorce se to nelíbilo, že se jí to zdá spíš jako šestá nemoc, že na mandlích nic nemá a tahle rychle by to nezmizelo :zed:
Tak si vyber…
Jestli to přejde, víc bych to neřešila, kdyby se to opakovalo, běž za doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
7.2.15 23:34

Malá chytla 6. nemoc na 10m prohlídce :cert: Ukázkový průběh, sobota ráno nic, v poledne 38,6, v pondělí ráno teplota 37,8 v poledne nic a večer byla osypaná. V úterý osypání na celých zádech a břichu, nohy malinko, zato se to rozlezlo na okraj vlasů. Ve čtvrtek večer už hodně vybledlé, v pátek už čistá a dneska i nálada OK. Takže asi ukázkový průběh. Nejosypanější byla na ramínkách a směrem dolů i nahoru vyrážka ustupovala na nohách skoro nic :think: Já teda u Dr. nebyla, pač jsem si říkala, že fakt nechci, aby malá chytla ještě chřipku :zed: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
8.2.15 00:10

Ahoj, Klárka chytla chřipku + 5.nemoc v čekárně u dr, když jsme sly na kontrolu se zápalem plic, tak teď má všechno… :zed: začalo to mírným osypanim těla, druhý den víc a třetí se jí to vyrazilo na dlaně a tváře, teď už má tváře rudé a fleky přibyly. Teplotu měla asi až ten třetí den, ale tezko rict, jestli patřila zrovna k té 5.nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
8.2.15 00:30

@Leniczka23 I když doktoři tvrdí, že ne, já si myslím opak. Zuby způsobují cokoliv. Tělo je při růstu oslabené a náchylnější. Syn měl nedávno tři dny teploty kolem 38°C. Čtvrý den jsem šla k doktorce. Jelikož nic neshledala, naměřila crp 70. Začala šílet (stejně jako před rokem). Moč v pořádku, RTG plic v pořádku, UZ bříška v pořádku. Byl pátek a chtěla nasadit ATB, stále se mě dotazovala na průjem (měl řidší stolici, ne průjem). Domluvili jsme se, že zajedu se synem v sobotu na pohotovost a nechám přeměřit crp. To kleslo podle lékaře jen na 64 (podle mě prostě kleslo) a teploty kolem 37,5 přetrvávaly. Udělali výtěr ze zadečku a nabrali krevní obraz. V neděli opět na kontrolu :roll: Synův stav se stále zlepšoval. Dva ošetřující lékaři mi potvrdili, že to klidně může být od zubů. Že řáděj chřipky a trochu ho to skolilo. Odběry byli v naprostém pořádku. Vyrostl špičák ;) Jo a v loni měl crp 140 a kolem týdne mu vyrostli první zuby. A nebo měl šestou nemoc bez vyrážky :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí