Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím Vás, dcera jsou jí 3 roky, dneka jsme si všimla, že mezi prstíky na nožkách má jakoby tu kůžičku rozříznutou a bolí ju to, neví někdo, z čeho to mlže být?
Možností může být spousta - plíseň, špatné boty, zapařená nožka, neutírání nohou po koupání do sucha… cokoli.
Ježeši plíseň a z čeho? to snad nebude, doufám, má to jakoby takové tu kůžičku natrženou. nevítě co na to mám dát?
Zajděte na kožní, nebo na pediatrii. Korespondenčně vám nejspíš nikdo přesnou diagnózu neudělá.
@monicák píše:
Ježeši plíseň a z čeho? to snad nebude, doufám, má to jakoby takové tu kůžičku natrženou. nevítě co na to mám dát?
zkusila bych Canesten apod., v lékárně poradí…
@monicák píše:
zasypat dětským zásypem a udržovat v suchu ![]()
Podle určitě plíseň, dala bych canasten a nebo zašla na kožní přip. k dětske
@monicák u nás to byla plíseň, doktorka synovi napsala mastičku. Jsou i volně prodejné, pokud se ti nechce k doktorce, můžeš jen do lékárny. Pamatuju si jen Canesten, ale je jich na výběr dost.
Není to nic neobvyklého, plíseň je přenosná, dá se chytit třeba v bazénu, někdy se ani nepřijde na to, kde k nákaze došlo. A k tomu zapařené nožičky třeba v zimních botách nebo v bačkůrkách.
@monicák Mají pravdu holky, buď je to prasklá macerovaná kůže, nebo plíseň. Dbej na to, aby neměla zapařené nožky, a Canesten můžeš zkusit i bez receptu. Kdyby to nezabralo, šla bych k doktorovi.
Zapařené nožky - pocení = plíseň, navštívila bych kožní nebo pediatra…
Ahojte vespolek, mám dotaz ohledně prstíků na rukou.
Prcek tři roky má poslední dobou jakoby poraněná bříška prstíků. Co je hezky řádíme venku, nej jsou klacíky, hrabání v hlíně, hrabání v písku, nošení kamenů atd. a mám pocit že od toho má bříška prstíků jakoby ošoupaná, růžová, zvrásněná, jako když je nová kůžička po puchýři (puchýře nebyli), sem tam stopa po oloupané kůži. Dokud není vyloženě škrábanec nebo ranka tak náplasti zatím dávat nechci, takhle malé dětské zahradní rukavice jsem nesehnala, a omezovat tuhle čupr supr zábavu taky nechci..
Otázka je co na to? S čím máte dobrou zkušenost? Napadá mě jen mazat bepanthenem na noc? Popř. bepanthen plus - ale ten při strkání prstů do očí atp. asi není nejlepší nápad.
Díky
Mazat, u nás jede klsická Nivea, Bepanten bude taky ok. Se mu časem ručky opracujou a bude to lepší. Nebolí ho to?