Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě taky všichni říkali, že tělo potřebuje dva roky, aby se po těhotenství vzpamatovalo.
@anavi13 Pamatuješ na loňskou porodní červencovou skupinku? Tak mě to za pár dní čeká znovu…
Budeme mít roční a novoše. Já 40 na krku ![]()
Přesně jako zakladatelka si říkám co jsem to provedla našemu krásnému životu…
Ale k tématu - jako jeden(a půl)násobná matka můžu říct, že masírka kolem všeho souvisejícího s mateřstvím je neuvěřitelná.
Co má jak být, kdy to má být, jak to popohnat pokud už to není atd. To je něco hroznýho.
Jediný co mě osobně funguje, je jet podle svyho vlastního instinktu, ať se to týká porodu, kojení, spaní, vývoje mimina, čehokoli. Tabulky a čísla jsou v tomhle naprdlačku. Namátkou si vzpomínám na své minulé šestinedělí, kdy jsem měla paniku jít nakoupit do velkyho obchodu. Šest týdnu po porodu, zahojená, dítě hodný a já za živého boha nemohla mezi lidi
Za další dva týdny už to bylo ok, instinkt už mě pustil. To jenom jako příklad.
A hodně mi pomáhá uvědomovat si vděčnost za to, že mám zdravý dítě (a to co je na cestě snad taky). To mě zachránilo několikrát, když mi bylo nejhůř.
Dejte si mámy holky ženy čas a buďte na sebe hodný fakt. Kašlete na tabulky, řekněte si o pomoc, zapřáhněte svoje chlapy, jestli jsou co k čemu.
![]()
@Kikun ahoj
pamatuji
tak vás čeká náročnější období
hlavně ať je vše v pořádku. Neumím si to představit. Mě stačí ten náš mazec - tři děti do 4,5 let. Máš pravdu, že kolem mateřství je tolik věci co jsou reálně úplně jinde. Mě hrozně štve jak se právě považuje šestinedělí za nejnáročnější období v mateřství. a jakmile uplyne šest týdnů tak má být žena jak z časopisu, miminko spát celou noc, doma uklizeno, navařeno, žádná únava. Druhé nesmí přijít moc brzy nebo pozdě, třetí, čtvrté už je moc a někdy málo. Když máš stejné pohlaví tak jsi chudák ![]()
My máme třetího zdravotně náročnějšího a je to masakr. Není nad to mít zdravé dítě, ale i to neznamená, že to s ním není těžké
říct si o pomoc je to nejdůležitější. Ale já se mockrát přesvědčila jak je to těžké a kolikrát je člověk odmítnutý a plácá se v tom sám.
Psychicky mi to trvalo 3-4 měsíce, ale spíš jsem se potřebovala srovnat s komplikovaných porodem. Fyzicky taky déle vzhledem k jizvě po císaři.
Tak píšu po měsíci - zakladatelka. Pro ty, kdo řeší to samé
Psychicky jsem úplně v pohodě, užívám si čas s miminkem
je to strašně fajn.
A fyzicky taky dobrý. Jenom řeším na fyzio mírný únik moči a cvičím.
Takže pokud má někdo pocity jako já před 5 týdny - bude lépe! ![]()
Mně říkala na gynekologii sestřička, že šestinedělí je tak akorát na základní zhojeni u nekomplikovanych porodu přiměřeně mladých matek. Jinak že devět měsíců trvalo těhotenství a devet měsíců se to zase dává dokupy. Třeba u mě to sedělo, konec šestinedělí jsem nějak zvlášť nezaznamenala - ve smyslu zásadního zlepšení.