Šestinedělí nestačí?

Anonymní
2.7.24 05:53

Šestinedělí nestačí?

Ahoj, jsem 6 týdnů + 2 dny po porodu. A přijde mi, že nejsem vůbec ještě psychicky/fyzicky OK… psychicky je to určitě lepší než predtim, ale někdy mě ještě přepadnou myšlenky typu “co jsme to provedli našemu fajn životu”… ale jen někdy. Ale co se týče těla tak je to horší, mám potíže po poranění, povolené PD, prolaps,…

A všude čtu, jak má maminka na zotavení 6 neděl. Přitom já si přijdu rozsekaná i teď. Má/měl to někdo taky tak? Je normální že 6N proste k regeneraci nestačí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6647
2.7.24 06:01

Konzultuj s lékařem jednotlivé obtíže a určitě je řeš. Něco nevyřeší jen čas, ale rehabilitace, cvičení, případně je nutný další zásah.

Samozřejmě, že to vůbec nemusí stačit. Tvoje tělo bylo huntované 9 měsíců. Takže to, že bude za šest týdnů fit je jen pro nějaké věci no a někdy prostě nejsou věci tak skvělé, jak bychom doufali a musí se to dořešit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 06:05

@Temnástranasíly Jojo, s lékařkou to řeším, na rehabka jsem objednaná.. díky za zprávu :hug:

• Citovat
  • Upravit
6647
2.7.24 06:09
@Anonymní píše: Více

Víš jak, toho se tady dočteš spoustu, jaké mají holky obtíže. Není to žádná sranda. Musíme na sebe být hodné a nečekat, že budeme hned fit. Samozřejmě, i takové případy jsou, stejně jako jsou ženy, které mají příjemné těhotenství, nebo ty co mají hezky porod :lol: Tak snad jsi měla aspoň jedno z toho :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
2.7.24 06:10

Šest týdnů je spíše takový první milník, kdy se obecně dá fungovat jakž takž. U mě to u prvního dítěte trvalo spíše 3 měsíce, než jsem se cítila normálně, některé věci však doznívaly až půlrok po porodu (třeba padání vlasů). Je to individuální, ale normální. Dej si čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
2.7.24 06:27

Jasně že to může přetrvávat nebo doznívat. Tělo nepozná, že právě teď uplynulo 6 týdnů od porodu.
Výraznější obtíže konzultuj s lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16249
2.7.24 06:48

Každá jsme jiná, každá máme jiné tělo a každá to po porodu odnesla jinak. Jedná běhá, jakoby nic, jiná je na tom zdravotně hůře i nějaký měsíc. Rozhodně problémy řešit s lékařem a dát všemu čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
2.7.24 07:06

6nedelí je tqkový průměrný čas na zotavení z fyziologického, nekomplikovaného porodu. Každá jsme jiná a v závislosti na náročnosti porodu a miminka to může trvat kratší dobu, ale i déle. Konzultuj s lékařem, fyzioterapeutem… a nesnaz se nic uspěchat :kytka: Držím palce ať jsi brzo fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
2.7.24 07:11

Trvalo mi to 3-4 měsíce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 07:33

Děkuji vám za zprávy, jste moc hodně :srdce:

• Citovat
  • Upravit
24245
2.7.24 07:41

Šest týdnů je hrozně málo :hug: u prvního jsem se dávala dohromady osm týdnů kvůli komplikacím. Ale reálně jsem to tělo nedala ještě dohromady pořádně ani po třetím dítěti. Ono to šestinedělí je jen o tom hojení. Rozházená psychika, nevyspání, náročná období. To vše může pokračovat i dál. Něco žena zvládne sama. Někdy musí vyhledat lékaře. Vše co tě trápí řeš s gynekologem- fyzioterapie bude super. Ono na prvním miminku se úplně vše učíš a ta realita s dítětem opravdu někdy hodně překvapí :hug:

Ta myšlenka „co jsme si to provedli“ mě dnes taky napadla. Synovi je rok. Nevyspání udělá svoje. Mluv o tom aspoň s manželem/ přítelem. Ono si vše sedne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
2.7.24 07:44

U me to trvalo tri mesice nez jsem se srovnala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14595
2.7.24 07:52

Sestinedeli mi stačilo u prvního porodu ve 24 letech :lol: po třicítce další dva porody a trvalo to tak tři až čtyři měsíce, než jsem se cítila zase tak nějak normálně a mohla normálně fungovat. Nemluvím ale o zhubnutí a nabrani nějaké predtehotenske postavy zpátky, to až kolem roka a půl ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.7.24 07:58

To nejde říct, jestli stačí nebo nestačí. Pro někoho málo, pro někoho akorát nebo moc. Prostě každé tělo se jinak dlouho regeneruje duševně i fyzicky. K tomu je třeba přičíst různé okolnosti. Přeji, ať je brzo líp :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.24 08:17

Já se „pořád tak nějak rozbitě“ cítila ještě tak čtyři měsíce. Nějak mi to dalo (po fyzický stránce) zabrat :mrgreen:

A vlasy😃? To byla katastrofa snad rok, vypadala jsem jak oškubaný kuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí